Amaryllis AmbitionTvå växter från familjen amaryllis är vid första anblicken oskiljbar. Båda växterna producerar en pil, dekorerad med flera gramofoner av fantastisk skönhet. Initialt odlades sällsynta blommor endast i växthus, där de skapade förhållanden som liknar de naturliga. Botaniker har dock funnit ett antal tecken som indikerar skillnader i hippeastrum och amaryllis i bilder och i kataloger av växtsorter.

Utseendehistorien i Europa och vad som gör blommor likartade

I det vanliga folket kallas de lilyoncissa eller liljorEuropa öppnade bara nya rum blommor för sent, och för första gången nämndes i professionella kataloger av växter 1737, ursprungligen kallade liljor och lilionarcissa. Det beskrivna släktet Amaryllis är baserat på beskrivningen av de första exemplen från Sydafrika. Senare togs nya exemplar från subtroperna i Amerika

Amaryllis AmsterdamÅr 1821, botanist W. Herbert beskrivs de viktigaste skillnaderna Amaryllis växter från Afrika och amerikanska regioner. Den nya släktet heter Hippeastrum. Samtidigt är Amaryllis den perfekta och den enda arten, alla andra sorter och hybrider kallas Hippeastrum eller Hippeastrum Hybrid. Denna beställning grundades först 1954 av den internationella botaniska kongressen.

Hypeastrum dubbelgul drömI mitten av XIX-talet rapporterades om leveransen av Amaryllis till St Petersburg. År 1936 organiserades i Adler ett plantskola för växande lökar, och i Estland var Institutet för experimentell biologi engagerad i avelsarbete sedan 1953.

Hippeastrum och amaryllis är lösbevuxna växter. De multiplicerar med frön, barn och skalor från en glödlampa. Efter en vilodag framträder en pil från glödlampan, kronad med stora gramofoner. Efter en lång blomning finns det en viloperiod.

Hypeastrum Blossom PcacockFormen och färgerna hos sort- och hybridprover är olika. För älskare är båda blommorna perfekta i skönhet, ägarens stolthet.

Vad är skillnaden mellan gippeastrum och amaryllis?

Hyppeastrum Evening AvenueAmaryllis skönhet, amaryllis belladonna, dessa är namn på en släkt och en art av Amaryllis växter. Hippeastrum som släkt representeras av 90 arter. De klassificeras som sorter och hybrider:

  • odlade naturliga sorter;
  • med lång tubulära blommor;
  • korsad med amarallis;
  • med regionens hippasterus
  • hybrider – Leopold;
  • dressing;
  • orhideepodobnye;
  • miniatyrblommor;

I det här fallet finns hybrider som inte passar beskrivningen av någon av dessa undergrupper.

Hyppeastrum Andromeda NebulaVäxterna skiljer sig åt under bladformationsperioden och deras dropp. Bladen på amaryllis förekommer efter blommande och hjälper till att fylla på näringsämnena. Därefter dör löven, och glödlampan kommer in i viloperioden. Vid blommande har amaryllis inte löv. Amaryllis blommar på sensommaren och hösten och släpper en köttig pil med en blomma av medelstora blommor som kan vara upp till 12 stycken. Samtidigt utsänder blommorna en delikat arom. Amaryllis blommar bara en gång om året.

Amaryllis RedHippeastrums blommar på vintern och närmare våren. Blommor når en diameter på 25 cm, som ligger på en ihålig stam i bladens ram. Varje pil kan ha från 2 till 6 gramofoner. Blomningen varar ungefär två månader.

Hippeastrum Cavalry StarDu kan klippa en pil och lägga den i en burk med vatten. Om du byter vattnet dagligen, kommer blomman att förlängas. Den befriade glödlampan kan ge ytterligare en pil. Kan blomma med god omsorg 2 gånger om året.

Säljare kan fortfarande ringa hippeastrum amaryllis. Därför förvärvar du en glödlampa, du kan exakt bestämma vilken typ av växter framför dig. I amaryllis har pärlan formen av ett päron som är täckt med en skål. Om du skiljer plattan, väver du in i den, liknar webben. Formen på hippeastrumets glödlampa är avrundad, långsträckt, skalorna är lätta, utan pubescens.

Gippeastrums glödlampaBladen av amaryllis är smala, släta. Hippeastrum löv är långsträckta, som bälten, stående eller hängande, men ram lampan under blommande, om växten är ingreppad. Det händer att bladen efter transplantation fortfarande saknas, och pilen är redan ute.Amaryllis-lampa

Ta hand om Amaryllis

Hippeastrum glödlampa och blomma spikSom grönskande växter av samma familj behöver de liknande vård. För växter är det viktigt att ge en viloperiod för bra blomning. I det här fallet, för resten amaryllis skapa en sommar för blomning på hösten och gippeastrum torr och lägga ner i en mörk sval plats du behöver en månad innan nästa blomning.

Hyppeastrum Dopcing QussnEn av de viktigaste skillnaderna är bruket av hippeastrum som en skuren kultur. I detta fall drar pilen inte mat från glödlampan, och den återställs snabbt.

Farligt för hippeastrum och amaryllis är överdriven fuktning av jorden med dålig dränering. I detta fall kan olika råttande svampsjukdomar uppträda. Före planteringen är det nödvändigt att göra obligatorisk desinfektion och behandling av glödlampan med mjölkbekämpningsmedel.

Inspektera regelbundet växterna för närvaron av spindmider och scutes, de främsta fienderna av dessa växter.

Video av hippeastrums och amaryllis