Läggande av en gräsmattaVårt liv blir alltmer dynamiskt och mättat, och modern teknik gör att du snabbt kan uppnå de önskade resultaten och förenkla ett antal vardagssituationer. Om innan markägarna inte kunnat drömma om att gräsmattan på ett ögonblick förvandlas från neuhozheno grå bit mark kommer att förvandlas till en grön gräsmatta, men nu är det vardag och hjälper gräset från producent.

Vad är en gräsmatta i rullar?

Det var möjligt att skapa ett mirakel tack vare tekniken att lägga en rullad gräsmatta, ett naturligt skydd som består av gräs som odlas på en stark frö på ett klippt substrat från marken. Namnet på ett ovanligt levande omslag berodde på den form i vilken gräset rullar på platsen där den ska växa vidare.

Speciellt odlad gräsöverdrag innan du skickar det till kunden:

 • Klipp i form av rektangulära plattor eller långa remsor;
 • viks i täta rullar;
 • skickas för vidare styling.

Om gräsmattan skapas med hjälp av den vanliga tekniken, med hjälp av en såmaskin och ett fröpaket, tar det många månader för att förbereda sajten, sågarbete, väntar på spridning och vidare vård av dem. I vissa fall förvärvar en naturlig gräsmatta täthet och mättnad endast ett år efter skapandet, och ibland krävs återställande om gräset är skadat av frost, regn eller värme.

Fördelarna med en rullad gräsmatta framför en konventionell

Lägg rollen gräsmatta bäst på vårenEftersom rotsystemet är helt bevarat i växten och jordskiktet där rötterna är belägna inte brutna, sätter rullgardinen på bilden lätt över transporten. Om så krävs kan fragment av en sådan beläggning skäras, till exempel för att exakt vända blombädden eller en trädgårdsbana. Gräs i det här fallet lider inte och med omsorg acclimatizes inom 2-3 veckor. Detta är den viktigaste fördelen med rullgräslocket framför den traditionella.

För att helt omvandla landskapet, göra platsen grön och manicurerad med en gräsmatta, kommer det att ta många gånger mindre tid än vid vanlig såning av gräsblandningar.

Den bästa tiden att köpa och senare lägga en rullad gräsmatta är våren, när snön täcktes helt på platsen, och marken och luften värmdes upp till stabila positiva temperaturer.

Related  Planterar och odlar ovanlig städning på tomten

Tänk på förvärv av konstgjord gräsmatta, det är värt att komma ihåg att det finns många sorter av sådana beläggningar. Och priserna på gräsmatta i rullar, dess hållbarhet och egenskaper beror direkt på kompositionen av blandningen som används för att skapa den.

Grunden för de vanligaste arterna är ängsmark – anspråkslöst flerårigt gräs, helt bra i det ryska mittenbältet. Ibland för att ge ett täcke av mjukhet, dekorativitet eller andra egenskaper för att bluegrass frön blanda fescue, ryegrass eller andra örter.

För att producera en gräsklämma används endast högkvalitetsfrön av växter anpassade till livet i en viss ort. Men inte mindre viktigt för deras framgång är övervakningen av teknik och kompetent urval av mark.

Till de styrkor som investerats av tillverkaren, slösades inte bort och beläggningen tog snabbt rot efter överföringen, när man lagde en gräsmatta nödvändigtvis följer vissa regler.

Hur lägger man en gräsmatta?

Skärning och förberedelse av rullad gräsmatta för transport och försäljningArbetet börjar med den obligatoriska förberedelsen av platsen, vilket bäst görs på förhand, eftersom gräsmattan inte gillar lång lagring och kan inte vänta tills:

 • platsen kommer att rensas av det gamla gräshöljet, rötterna, stenarna och andra stora inneslutningar;
 • territoriet kommer att jämföras
 • Om det behövs, läggs jord, beroende på dess typ, humus, sand eller chernozem.

Omslag i praktiska rullar orsakar inte arbetskraft till den vanliga sommarboende, det är opretentiöst och lätt att hantera. Därför kan landskapsdesignen omvandlas oberoende, utan att involvera externa specialister. Med en viss skicklighet och noggrann förberedelse tar läggandet av en gräsmatta med egna händer på ett område på 50 kvadratmeter bara ett par timmar, men effekten av arbete kommer att förbli i många år.

Vid beställning av en gräsmatta från tillverkaren är det viktigt att ange ett något större område än beräkningarna visade. Levande material i torrt väder har förmåga att ingå i kontrakt, och det är omöjligt att utesluta eventuella oförutsedda omständigheter.

Tidsfristen för rull lagring är mindre än en dag, så när du anländer till stationen för att lägga materialet lossas och läggs på en plan yta, skyddad från solen plats så att gräset inte är deformerad spole.

Related  Originele ideeën voor geven en tuinieren met eigen handen

Den upplysta gräset måste läggas direkt efter leverans till platsenVid stapling ska sidorna av panelerna stängas tätt med varandra, vilket ger inga luckor. När man lägger på marken ska en rulle gå till en annan för ett par centimeter. När grässkiktet kommer att vara välskött, förenas kanterna ända till änden och täppas. I stora utrymmen används speciella rullar för sådant arbete. Visas under läggning av en gräsmatta eller lite senare slitsar fylls omedelbart med sand. Snart kommer vegetationen att vänja sig vid de nya förutsättningarna, de kommer att dra åt de smala med färska skott.

Om du vill klippa gräshöljet tillsammans med gräset är det bekvämt att använda en skarp trädgårdskniv, och detta arbete görs alltid med handskar och iakttagande av säkerhetsåtgärder.

Efter att ha avslutat allt arbete enligt tekniken för att lägga den rullade gräset, beläggs beläggningen rikligt med hjälp av sprinklers. Under de kommande två veckorna, det vill säga för hela tiden av acklimatisering, bör torkningen av gräsrotssystemet inte tillåtas. Med konstant fukt återhämtar växterna snabbt och börjar växa.Stripade gräsmattor

Egenskaper av vård för en gräsmatta

Enligt recensioner om gräsmattan av sommarboende, som redan har utvärderat sina fördelar, är detta grässkydd inte bara lättare att skapa, men sparar också energi när de lämnar.

Professionellt urval av frön och deras spirande under specialiserade förhållanden ger utmärkt vinterhårdhet på gräsmattan, dess jämnhet och stabil densitet. Gräsets bildade rotsystem tillåter inte att vi går igenom gräset. Detta underlättas också av jordens förberedelse innan du lägger gräsmattan.

Korrekt vattning kommer att hjälpa gräset att återhämta sig snabbare efter läggningOch ändå är vård av en gräsmatta nödvändigt. Till de obligatoriska åtgärderna för att upprätthålla gräshöljets hälsa och ornamentitet ingår:

 • vattning;
 • topp dressing;
 • städning och kamning av gräsmattan;
 • arbete med jordluftning;
 • klippning.

Det första som varje grön växt behöver är fukt. För en gräsmatta bör bevattningssystem med sprinklers användas för att inte skada gräsytans rotsystem och att inte suddas på skiktet av bördig jord. Gräshöljet och marken under det blötläggs till ett djup av minst 15 cm, annars kan vegetationens färg och dess förångning inte undvikas.

Related  Het kiezen van een horizontale jeneverbes Blue Chip om je tuin te versieren

Top dressing av en rulle gräsmatta utförs på samma sätt som den som används för traditionella gräsbeläggningar. På vår och sommar får växter komplexa gödningsmedel baserade på kalium, fosfor och kväve. Det är användbart att inkludera mikroelement i blandningen. Närmare på hösten, redan i förberedelse för vintern, befrukts gräsmattan igen, men av en annan komposition med låg kvävehalt.

Kombinera gräsmattan med häckar, regelbundet rengöring av löv och annat skräp från det är en nödvändig förebyggande åtgärd:

 • att förbättra tillväxten av växtbaserade socklar;
 • skydd av rullad gräsmatta från spridning av ogräsplanter, infektion av platsen med skadegörare och patogener av växtsjukdomar.

Luftning, det vill säga genomträngande gräshöljet och jordens övre stående, hjälper till att mätta jorden med syre under de täta stickade rötterna. En enkel men extremt effektiv åtgärd gör det möjligt att snabbt förbättra absorptionen av näringsämnen av växter och att ständigt bibehålla hög kvalitet på substratet.

Från maj till augusti måste gräsmattan klippas regelbundetGräsklippning inom ramen för vård av en gräsmatta går från maj till augusti. Om gräsmattan bara blir vant kan den beskäras först efter en vecka efter läggning, och du kan inte försöka göra ett lågt snitt. Detta kommer att skada gräsmattornas framtida kvalitet.

Regelbunden klippning utförs efter behov. Oftast är frekvensen 7-10 dagar. För behandling av platsen väljer du torrt, men inte varmt väder, och efter klippning grävs vattnet.

Före vinterperioden är beskärning av gräs möjligt fram till mitten av oktober, tills det finns stabila frost, från vilka skadade bladplattor och skott kan drabbas. Den optimala höjden på bevuxet vid tidpunkten för ankomsten av vintern är 4-6 cm i detta fall kommer växterna vara väl täckt med snö och en ny säsong av vegetation kommer friska.

Egenskaper av rulle gräsmattan och dess läggning – video