цветлице с четинаримаДрвеће биљке се користи као уређење уличица, крила, земљишта. Четинари имају бројне предности у односу на друге биљке.

Предности цветног кревета четинара:

 • Главна предност цвећа са четинарима је њено зимзелено појављивање у било које доба године. Довољно је погледати слику цвета четинарских биљки како би се уверила у исправност овог постулата;
 • Доступност развоја дизајна цвећа и накнадне припреме за садњу;
 • Једноставност и једноставност у неговању цветног лежаја са четинари;
 • Могућност очувања плантажа у цвећници већ неколико година. Четинарске биљке су углавном вишегодишње биљке и не захтевају годишњу обнову;
 • Штедња материјалних трошкова за креирање цвећа и брига за њега;
 • Чување времена за одржавање изгледа постељине четинара на одговарајућем нивоу.

Избор је направљен, вријеме је да почнемо формирати цветни кревет четинара. Овај процес се састоји од неколико фаза.

Уређење цвијећа од четинарских биљака:

 • Развој дизајна цвећа са четинари;
 • Избор четинара;
 • Проучавање шеме цвијећа од четинарских биљака;
 • Припрема тла под креветом;
 • Сајење самих четинара.

Упркос богатству избора четинарских биљки, у пејзажном дизајну постоје јединствени принципи за формирање цвјетних кревета од четинара.

Принципи четинарског дизајна цветног кревета:

 • Приоритет се даје урезаним и компактним биљкама;
 • Игра се заснива на игри контраста облика и боје;
 • На позадини биљака покривени су се полако растући патуљак четинари;
 • Као основа за цветни кревет је травњак и алпски слајд;
 • Додаци четинарских цветова су камење;
 • Одабрана је декорација за кревет четинара.

Пратећи ове принципе, можете избјећи многе уобичајене грешке аматерских вртлараца. На пример, биљке се засадују без узимања у обзир способности даљег раста и на сувише блиској удаљености од других. У будућности, то доводи до тога да су неки од њих расте веома брзо, затварање приступ сунчевој светлости за друге биљке, па чак и стамбеном објекту. Као резултат, постаје нејасноћа у величини биљака, а општи изглед цветног кревета губи свој изворни шарм.

фото цветни кревети од четинарских биљака

Као основа, кревети четинара бирају борову, смрћу, јелку или смрзнућу.
Жбуње, у комбинацији са четинара биљке су Рододендрони, барБерри, Хеатхер, Спираеа, Ерић, кутија стабала.
За композицију такође погодна за вишегодишње травнате биљке, као што су житарице, папрати.
Као гроундцовер биљке образац формирања кревета изабран Пхлок, тимијан, бриозоанс, Ајуга рептанс, Седум.
Комбинација биљака у цветним корпусима са четинарима фотографија илуструје боље од било ког описа.

шема цветних кревета од четинарских биљака

У припреми земљишта за цвеће кревету треба имати у виду да је ова функција четинара, је њихова једноставност и способност да се корен у било којој земљи. Без обзира на то, биће разумније тијеком унапред брига о тлу и мјешати лист или тло, додајући тресету и песку. Погодне су и специјалне мешавине за четинарске дрвеће, које се продају у продавницама за вртларце.

Јаме испод биљака се ископирају око 60-70 цм дубоко и обложене припремљеним мешавинама земљишта. Као одвод, користе се шљунак.
Након садње четинара, неопходно је смањити тло и мулчати. Ако је потребно, можете додати још један слој тла.

Шема креветнице од четинарских биљки претпоставља, по правилу, 12 варијанти регистрације. Сваки баштован, било аматер или професионалац, може развити сопствени састав. Али прије него што наставите на ово, препоручљиво је упознати са њиховом главном врстом.

четинари дуж ограде

 1. Компакт. У овој шеми, у првом плану сталожени приморске смрека, смештен у средини Моунтаин Пине кревета и западне Тхуја. Карактеристика овог састава је мала величина, која омогућава организовање дуж ограда, а тиме и њихов задекорироват.
 2. Велика. Цветни кревет је идеалан за велике просторе и обично се налази у подручјима поред ограда. У овом саставу, уз ограду се сади две врсте Јуниперус, а испред њих – западни арборвитае, на њене стране имају Јуниперс, у средини – планинског бора, барБерри и поново клека, али перутава, а затим дуж ивице – клека хоризонтално 2 врсте;
 3. Хоризонтално. Његова карактеристика је обавезан захтев за равну равну површину за садњу. У његовом стварању користите 3-4 врсте смреке, на пример, обликоване девица, Принце оф Валес, Андорра Цомпацт;
 4. Цветни кревет у шумском стилу. Створимо утисак о природном пејзажу. За такав природни лежај за цвеће идеалан је за каменолом и борову планину, као и канадску и заједничку смрћу.

Видео: четинарске биљке за алпске слајдове