En speciell plats i landskapsdesignen av Tui Hoseri

Thuya Khosery i landskapsdesignLiten väst thui med en sfärisk krona är opretentiös, lätt att ta hand om och lämplig i utformningen av stora och mycket blygsamma platser. Därför är deras sorter, inklusive Thuya Khosery, så populära.

Thuya Western tar första plats i listan över de mest populära prydnadsföremålen. Idag används sorter med olika former av kronan och nålens färg för trädgårdsarbete. Vissa växter under hela året behåller sitt utseende, i andra fall är grenarnas färg beroende av säsongen.

Tui Huseri beskrivning

Thuya plantorPolska uppfödare uppfödda Thuja occidentalis Hozer eller Thuja occidentalis Hoseri avser dvärg arter med en liten årlig tillväxt och en tät sfärisk krona. Form och prydnadsbuskar i skuld till flera ivrigt förgrening stammar, täckt med fjällande gröna barr.

Den mörkgröna sommarkronan till hösten är målad i rödbrun, bronstoner. Men det betyder inte att på vintern kommer busken att förlora sin överklagande. Nålar faller inte, och thuya upplever bara en viloperiod. På våren återvänder den gröna nyansen igen. Nålar, som skott, tolererar helt vinteren, men dör och faller bara tre år efter utseendet.

Den frostbeständiga växten blir inte trött i mitten. Enligt beskrivningen, Thuya Hozeri:

  • Endast under de första åren av livet behöver ytterligare skydd;
  • utan problem överför beskärning
  • Tack vare den kompakta kronan av stor storlek är inte rädd för en stark vind.

Tuy är hållbar och kan dekorera tomten i flera årtionden. Vid 10 års ålder når diametern och höjden på busken 60-80 cm.

långsamt växande tuya hoseriI framtiden ökar tillväxten ytterligare. Eftersom den årliga tillväxten är väldigt liten, bevarar kronan perfekt sina naturliga konturer, och platsägaren sparar tid för frisyren av Thuey Hozeri.

Men när man tänker på att plantera denna sort, måste man komma ihåg att för thuja behöver du en lös, måttlig bördig jord och regelbunden vattning.

Om jorden under buskarna torkar, lider både den underjordiska delen och kronan på tujaen av brist på fukt. Växten förlorar sin ton, nålarna börjar bli gula, de unga skotten kan blekna.

Thuya Khosery i kompositionI beskrivningen av Tui Khosery står det att växten är skuggtolerant, den kan växa under kronor av trädträd, byggnader, stora buskar. Men för konifera av denna sort är det bättre att välja ett väl upplyst område eller delvis nyans. Här kommer kulturen att visa sina bästa egenskaper:

  • densitet och rundhet i den fluffiga kronan;
  • mättad färg på nålar.

Planterar Thue Hueri och bryr sig om busken

tuya hoseri som potkulturPlantering av thuja utförs i början av våren eller hösten så att busken före frost har tid att ta rot. I norra regioner är det viktigt att inte vara sen med plantering, annars kommer rotsystemet att frysa, och Thuya Khoseri kommer att dö.

Tui, som alla barrkulturer, tolereras dåligt av stillastående fukt och djup skugga. I skuggan förlorar växterna gradvis attraktivitet.

Om tomten är i översvämningar området under landning göra konstgjord kulle, beläggning dräneringskanalerna på de nedre landnings gropar hällde lager av sand, expanderad lera, krossat tegel.

Anläggningen har inga speciella krav för jordens sammansättning och surhet. Under en 3-4 år gammal plantor är en grop gjord från 60 till 80 cm djup. Den unga thuja placeras i brunnen så att rygghalsen inte är täckt med mark. Det fria utrymmet mellan brunnarnas rötter och väggar är fyllt med ett substrat. Det är bättre att förbereda i förväg, blandning:

  • 2 delar av trädgårdsmark
  • 1 del av sand;
  • 1 del av låg torv.

Färskt organiskt material, i stånd att bränna rotsystemet av plantor enligt thuja inte spetsade, men en komplex blandning av barrträd för att hjälpa myc rot och snabbt övervinna acklimatiseringsperioden.

På en buske kommer unga grenar inte att dyka upp, vattnet vattnas, så snart ytan av en nära bottencirkel kommer att torka upp.

I framtiden utförs vattning varje vecka med en hastighet av 8-10 liter per buske. Vatten är särskilt viktigt i torka. För att bevara den i jorden, utförs mulching. Ett gott skick på kronan upprätthålls av strö.

Thuya Khosery bland annat barrträdTouja vård Efter landning ingår Josey vår och höstmatning. I början av växtsäsongen hjälper gödselverk växten att vakna, återhämta sig och växa. I höstens kaliumsalter och fosfater, tillsammans med rikligt före vinterns vattning, ligger grunden för en lyckad vinning. Före kallt väder är unga buskar bundna och täckta med lapnik, ovävt material. Över kronan av snön.

På våren utförs sanitetsbeskärning, och marken under växten är försiktigt lossnad, inte gräver mer än 7-10 cm.

Tui Haweri i landskapsdesign

den västra choseren på platsenThuya lågväxande sort är en växt av universell syfte. På grund av skuggtolerans kommer buskarna att återuppliva trädets nedre nivå, det kommer inte att gå vilse under husets väggar och nära staketet.

I landskapsplanering Thuja Hozer används i stor utsträckning för odling av levande gränser som ljusa accenter på den stora gräsmattan, samt en visuell stöd av höga, örtartade växter: blommor, ormbunkar, gräs.

TUYA HOSERY är utmärkt lämpad för odling i behållare som används för landskapsplanering av balkonger, loggier, tak, verandaer.

En utmärkt bakgrund för tuja kommer att vara prydnads-lövande och blommande buskar, till exempel viburnum, spiraea, trädgårdsbjörnbär eller torv. Plantering framför markdäckets markskydd kommer att skapa en effekt på blombädden på en mättad matta med ljusa fläckar av barrträd.

Plantering av globulär thuja – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector