Escape av scaly enbär med silver nålarMånga arter och sorter av enbär är efterfrågade i landskapsdesign. Inte ett undantag – enbärskalig med squat, krökt eller sprid ut krona.

Barrväxter som stammar i öster och sydöstra Asien upptäcktes och studerades under första hälften av XIX-talet. I trädgårdsskötsel uppskattas kulturen tack vare:

  • dekorativa grönaktig-silvery tjock nål;
  • original kronform
  • frostmotstånd, vilket möjliggör övervintring i mitten
  • obehagliga vård och odlingsförhållanden
  • lång, i naturen som når 600 års liv av busken.

Beskrivning av enbärskalig

Nålar av enbär skaligaNär det gäller familjen Cypress Juniper juniper (Juniperus squamata) kan inte kallas stor. I jämförelse med närmaste art har växten en liten krona, vars storlek och form beror på sorttillbehöret. Skott av enbärskaliga, ta fram, några sorter hänger i form och sprids ibland på marken och bildar en slags tät nålmattad.

Buskens grenar har frekvent förgrening och är täckta med hårda spinniga nålar upp till 8 mm långa. Hvoinki med grön bakre och silver på grund av den karakteristiska remsan i ansiktet i ansiktet ligger tre. Nålnålarna är böjda till skottet, har en kännetecken för enbärsarom.

Liksom andra representanter för släktet, har inte enbärskaligt en hög tillväxt. I ett år ökar växten i höjd och bredd bara några centimeter. Formad i vuxna växter, ovala kottar, som innehåller ett frö, mognar under det andra året, når en diameter på 6-8 mm och gradvis byter färg från grönrött till en tät lila svarta nyans.

Omhändertagande av enbär är inte avvikande från att ta hand om andra representanter för släktet. Växten är bäst planterad på ljus, skyddad från kalla vindar. I mittenbältet och i norr, för att skydda busken mot frost.

I svåra vintrar blir nålarna bruna och dör, barken är knäckt, små grenar och skott från förra året torkar upp.

Beskrivning av de populära sorterna av enbärskalig

Kompakt storlek, hänger ovanlig form unga skott, silvergröna och i vissa fall även de gyllene nålar – orsakerna till populariteten av enbär fjällig och sorter som härrör från vilda växter.

Juniper Scaly Blue Carpet (Blue Carpet)

Juniper skalig Blå mattaFör att skapa på platsen kommer en jämn matta av blåaktig silverfärg att hjälpa enbärsskalig Blue Carpet. Den växande, relativt snabbt växande busken av denna sort utmärks av utseendet av unga, dangling skott och ädla nyanser av tornade hårda nålar.

Vanlig syn på enbäret Blå mattaAnläggningen, om åtminstone minimalt underhåll, lätt att slå rot på berg-och dalbana, gränser, skapar en naturskön plats vid kanten av dammar och plantera större anläggningar utvalda ljus, utan risk för våren översvämning av mark och gav honom. Sorten är hållbar och i jämförelse med relaterade grödor, på grund av sin låga höjd och snötäckning tolererar det lätt frost.Dekorativ form av ungen i Blue Carpet-sorten

I händerna på herrarna blir ängeln av den skummiga sorten Blue Carpet, tack vare den mångaåriga bildningen, till fantasinträd med tätt grönt bladverk på en bisarr stam.

Juniper Scaly Meyeri (Meieri)

Ung planta av enbär av skalig MeyeriVärdet av enbär av skalig Meyeri är den ursprungliga formen av kronan med hängande unga skott. Buske uppvuxna i Kina så tidigt som i början av förra seklet och värderas högt i landskapsplanering, är en av de mest populära sorter av enbär, använder den inte bara för landskapsplanering av parker, trädgårdar och torg, men också för bonsai.Bonsai från enbär av skalig Meyeri

Den dynamiska formen av enskensskytten av den skaliga Meyeri bidrar till att skapa miniatyrer som är unika när det gäller bildkvalitet.

Den vintergröna busken når sin maximala dekorativitet under den aktiva tillväxten av grenarna, det vill säga under andra hälften av våren och början på sommaren. Vid denna tidpunkt är det en ung tillväxt med silverynålar. Under året växer växten 6-10 cm lång och kan växa till 2-5 meter i vuxen ålder. Detta är den största representanten för arten.

Juniper Scaly Holger (Holger)

Bush scaly enbärbuske HolgerMed den tidigare sorten av enskens skalig Holger har en vanlig form av kronan med unga hängande skott, liksom vanliga arter. Men vid första anblicken på denna prydnadsväxt är det svårt att förvirra det med andra sorter.

Höjden av Holger enbär i vuxna växter överstiger inte 80-100 cm. Bredden på kronan på en liten buske ligger inom en och en halv meter. Men även i en så blygsam storlek är denna enbärs mun svår att se borta på grund av den långvariga ljusgula, guldgula färgen på den unga tillväxten.

Dekorativa nålar av skalig enbär HolgerSom en solskyddad, silverfärgad busk ser det bra ut både i gruppen och i en enda landning. Glöm inte att enbäret på platsen – inte bara en levande dekoration, men också en kraftfull luftrenare. Ständigt överför förekomsten av många föroreningar, desinficerar växten den omgivande atmosfären.

En kompakt vintergröna buske är lämplig för odling i en behållare.

Juniper Scaly Dream Joy (Dream Joy)

Juniper scaly Dream Joy“Dröm och glädje.” Namnet på den här jordskyttenbladet representerar väl en växt med en mycket kompakt krona, dess prydnad på grund av en ljusgrön eller gul nål vid toppen av unga grenar. Som skott täckt med ljus eld, växer de gröna med märkbar blåaktig färg när de växer upp. Skurkronan av den luddiga Drim Joy i höjden växer inte mer än 60-80 cm, bredden på busken är 120 cm.

I trädgården för en dekorativ vintergröna kultur bör du hitta en ljuspunkt med en väl belagd mark.

Vid plantering av denna sort är det bättre att ge plats i de första raderna, så att en liten buske inte går förlorad bakom baksidan av större växter.

Juniper Scaly Blue Star (Blue Star)

Juniper Scaly Blue StarI 50-talet av förra århundradet, var en av de holländska plantskolan ovanliga buske med original nålar stel arrangemang ses bland planteringar av enbär fjällig Meyer och bristen på specifika sorter för hängande skott. Växten sågs, och dess mutation är fixerad. Så ett decennium senare till förfogande för trädgårdsmästare och landskapsdesigners dök upp den skaliga ängeln Blue Star, som blev en av de mest populära i en stor familj av vintergröna buskar.

Juniperus squamata Blue Star StandardVäxten utmärks av en mycket tät krona, bildad av tätt täckta, silverynålar som stigande, starkt förgrenande skott. Höjden på medelstor, som ofta kan hänföras till dvärgart, når en meter, kronans diameter når 2,5 meter. Kulturen kännetecknas av dålig tillväxt. Under året ändras busens dimensioner endast 3-5 cm.

Vid den långsiktiga bildningen på basis av enblodiga växter av den skaliga Blåstjärnan är det möjligt att skapa dekorativa stämplingsformer som inte finns i naturen.

Juniper Scaly Blue Swede (Blue Svid)

Juniper Scaly Blue SwedeBusken präglas av silverfärgade eller grönblå nålar, en kompakt squatkrona och hängande skott. Växten är obehaglig, den växer lätt på fattiga markar och relativt vinterhård. Juniper Scaly Blue Svid hör till små representanter för släktet. Under tio år når en stadiggrön växt endast 50 cm höjd och en bredd på ca en meter. Den maximala möjliga storleken på busken överstiger inte en och en halv meter i höjd och 2,5 meter i bredd.

Ett karakteristiskt drag hos enskaliga Blåsvenskens enbärsort – blir nästan en grå vinter, präglat stål med en blåaktig nålar upp till 1 cm lång.

Busken som bär en liten skugga växer bättre i ljuset, är inte rädd för frost och är lämplig för odling i en stad där luften är övermättad med gaser och tungmetallsalter.

Juniperus scaly Juniperorp (Hunnetorp)

Juniperus skalig HunnetorpSkalig enbär Hannetorp är populär bland landskapsarkitekter och trädgårdsmästare i Centraleuropa och Skandinavien. Den ständigt gröna barrträdet hänför sig till sorter med långsamma växthöjder, med en kompakt krona av halvvinkelform och kortspetsiga nålar av en silverfärgad färg. Enligt vissa källor är denna växt en art av Blå Svid.

Juniper Floreant Floreant

Juniper Floreant Floreantursprungliga brokiga arter har erhållits på grundval av grad flake Blue Star enbär med ljust gulaktig-grön nålar, inte bara koncentrera sig på ändarna av skotten och fläckar är spridda över hela kronan.

Dwarf busk, maximalt växande upp till en meter höjd och en diameter på två meter heter fotbollsklubb. Idag är enskalig florant med halvkärlsformad krona, vi älskar många fläktar av trädgårdarna.

Juniper i naturen – video