Modern landskapsdesign präglas av original och djärva lösningar. De kan hänföras till de ursprungliga blomsterbäddarna som tillverkats av egna händer från däck som ser väldigt attraktiva ut och tar inte upp mycket utrymme. Lusten att dekorera din webbplats, skapa intressanta blommiga kompositioner, det är ganska naturligt, och en unik installation är också skaparens stolthet.

Blomstersängar av däck – opretentiös och smakfull

Att skapa blomsterbäddar från däck är det inte nödvändigt att vara en toppklass professionell. Först bestämd med platsen för den framtida kompositionen och skissera designen. På en liten plats är det lämpligt att arrangera en enda form i form av en vacker groda, graciös svan, saga vagn eller en ljus papegoja, som i blommans bilder nedan.

hjulets groda

svanen ut ur däcket

blomsterrabatt

däckens papegoja

För en stor gräsmatta krävs också större installationer. Till exempel, flervägda blomstersängar från fordonsdäck eller vertikala volymetriska strukturer, som i följande bilder.

vertikala blomstersängar

blomsterträdgård

Blomsterbäddar kan vara av olika former:

 • Låg och hög.
 • Rund och oval.
 • Staplade.
 • I form av figurer av djur, föremål och blommor.

Efter att ha bestämt plats och form, är material och verktyg förberedda. För annat arbete än däck kan skarpa knivar och färger komma till nytta:

 • Sten av olika storlekar.
 • Metallnät.
 • Teknisk marmor.
 • Rester av byggmaterial.
 • Dekorativ sten för akvariet etc.

När allt är klart kan du börja jobba.

Vi gör blomsterbäddarna från däcket

Den enklaste formen är en blomma. Ju högre däck desto större blir det. Innan du gör en blomma säng måste du välja ett däck. Det är bättre att ta en importerad produkt med ett mjukare och finare “vinter” -gummi. Det är lättare att arbeta med. Däcket rengörs först, tvättas och torkas. Sedan appliceras linjerna i de framtida kronbladen i kontrastfärg, toppen skärs ut och tas ut, som på bilden av de blommar som ligger nedanför.

blomma säng modell

För vidare konstruktion använd emalj, olja eller nitrofärg. På en ren och torr gummiyta fördelas de jämnt och håller på länge. För att måla däckens blomsterbädd kan du också använda bilfärg eller en aerosolburk. Färg är bättre att välja ljus nyanser, så att framtida växters rötter inte överhettas. Mycket elegant utseende från byggandet av rena vita däck.

kaktus i hjulet

Eller en flerskiktsbädd av däck, dekorerad med lätta stenar av olika storlekar.

flerskiktsblomma

Det ser intressant kombination av olika färger.

stor blomsterbädd

Eller omvänt en monofonisk komposition.

Enfärgad blomsterbädd från hjulet

När du målar däck måste du ta en liten bit och den övre delen av ytan från insidan för att ge ett mer estetiskt utseende.

Innan du målar, måste du noga tänka på vad det framtida blommariet av däck med blommande växter kommer att se ut. Om blommorna ska vara ljusa och kontrast, ska däcket vara monotont blygsamt. Och omvänt, med en invecklad blommabildsform, planteras blommor små, låga.

Det blir intressant att titta på kruken när växternas färg återspeglas med nyanser av kapacitet. Om så önskas kan du klistra in på blommans säng i form av ett blomglas akvariesten i oval form – de kommer att skapa en illusion av dagg.

Multi-tiered blomma säng

Denna installation kräver flera däck med olika eller lika stora diametrar. Av dessa skär ut mitten, för att göra ringarna och samla konstruktionen:

 • Först installera det största däcket.
 • Botten är fodrad med sand och grus. Ovan fyll i bördig jord.
 • På toppen ligger däcken i mindre storlek med samma fyllning.
 • Antalet nivåer beror på storleken på elementen.
 • Blommor eller användbara växter (jordgubbar) planteras i de bildade mellanrummen mellan ringarna.

Flowerbed – en svan ut ur ett däck

Vanligt däck, målat i vitt, kan bli ett riktigt mästerverk. För siffans siffra är den inre delen av den inte skuren så att dess vikt kan hålla formen.

en svan ut ur ett däck

Från kanten av slitbanans reträtt 30-40 mm och gör två rundade snitt parallellt med omkretsen från motsatta sidor till två tredjedelar av hela ytan. Från den smala mittdelen får du en nacke och från den breda sidan – vingarna. Mellandelen är avskuren från ena sidan och huvudet är format vid sin ände. Därefter snodras däcket och vingarna dyker upp. De modifieras av olika längder av snitt, imiterar fjädrar. Vingarna kan böjas som du vill – lutningsvinkeln kan vara något. Det är bara att måla fågeln i vitt, låt den torka och du kan plantera blommor, till exempel, glöm mig inte.säng av en kopp

dekorativa blomsterbädd

Video hur man korrekt skär ett däck för en blomsterbädd