МаркупОпшти утисак о земљишној парцели ће бити непотпун ако није украшен прекрасним и удобним стазама врта. О колико добро се налазе и добро направљени, зависи не само од појаве територије, већ и од организације економске активности. Путеви у сеоској кући могу се из различитих материјала и на различите начине.

Избор материјала за стазу у викендици

Многи вртларци се питају: који је најбољи начин да се стазе у земљи? Одговор на ово питање зависи од његове величине и материјалних способности особе.

Неке песме из импровизованих материјала имају атрактивнији изглед од традиционалних израђених од бетона или бетонских плоча. Асфалтирање на дацха треба да буде економично, практично и трајно. Материјал за кућу може бити веома различит. Најчешће за њихову производњу користе обичне ручне алате и грађевинске материјале. У последњих неколико година, људи све више производе плочнике са асфалтним плочама. Сви материјали који се користе у ову сврху могу бити различити у боји, текстури и декоративности. Најчешће саморазрађени трагови са компактираним површинским слојем или са тврдим премазом.

пут дрвених спилата

Фото стазе на дацхи једноставно задивљују имагинацију са својим разноликостима. Најједноставније – стиснуте стазе су направљене од песка, шљунка, шљунка, опеке цигле. Неки вртларари користе дрвене шпиље за овај елемент баштенске парцеле, који му дају посебне декоративне карактеристике.

У ту сврху користе се само производи од пуног дрвета који се третирају специјалним импрегнацијама.

Видео: прављење дацха стазе конопље

Чврста облога се може направити од цигле, природног камена, бетонских плоча, плочастих плоча или монолитног бетона. Из овог материјала можете направити различите обрасце, што ће овој локацији дати додатни украс. Ова стаза је много јача и издржљива од стискања. Приметно је због своје практичности, али је много скупље од оних направљених од импровизованих материјала.

стаза конопље

Важну улогу у креирању пешачке стазе у сеоском дому игра ивичњак. Она не само да поправља јасне границе, већ и штити своје ивице од уништења. Такође, граница игра декоративну улогу. Упркос чињеници да је ивичњак пожељан елемент, његова доступност се не сматра обавезним. Најчешће изводи без ивичњака трака од бетонских плоча са великим јаз између њих и природног камена са криволинијског граничног конфигурације.
Са премазима од песка, шљунка, шљаке, шљунка, ивице је неопходно. Најрактичнији и издржљив бетбурни поребрик положен на бетонску основу. За закривљене стазе боље је одабрати ивице од цигле, равног камена или плочице постављене на ивици.

Захваљујући одабраном правом материјалу, можете створити хармоничан систем пруга, направљен у јединственом стилу и савршено комбиниран са општим погледом на локацију.

 • Дакле, за дизајн локације у рустикалном стилу најпожељније дрво.
 • Природни камен је идеалан за израду закривљених стаза.
 • Опека је савршено комбинована са зградама из ње. За извођење шина бирају посебне врсте тлака које се не плаше влаге и хладноће.
 • Цоблици различитих нијанси омогућавају вам да креирате јединствене обрасце.
 • Гомиле шљунка и шљунка су најпогодније за територију баште и близу вештачких резервоара.

Посљедњих година, људи имају прилику не само да креирају путеве од монолитног бетона, већ и да му дају оригиналан облик. Да бисте то урадили, биће довољно купити пластичне шаблоне специјализиране у различитим конфигурацијама, што ће вам омогућити да сами бетонирате елементе.

Неки материјали који се користе за праћење, савршено су комбиновани једни са другима. Тако савршено комбинован:

 • бетон и цигла;
 • речни шљаци и дрво;
 • обојени шљунак и природни камен.

Планирање празничних стаза

Пре него што се нумеру у земљи, неопходно је да се направи шему или план сајта исправно, који говоре о планираном правцу са свим зградама и плантаже које се налазе на сајту.

Приликом њиховог развоја потребно је водити рачуна о количини падавина која се налази на овом подручју. Понекад је неопходно створити дренажни систем тако да не постоји стагнација воде на локацији. Такође треба запамтити да вишак воде приликом замрзавања брзо поквари не само дрво, већ и материјале као што су бетон и цигла.

Близу стаза, велика дрвећа не би требало да расте, јер их могу уништити својим моћним коренима. При изради детаљне шеме планова, слика о пејзажима земље ће бити представљена јасније и биће лакше направити избор у корист једног или другог грађевинског материјала.

Практично за све врсте дацха трагова, примећена је једна технологија њихове инсталације. Сви радови су подељени у неколико важних фаза:

 1. Распоред парцеле. У овој фази, контура стазе означена је каблом и клиновима. На изложеним линијама, ивице су пажљиво направљене.
 2. Уз помоћ лопате, трамвај се уклања дуж дужине и ширине жељене стазе. Тло је уклоњено до дебљине песковитог јастука, који служи као основа за поплочавање. Дебљина основног слоја треба бити најмање 10 цм.
 3. У ископаном рову се сипају песак (понекад дробљен камен) и пажљиво раммед и изравнан.
 4. Поплочавање се поставља на песку, пажљиво прати поштовање нивоа пута.

маркирање стазе

Буџетске стазе у земљи с властитим рукама

Најпопуларније у земљи су следеће нумере:

 • Пут од шљунка или ситног шљунка. Постављају се врло брзо, али се не разликују у издржљивости. Земља у рову третирана је хербицидима и прекривена је полиетиленом или агрофибером, тако да корова не жале. Прекривен је слојем шљунка или шљунка и изравнава површину стазе. Да би се овај материјал не распршио на локацији, потребно је направити границу, на пример, од плочица или цигле.
 • Пут од дрвених тестера. Да би га створили прикладни дебљине и густе гране од пилетине чврстих стена. Оне су пресечене у кругове. Дебљина материјала треба да буде већа од 10 цм. Добро осушене трупци се третирају врућим ланеним уљима, који се наноси четком преко целе површине. После сушења импрегнације, третман се понавља. Претходно припремљени песак је прекривен полиетиленским филмом. Она је положена са било којом фантазијом и изравнана од њих. Све празнине између њих су прекривене шљунком, песком или земљом.
 • Камена стаза се може направити не само од купљеног материјала, већ и од онога што се може наћи у скоро свакој области. Приликом селекције елемената, требате дати предност камену који има најмање једну равну страну. Под таквим асфалтирањем, ров мора имати дубину од најмање 20 цм. Дробљени камен (10 цм) се сипа на дно. Заглављен је, а песак се сипа на врх (10 цм), а затим поново ударао. Камен је положен на припремљену песковито-шљунчану јастуку. Да би попунили празнине између њих, песак се сипа изнад и попуњава све празнине са њом. У завршној фази, стаза је темељно залијевана. Можда ће бити неопходно поново напунити песак с празнинама између камена.
 • Пут од плочника. Ова опција је једна од најоптималнијих. Дубина рова за такав материјал треба бити 20-25 цм. Јастук песка-шљунка створен је на исти начин као и испод камене стазе. Камен за поплочавање, дебљине више од 60 мм, излази изнад тла. Такав пут је боље обавити са ивицама. Цоббли се постављају на песковитој бази у близини. У овом случају, образац може бити веома различит. Приликом полагања не можете користити камење за плочице са знаком брака јер се брзо погоршава.
 • Пут је направљен од цигле. Креиран је на истом принципу као коловозна стаза. Као ивичњак се користи иста опека, ставите на ивицу. Посебно атрактиван је поплочавање цигала различитих нијанси.

Образац за стварање конкретне стазе
Пут бетона (видео):

Пут бетона

Стазе на викенду бетонираног бетона су и даље популарне. За њихову производњу потребна је велика количина цемента, песка и шљунка. Али они су издржљиви и практични. Када се изводе, треба имати на уму једно правило: што више цемента у рјешењу, јачи ће бити бетон. За песме, најчешће се користе такви размери материјала:

 • цемент – 1 део;
 • дробљени камен – 3 дијела;
 • песак – 2 дела.

Да би се такав пут подигао изнад земље, потребно је направити дрвену плочу. На дну ровова постављају камење, опеке од цигле или друге чврсте грађевне остатке. Решење се сипа у оплату, а његова површина се изравнава. Бетон се може украшити плочицама, мозаикама или прелепим камењем, притиском на замрзнути раствор.

од монолитног бетона

Плоче за плочице

Врло популарне траке од бетонских плоча различитих величина. Они се лако уклапају и одликују се њиховом издржљивошћу. Испод њих је такође постављена пјешачка база. Дацха стаза израђена од плочица од 50к50 или 40к40 цм изгледа прилично импресивна, не заузима пуно простора и веома је практична. Када користите плочице мањих димензија, можете креирати различите шаблоне за поплочавање. Они се могу поставити блиско један са другим или са неким празнинама, који су покривени малим каменом или земљом. Могу се посејати са травом.

Валкваи (видео)