tiered tegel blomsterrabattDe flesta trädgårdsmästare älskar deras område inte är mindre än en stad lägenhet, men ägarna av privata hus och kan inte tala alls: alla vill få trädgården är inte bara friska och ekologiska grönsaker och frukter, men också fest för ögat. Därför är alla försöker att dekorera sina par tunnland av hans eget: gatsten gångbanor, ordna en liten damm, sätta ett lusthus. Ett av de enklaste och mest effektiva sätten att dekorera ett landrit är blommor. Och ju mer ursprungliga sättet att plantera, desto vackrare kommer de att se ut när de blommar. Visst, den tegelbyggda blomsterbädden ser mycket bättre ut än den vanliga landningen. Fördelarna med tegel rabatter i landet är obestridliga: förutom en fin dekorativt värde de bära en last och rationell – är planlagd utrymme och förhindra spridning av ogräs.

I den här artikeln kommer vi att lära oss hur man gör en blomsterbädd av tegelstenar med egna händer kvalitativt och vackert.

Välj en plats för en tegelblomma

Först av allt bestämmer du vart du vill utrusta blomsterträdgården. Vid första anblicken kan det tyckas att detta inte är så svårt, men det är nödvändigt att överväga följande faktorer:

 • Belysning – sängen bör inte vara i skuggan av huset eller växthus, som färgerna för god tillväxt behöver en tillräcklig mängd solljus.
 • Visa på blomma – bör en rabatt väl ses från fönstren i huset eller från terrassen, så att du och dina gäster kan njuta av den vackra utsikten.

Om du redan vet var du vill göra en blomsterbädd, tänk på dess form.

Det finns flera typer av blomsterbäddar:

 • Ring (planterad runt träd eller dammar);
 • ö (blomsterbäddar av rund form);
 • (långa smala blomsterbäddar längs en väg eller vägg);
 • stegade (flervärdiga blomsterbäddar);
 • rektangulära blomsterbäddar.

Förutom en bekväm plats under blomsterbädden måste du också välja blommorna som du planterar i den. Observera att de kombineras med varandra, inte bara i färg utan även i kompatibilitet.

blomsterrabatt
Blomstersängar av tegelstenar

runda blomsterbäddar

hörnstenar

Polygonal tegelblomma

Vågiga vita stenstenar

Nödvändiga material för en tegelblomma

Tegelstenar är enkla att genomföra och kräver inga speciella utgifter. Vanligtvis finns alla nödvändiga material redan tillgängliga på platsen. Först och främst är det tegelsten och cementmortel. Dessutom behöver du pinnar och en linje för nivellering, liksom sand och extra sten för dekoration.

Related  We maken kennis met de soorten meerjarige geraniums in de tuin

Arbetsstadier

Hela processen att skapa en blomsterbädd med egna händer kan delas in i flera steg:

 • Märkning. Rita en kontur av det framtida blomsterbädden på marken, välj den med en tunn tygremsa.
 • Vi gräver ett hål. Djupet av groparna bör inte överstiga 30 cm. Längst ner är det nödvändigt att lägga ut sand och sten för att ge utmärkt dränering.
 • Vi bygger väggbädden på blomsterbädden. Lägg ut den första raden av tegelstenar, markera den med pinnar på båda sidor och dra en fiskelinje mellan dem. Knippa lösningen. Lägg ut tegelstenar, fixa dem med murbruk och se till att murverket är platt och robust.
 • Lämna färdig murverk i 4-5 dagar för att få det starkare.
 • Sätt den nödvändiga mängden jord i sängen. Låt det i 10-15 dagar krympa.
 • Plantera växterna, häll rikligt. Bilder av tegelstenar hjälper dig att ordna planteringar vackert.

Dekoration av en blomsterbädd

När blomsterbädden är klar kan du dekorera den vidare. Om blommans väggar var tillräckligt breda kan du placera blomkrukor i hörnen. Nära blomsterträdgården kommer skulpturerna att se bra ut. Ordna vägen till blom sängen från dekorativa plattor, grus eller annat material. Ytterligare idéer för att dekorera din blomsterträdgård kan du rita från bilderna av tegelbäddbäddar utöver denna artikel.

Vi önskar er framgång i din underbara strävan. Låt din tegelblomma bädda dig i många år.

Video: Exempel på blomsterbäddar av tegelstenar