mild blomstring av jasminKulturella “förfrågningar” på en tropisk växt är enkla, men kräver konsistens från trädgårdsmästaren. Plantering och skötsel av jasminbusken har egenskaper som, om de observeras, kommer att vara nöjda med riklig blomning, vilket ses på bilden och med en delikat arom.

Varför bark beskärning

stark beskärning av jasminJasmine är odlad för intensiv doft i trädgården och vackra delikata blommor. Beskärning av jasmin på våren strävar efter flera syften:

 • förbättra utseendet på växten;
 • att återuppliva och föryngra busken;
 • förlänga blomningstiden;
 • öka antalet blomställningar och deras storlek.

Att ta bort långa grenar av jasmin hjälper till att forma symmetrin eller ge önskad form. De tungt övervuxna buskarna tunnas ut för att få unga starka skott. Klipp av ändarna av grenar ca 40 cm långa, eller avlägsna helt på marknivå. Skott som är äldre än 10 år måste skäras.

Efter beskärning måste jasminskärningar förseglas med ett trädgårdsgaller för att bevara bushens hälsa.

avlägsnande av torra skottVäxande växter i trädgården innebär regelbunden vård, jasmin fri från gamla blomställningar och onödiga skott regelbundet. Efter vintern, frusna grenar, rötter på jordens yta.

Att forma beskärning av jasmin på våren kommer att förbereda växten för blomningstiden och öka antalet unga skott som kommer att ge det glans och gömma de uppklädda strumporna. På våren, innan växten “vaknar”, skär beskäraren gamla grenar med marken eller förkortar dem med en tredjedel av längden.

Beskärning av jasmin på våren kommer att forma växten, ta bort de svaga och förkorta för långa grenar, tillåter nya skott som ökar bushens prakt.

Med tiden desto äldre blir växten, desto mer “vilda” skott uppträder, vilka bär ingen belastning, men matas aktivt från rötterna. Detta påverkar väldigt växtens estetik och hälsa. På våren eller hösten avlägsna onödiga kvistar, tunna ut bushens inre utrymme.

föryngring av jasmin buskFunktioner av beskärning jasmin:

 1. Utför en primär “frisyr” av jasmin 3 år efter landning på permanent plats.
 2. Vårarbetet börjar före njurarnas utseende.
 3. Tvååriga skott berör inte, de är ansvariga för utvecklingen av rotsystemet, bildandet av kronan och frisättningen av blomsterbäddar.
 4. För att få en vacker och högkvalitativ krona, observera bushens höjd ca 2 meter.
 5. Den första att beskära torra, sjuka, krokiga skott och grenar äldre än tre år utan blomknoppar.
 6. Vid beskärning för föryngring behöver buskar sju år och äldre. Lämna friska och starka stammar (1/3) i höjd till en halv meter, de andra tas bort under roten, har täckt med trädgårdsvärdet. Detta garanterar ankomst av solljus och stimulerar tillväxten av nya grenar. Nästa år skärs en tredjedel av de vänstra gamla stammarna, vid slutet av det tredje året måste beskärning av gamla grenar vara klar.
 7. Scions som kommer från marken bort från busken är skurna, de är inte lämpliga för plantering.

Related  Dekorera landskapet framför fönstret hjälper det dekorativa äppelträdet Nedzwiecki

Landning i marken

doftande jasminblommorFör utsmyckning av platsen väljes en sort som uppfyller syftet:

 • häckar;
 • Dekorering av gräsmattor;
 • dekoration av arbors.

Jasminhöjden varierar från 1 till 3 meter. Lianas växer som en vinstock. Anläggningen känns underbar på trellis eller trellised terrassen.

timing

Landning jasmin på det öppna marken rekommenderas på våren i det etablerade vädret eller i september, så att busken, att få lämplig vård, lyckades ta rot för den kommande vintern.

Anläggningen kommer att uppleva mindre stress om det är gjort på kvällen, under regn eller mulet väder.

Det noteras att planteringen av jasmin på våren är mer föredragen, sänks sannolikheten för frost och det finns tillräckligt med tid för rötning. Det är viktigt att överföra plantan till marken innan de första bladen löser sig, annars är det sårbart och kan dö.

Välj en plats

jasmin växer i landetMarken på den plats där buskarna planteras är väl dränerade, fuktiga och måttligt friska. Jasmine behöver solljus minst 4 timmar om dagen, med långt ljus kommer blomman att vara riklig och långvarig. Planterad i skuggan av buskar sämre utveckla kronan, blommorna är sällsynta och små.

Varje växt behöver minst 3 meter utrymme för hälsosam utveckling av rotsystemet och bildandet av kronan för spridning. När du skapar ett levande staket placeras buskarna varje 50 cm.

Livscykeln för jasmin är minst 10 år, välj så noggrant platsen där busken ska planteras.

Pit preparation

Innan du planterar jasmin på vår eller höst, förbereda en grop. Djupet på potholen är upp till 70 cm, bredden är upp till 60 cm. På lös botten är ett lager av dränering från sand och krossad sten (20 cm) täckt. För att upprätthålla en grop i detta tillstånd krävs flera dagar för att värma upp solen.

Related  Hur man odlar en statligt stilig cederträ på din webbplats

Vid plantering av jasmin är rötterna täckta med jord, vilket inkluderar:

 • torv;
 • aska;
 • humus;
 • svartjord;
 • sand.

När du väljer en mängd jasmin, överväga dess blomningstid. Vissa buskar drunknar i blomning från juni till augusti, andra från april till juni.

Processen att plantera en plantor

jasmin busk nära husetDet ansvarliga ögonblicket som den framtida staten av jasmin beror på är noggrant förberedd:

 1. En beredd jordblandning hälls i den utgrävda gropen för att bilda en höjd.
 2. Inspektera plantans rotsystem. Torra, skadade processer avlägsnas med en pruner.
 3. Lägg ut på jordytans yta och fördjupa. Röda nacken är på marknivå, det är inte tillåtet att sänka den i marken mer än 3 cm.
 4. Stänk marken och kompakt gropen.
 5. Häll vatten med 2 hinkar med vatten per busk.
 6. Stänk mulch för att behålla fukt och förhindra tillväxt av ogräs. Använd nålar, torv eller sågspån.

Skötsel av busken

Blommande i jasminens trädgård är trädgårdsmästarens stolthet, för vilken vård och odling inte bara är ord. Busken är opretentiös, men det betyder inte att han inte behöver vård.

Gödda växten innan den är redo att gå till tillväxt (på våren). Använd mineralgödselmedel. Sammansättning per 10 liter vatten:

 • superfosfat 30 g;
 • urea 15 g;
 • kaliumsulfid 15 g.

Den här livgivande cocktailen räcker för 2 buskar. Förse inte uppslamning, som innehåller de nödvändiga spårämnena och ämnena. Först bör blandningen i förhållandet 1:10 (gödsel / vatten) stå ett par dagar och vattna busken.

Foder jasmin med aska, som erhålls från brasar med grenar av fruktträd. Busken kräver regelbunden vattning under blomningen.

reproduktion

jasminknivar för reproduktionGrow jasmin kan vara från frön, skikt och sticklingar.

Om du vill få en vacker jasmin busk med vita blommor så tidigt som möjligt, välj enkla lösningar: sticklingar och sticklingar.

Det är ineffektivt att plantera jasminfrön i marken om du försöker få ett hav av doftande blommor på en buske. Blomning är möjlig endast efter 7 år. Det är lättare att använda tekniken för avlopp, där en fullfjädrad kopia erhålls med hög grad av sannolikhet.

Related  Правила за култивацију тајног источног Ауреан Нана

Reproduktion av jasminknivar på våren är det mest populära sättet att lära en ny växt som inte kräver mänsklig energi. Klipp av sidoskotten med blomställningar, korta till 5 cm, men se till att det finns minst två internoder och två par blad på grenen.

rooting av jasmin sticklingarFör plantering och efterföljande vård för att få rötterna på trädgårdsskäret kan jasmin stå emot stående vatten i ca 2 veckor, eller i en torvblandning. I marken fördjupa klipporna i en vinkel och täck sedan med plastbehållare eller polyeten för att bibehålla en konstant fukt och temperatur.

För utveckling av rotsystemet hälls regelbundet vatten och lösas. I slutet av sommaren kommer en ny kopia av jasmin att vara klar, som planteras på hösten på permanent plats.

favorit jasminInnan du multiplicerar jasminbusken, titta på bilder av olika sorter. Kanske är det vettigt att plantera och ta hand om en plats av andra arter som kommer att skilja sig åt i storleken på blommorna, färgen och höjden på busken.

Video om reproduktion av jasmin genom skikt