Hibiskus syriska i mitten av Ryssland och Ukraina

Hibiskus av Syrien på bakgårdenOdlade tropiska växter förundras med sin skönhet. Hibiskus syriska används speciellt ofta i gata trädgårdsarbete. Den har en relativt hög frostbeständighet. I de södra breddgraderna i landet, sover trädliknande hibiskus även utan ytterligare skydd. I norr går växten och riskerar att frysa på vintern. Men i Kaliningrad och i förorterna används den syriska hibiskusen för trädgårdsarbete.

Funktioner av odling av syrisk hibiskus i mittenbandet

Biologin hos växten är sådan att de dubbla formerna av blommor erhålls som ett resultat av urvalsarbetet. Därför är en enkel blomställning ett tecken på större motstånd mot frostig vinning. Hibiskus kan överleva en kortsiktig temperaturfall till -20 utan skydd. Sådana villkor kan endast garanteras i de södra regionerna. Därför bör vinterhibiskus syriska i förorterna i friluft vara under en skyddande struktur.

Växande av hibiskus i Rysslands mittremsaEfter vintern kommer de första skotten att visas när den genomsnittliga lufttemperaturen på en dag är etablerad inom 12-15 grader. I förorterna – det här är slutet av maj. När växten vaknar och driver stammarna, tar det 3 månader att blomma, biologin är det. Skönhet kommer att visas i augusti, och kommer att glädja september dagarna före frost. Därefter följer gulning och förberedelse av växten för en ny vinterning.

Hibiskus blommar i slutet av augustiAllt detta indikerar ett annat sätt att trädgårdsarbete med tropiska blommor. Om över en grupp av växter på våren för att bygga ett växthus av polyetenfilm, kommer jorden att värmas upp snabbare och vegetationen börjar tidigare. Således är det möjligt för naturen att vinna tillbaka upp till två veckor och få hibiskus syriska, som på bilden.

Ofta i mitten och norra regioner odlas tropiska växter i behållare. På territoriet placeras de i singel- eller gruppfläckar.

Behållare kan grävas i marken eller installeras på ytan. Efter formning av knoppar kan behållaren inte flyttas eller roteras.

Vinterförvaring av syrisk hibiskus utförs vid låga temperaturer på 5-15 grader. Genom att skapa förutsättningar för utveckling, beskärning och utfodring av växten, kan den hållas i ett badkar i upp till 20 år. Under sådana förhållanden är det möjligt att odla de vackraste terryvarianterna av blommor i Sibirien.

Olika Hibiscus syriska bilder

Hibiskus syriska ArdensOskydlig blommans skönhet är bättre att se. Växter i mittzonen växer upp till en och en halv meter. Beskärning kan användas för att passa önskad form.

Hibiskus syriska Ardens (lila). Busken är kompakt, alltid terry, med blomställningar från rosa till mörka lila blommor. Det växer bra i Ukraina med minimal skydd.

Hibiskus syriska Rosenthus Plentus – lövträd Bladen är ihåliga är stora. På vintern krävs skydd. Det odlas också som en inomhusväxt.

Hibiscus Syrian Blue Chiffon är fortsättningen av “chiffon” serien. Denna klass skiljer en ren blå färg, som blir blå utan en lila blandning. Det finns få sådana blommor i naturen. Blå Chiffon är en nyhet av säsongen.

En mängd olika färger och nyanser av hibiskus gör det till en önskad prydnad i vilken trädgård som helst.

Hibiskus syriska – plantering och vård

Rymlig blomning av hibiskus i trädgårdenFör att odla hibiskus i friluft i mittenbandet är det nödvändigt att skapa gynnsamma förutsättningar för växtens utveckling. De behöver:

  • lätt, näringsrik, tömd jord;
  • regelbunden vattning med mjukt varmt vatten efter behov
  • balanserad gödning med mineral och organiska gödningsmedel;
  • Platsen är solig, men täckt av vind och direktstrålar.

Och ett vackert träd behöver kärlek. Ju mer han är besökta och pratade med, desto mer blir han vackrare. Men för att närma sig det är det nödvändigt med en båge att lossa marken. På morgonen eller på kvällen, i svalheten, strö bladet med en varm dusch. Samtidigt för att se om bladlusen kom. Hon kommer lämna lämnade knytnäve i stället för vackra löv om tre dagar.

HibiskusfröEfter beskärning av gamla kvistar kan de sitta i en hink med vatten och få ett underbart plantmaterial i en månad. Du kan plantera växter som har övervintrat i krukor i ett varmt rum. Och du kan skapa en plantskola i det öppna. Endast på hösten kräver unga växter speciellt noggrann uppvärmning. Ur där stekarna växer beror blomningens början. Efter en varm vinter kommer de att blomma nästa år. Efter kenneln – 3 år kommer att växa upp.

En intressant metod är odling av syrisk hibiskus från frön. Sådan reproduktion kan göra gärna mottagandet av en ny blomma, annorlunda än att sitta bredvid och delta i pollinering. Makhrovost frön överförs inte, bara färgen. Därför används denna metod oftare av uppfödare. Särskilt sedan den unga plantan vid blomningstidpunkten går in efter 4-5 år.

För fröförplantning blötläggs stratifierade frön i en stimulator och groddar innan de pekar på en varm plats.

I det beredda substratet i separata glasögor sug på en solrosfrön. Du kan suga i en skål, men då måste du dyka efter det andra bladets utseende. Barnen ska växa upp på en varm och ljus plats.

Vänliga skottMed ankomsten av det sjätte bladet från plantor börjar de att bilda en busk, som klämmer på topparna. När övergången växer transplanteras unga hibiskusar i nya rätter, matas och lämnas för att tillbringa vintern i ett coolt rum. Nästa år ordnar växter från frön en permanent plats.

Video om plantering och vård av hibiskus syriska

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector