vacker kombination av stenar och växterVäxter och stenar är perfekt blandade med varandra, så det är värt att markera i din trädgård ett litet hörn för bergsgården. Några växter för alpina bilden, foton och deras namn kommer du att se i den här artikeln. Vårt urval hjälper dig att göra kullen original och ljus, det blir den bästa dekorationen av hela sajten.

Dekoration av bilden med egna händer (foto och diagram)

design av alpina gazebosFörst och främst är det nödvändigt att göra en markering av konturerna i den framtida klippträdgården för att avlägsna ogräs och gräs. Därefter inuti dessa konturer är det nödvändigt att skapa en liten hack i marken och att bilda hela volymen av den framtida klippträdgården. För detta används inte bara stora stenar, utan även murar, byggavfall, grus. Först lägg de största stenarna, då små, täckta med sand och jord.

När jordskiktet löser sig, måste du fylla alla fördjupningar med samma jord, lägg sedan till ett annat 20 cm jordslag, dina växter växer på den. Därefter lägger du alla återstående dekorativa stenar.

Alpin lutningsarrangemangsschemaEn färdig glid hälls, hela konstruktionen kostar två till tre veckor, du kan mer, hela tiden måste du aktivt la ossja ut ogräset. Därefter väljs växter för alpinsliden, de tittar på fotot, skriver ut namnen på de sorter de tycker om och köper dem i specialaffärer. Alla växter planteras antingen på våren eller i början av hösten, som regel i september. Planteringstiden beror på när du kommer att kunna förbereda basen för bergsgården.

Kriterier för att välja växter för alpinhöjden

val av växter för den alpina kullenDekorativa växter för kullen är valda enligt vissa regler, de är inte komplexa, du kan själv behärska denna enkla vetenskap. Ovan kan du se fotot – dekorera alperna med egna händer. Det traditionella klassiska tillvägagångssättet möjliggör närvaro på kullen av fleråriga växter som växer vild i höglandet. Dessa är undersökta exemplar, där en liten och kompakt buske, som inte mår i marken och närvaro av fukt. Vanligtvis dessa typer av vinterhärdig, de är resistenta mot vindbyar. Exempel är växter som dryad, shilolist phlox, timjan (både krypande och vanliga, och alpaca alpaca.) Du kommer också att se några blommor för alpina i artikeln.

Nästan alltid på kullarna finns underdimensionerade barrträd, ibland löviga buskar, bland annat är det bättre att välja långsamt växande sorter. Bland lövverk på alperna ser du bra ut:

  • en kort barbsort, vars frukter och färgade ljusa löv pryder kullen fram till sen höst;
  • Japansk lågkvivalent;
  • några sorter av cotoneaster.

Tillsammans med dekorativa stenar utgör de grunden för hela kompositionen. Men på den alpina kullen kan man också träffa enåringar, som har en lång blomningstid, steppegräs och bulbous. Den senare väcker väldigt höga kullar på våren och tackar blommodlarna. Dessa kan vara crocuses, snowdrops och liljor i dalen, prydnadslök och påskliljor, underdimensionerade sorter av tulpaner och cyklamen.

De mest populära blommorna för Alperna

Vi uppmärksammar några namn och bilder av populära växter för den alpina kullen (blommor – fleråriga).

Iberis

IberisIberis ser mycket bra på toppen av kullen, det finns sorter som inte växer mer än 10 centimeter i höjd. Växten blommar rikligt med snövit gardiner i sen vår eller tidig sommar.

edelweiss

edelweissDen berömda fjällblomman, som sjungits i litteraturen i naturen, växer på utarmade lerjord. En sådan växt på en alpina berg är en blommodlares stolthet, särskilt eftersom den är upptagen i den röda boken. Det är emellertid möjligt att odla denna blomma oberoende av vanliga frön och sedan sprida sig på vanligt sätt (plantor).

Edelweiss är solkärl och tolererar inte skuggning, som i naturen växer dessa växter på toppen av bergen. För en bättre tillväxt av den exotiska blomman är det nödvändigt att göra en speciell utarmad jordblandning med finkornig sand och små stenar.

Så, om du väljer blommor på alpina i många år, kan du inte ignorera det här vackra exemplet, vilket dessutom kan växa på ett ställe upp till 20 år.

Molodilo (stenen rosen)

Molodilo för AlpernaDenna växt liknar rosetter, som består av köttiga tjocka löv av alla storlekar och former. Olika sorter skiljer sig åt i sina färger. Det finns många arter och sorter bland de fleråriga blommorna för den alpina kullen, rosetterna är vinröd och silvergrå, du kan välja flera olika exemplar på en gång. En anspråkslös växt kan anpassa sig till alla levnadsförhållanden och uppta den mest obekväma platsen, inklusive sprickor mellan stenarna, vilket är idealiskt för en alpinslida.

Armeria havet

armory seaworthyDenna växt är inte rädd för kyla eller torka, men gillar inte vattenloggning. Små buskar kan släppa omedelbart tio peduncles, i vilka globala blomställningar. Armeria är fortfarande bra eftersom det blommar mycket länge, praktiskt hela sommaren, men vi får inte glömma bort gamla blomställningar, annars kommer det att försvinnas.

nejlikor

nejlikål blågråStarka nejlikor är mycket bra på alpinhöjden, förresten i naturen växer de bra i bergen. Sannolikt är därför nejlikor från alla fleråriga blommor för alpinrutschbanan mest populära. Det finns många lämpliga sorter, till exempel ört, kortstammad, sisaya och även gråblå, som du går till bilden ovan. Nötkreatur blommar hela sommarsäsongen med ljusa blommor, för att de utsöndrar en trevlig kryddig arom.

Khvoyniki – grunden för alperna

barrträd på AlpernaFörst av allt vill jag lyfta fram de mest spektakulära växter, till exempel, finns det en dvärg mängd gran, växer även i krukor, och det är en riktig juvel i den alpina backen. Också överraskande vacker är det gråtande granet, det är mörkt grönt med en gul kant och de långa grenarna böjer sig ner till marken.

När du skapar en alpinslip gör du ofta misstaget att använda stympade träd av traditionella långa barrträd. Om du noggrant överväger bilderna på Alpine Hills design med egna händer, så märker du att det bara finns sorter av dvärgplantor. Alla växter som i naturen måste vara stora kommer att försöka bli dem.

dvärg tall NevakiHär är några arter och sorter av dvärgen barrträd:

  1. Nevaki – Japansk furu, som refererar till äkta bonsai, naturligt, dwarfish. En av sorterna finns på bilden ovan. Om det är skuret kommer det att ta någon form.
  2. Pine Nana, mycket fluffig mörkgrön.
  3. Pander Pine, också mycket fluffigt med stora nålar, växer även utan skydd, även om det kommer från varma platser.
  4. Velda – krypande arter av tallar, skott växer endast horisontellt. Det måste klippas, annars tar det tre meter i en cirkel.

Du kan inte glömma krypande sorter av junipers, de är oersättliga på alperna.

Så, om du vill skapa en verkligt spektakulär glid, så se ett foto av blommor för den alpina kullen, kom ihåg namnen på de växter som du gillade och vidarebefordra, för orsaken! Du kan skapa en alpinslip med egna händer utan allvarligt ekonomiskt eller tillfälligt avfall, och det tar inte mycket utrymme. Själva processen med att skapa den är mycket intressant, och resultatet överstiger alla de djärvaste förväntningarna.

Vilka växter behövs för alpinsliden – video