vacker city flowerbedOm du har en stuga med tomt, har du förmodligen tänkt på hur vackra blommorna kommer att se på denna sträcka. Godkänn att de vanliga blommorna redan är ganska tråkiga, nu vill du ha nyhet, ljusstyrka, originalitet av idéer. Nedan finns idéer om design och bilder av vackert inredda blomsterbäddar. Applicera en liten ansträngning, och din blomsterbädd kommer att glädja ögat varje dag.

Användbara tips för att dekorera blomsterbäddar

Inveterate trädgårdsmästare undrade ofta hur man gör en blomma säng mer märkbar och intressant. Naturligtvis äger varje fastighetsägare egna synpunkter på hur hans blomsterbäddar ska se ut, men ibland kan tips från utsidan bidra betydligt i utformningen av blomsterbäddar. Så vad är viktigt i utformningen av blomsterbädden och vilka färger förutom blommor kan dekorera den?

 • Om du vill spara pengar och samtidigt ett original dekorera en blomma säng, slå på din fantasi. Du kan skapa fantastiska smycken sängar improviserade använda sådana onödiga saker som tomma flaskor, till exempel att du kan ordna en säng, placera dem horisontellt. Du kan inte ens föreställa dig hur intressant det här blomman kommer att se!
 • Om du är en handyman, då du kommer säkert att kunna göra några roliga föremål såsom roliga djurfigurer inuti som kommer att vara mycket sängen. Det kan vara siffror av olika djur och fåglar. Din fantasi är inte begränsad!
 • Och det enklaste sättet att dekorera en blomma säng är att använda gamla däck (en säng av däck). Bara måla dem i olika nyanser, och dina blomsterbäddar ser väldigt trevligt ut! Allt du behöver för detta – det är däck och oljemålningar.
 • När du dekorerar blomsterbäddar, glöm inte om blommans roll. De måste sitta i en viss ordning, så att blomsträdgården så småningom ser logiskt ut. För att få en riktigt vacker kombination av blommor, kommer blomsterhandlarens råd inte att vara överflödig.
 • Naturligtvis borde varje blomsterbädd framgångsrikt närma sig den allmänna situationen i sin storlek, ton och stil. För att blomma sängarna ska se harmonisk ut, bör de dekoreras i samma stil som platsen. Blombäddar i form av geometriska figurer ser som regel ekologiska och moderna ut. Detta klassiska alternativ är alltid ett reserv, om någon annan anledning inte är lämplig. Och ofta är den här typen av blomsterbed en win-win.
 • Om du vill att dina rabatter såg verkligen rikt och även magnifikt valts som material för sin dekoration tegel eller natursten – granit, grus och andra. Tänk dock på den klimatregion där ditt lands plot ligger. Inte alla material kan vara långa under vissa klimatförhållanden.
 • Idag kan du alltmer se blombäddarna, som är inramade av en fodrad bana, till exempel från dekorativa plattor. Sådana blomsterbäddar ser på ena sidan ganska massiva och å andra sidan – snygga och moderna, som det ses på bilden av dekorerade blombäddar.
 • Kontrast är alltid ett vinnande alternativ. Även om blomsterbädden inte är inramad, kommer mättnaden av dess färger att vara fördelaktig för att skilja den mot en ljusgrön gräsmatta.
 • För att förbättra effekten av originalitet, lägg till ytterligare element till blom sängen, till exempel flera stenar eller en snag.
 • Om du vill imponera besökare med originaliteten av dina blomsterbäddar, kan du plantera växterna i det så att när de blommar bildas en viss figur. Det kan exempelvis vara en klocka eller en fjäril. En sådan blomsterbädd kommer att se fantastiskt vacker, men för att genomföra denna idé måste du noggrant närma dig valet av färger och ordna dem ordentligt.
 • Blomstersängar skapas som regel för att behaga ögat med rika färger från vår till sen höst. För detta är det nödvändigt att välja speciella blomsterbäddsplanter, som kommer att färglägga din semesterplot med sina ljusa toner och göra det mer soligt och mysigt.

tulpaner på en blomsterbädd

vacker blomsterbädd

rund blomsterbädd

saga

Typer av blomsterbäddar

Beroende på vilken effekt du vill uppnå, är blombäddarna indelade i:

 • regelbundet, dvs. blomstersängar där blomningen av alla växter uppstår samtidigt. Den främsta fördelen med sådana blomstersängar är deras samtidiga blomning, som naturligtvis inte bara kan förvåna sig med sin skönhet.
 • oregelbunden, d.v.s. blomsterbäddar där blommande växter uppträder vid olika tidpunkter. Detta görs speciellt för att se till att gradvis bleka växter ersätts av nya som blommar precis. Kanske är effekten av sådana blomstersängar inte så fantastisk med sina färger, men vissa människor gillar bara sådana blomsterbäddar.
 • monoclub – blomsterbädd, där alla växter är organiskt kombinerade med varandra och fyller upp något som en välmonterad bukett.

Det är så många idéer att dekorera blomsterbäddar kan realiseras! Lycka till alla trädgårdsmästare och nya segrar på ditt land!

Video: dekorera blomsterbäddar med egna händer