Höstspindel på en privat tomtEvergreen och lövväxt växter, förenade i släktet Euonymus, är bekant för många ryssar och invånare i andra länder i världen. Buskar och små träd ger inte frukt som är lämplig för mat. Dessutom innehåller alla sina gröna delar farliga föreningar för människor och andra däggdjur, så växter kan vara potentiellt farliga.

Men många av de tvåhundra arterna växer aktivt av människor. Vad är orsaken till kulturs popularitet och var finns den?

Särskilda egenskaper hos ett spindelträd

Spindellagrets släkt är omfattande och varierande. Bland växterna finns stora, som når en höjd av 9 meter och små 15 centimeter exemplar. En del av buskarna med början på hösten slänger av lövverket och några arter och tar löven under snön. Dessutom är alla medlemmar av släktet – är en perenn prydnadsväxter, av vilka många har använts i landskaps trädgårdar, parker, trädgårdar och förortsområden, och en del även intresserade fans av krukväxter.

Spindelens huvudprydnad är ett ovanligt ljust blad och originalfrukt, som inte är lika med något annat släkt eller familj.

Roten av spindelträdet

Beresklet i en behållarePå alla buskar i spindeln, till vilken art de hör hemma, ytrotsystemet. Rötterna som divergerar i olika riktningar från stammen hjälper växten att stärka och ta emot mat på sluttningarna av gungor, underväxt vid stora träd på ett stort antal jordar.

Djupdjursdjupet beror i stor utsträckning på jordens typ och densitet. Till skillnad från många kulturer känna sig obekväm med närheten till grundvattnet, eller omvänt, överdriven torrhet i underlaget har euonymus lärt sig att anpassa sig, det var nyckeln till deras överraskande anspråkslöshet och vitalitet.

Grenar och blad av spindelblad

Ovanstående del av spindeln är lignified och fortfarande unga skott av olika år. På vuxna grenar, förutom grå, brunaktig eller nästan svart bark, kan man i vissa arter märka korktillväxt av olika former och intensiteter.

SpindelvingadEtt exempel är de två växterna som är vanliga i landskapsdesign: spindelvetsig och vingad spindelgräs.

  • I den första arten är barken täckt med rundade eller formlösa bultar som påminner om vårtor. Med ålder växer dessa formationer och sammanfogar, vilket ger grenarna ett ovanligt utseende.
  • I den vingeformiga spindeln löper korkväxter längs skotten, bildar en slags löv eller vingar och ökar även den dekorativa kvaliteten på växten på vintern när det inte finns löv på böljningen.

Related  De mest opretentiösa och vackra dekorativa buskarna för ett sommarboende och en trädgård

Skotten är täckta med släta täta löv, i de flesta fall med serrate kanter och ligger mittemot varandra. Storleken på bladets löv varierar beroende på växternas sort och livsstil.

Lövvis utsikt över spindelträdI lövverk är lövverket mycket större och det blir särskilt attraktivt på en tid då de återstående växterna på tomten förlorar sin prydnad. Vid sommarens byte kommer grön färg alla nyanser av rosa, brons, lila eller crimson färg.

Evergreen spindlar kännetecknas av en grund, oftare rund eller oval lövverk, som också blir rödaktig, lila eller vinröd på vintern, men faller inte av.

Bland sådana växter finns många sorter och sorter med olika blad, där den traditionella gröna färgen kombineras med silverfärgade, gula eller vita toner.

Blommor och frukter av spindelblad

Bladen är inte enda spindelborstens prydnad. Om många prydnadsväxter lockar uppmärksamhet med deras blomning, handlar det inte om representanter för släktet Euonymus.

Blomning av spindelbladBlommor i spindeln lämnar, vart de växer, som för val, små, diskreta och har en obehaglig lukt. Corollas som öppnas från maj till juni, inte överstiger 1-1,5 cm i diameter, består av 4-5 kronblad, samma antal små ståndare och en pistil. Blommorna är antingen individuella eller samlade i lösa blomställen på 3-12 stycken. Växtens främsta pollinatorer är alla typer av små insekter som lockas av en viss “doft” och utfodring av slem som släpps ut av blomman.

Vackra klaser av fruktEfter pollinering i stället för vitaktig, grön eller brun corolla, bildas en fruktlåda. I augusti eller september är fröna inuti mogning. Och spindellagret, som hänger från en gren på en tunn lång petiole, är målade i de ljusaste färgerna från vit, gul och rosa till tät burgund. Kapslarnas struktur och färg är unika.

Ingen av släkten har så många olika frukter, som dessutom avslöjar sig själva och visar världen bundna täta färgade fröplantor bundna till världen från insidan av det läderiga “locket”.

Upplysna lådor och frön av spindelbladSpindlarnas frukter:

  • kan variera i storlek och färg;
  • från utsidan är täckt med taggar, som den amerikanska spindeln;
  • har vingar, kan vara tetrahedral eller avrundad.

Related  Fantastisk snöboll – viburnum bulden

Svarta, rödaktiga eller bruna frön från spindeln är helt eller delvis dolda i tjockleken på en röd, apelsin eller karminhelg. Och det hänger i sin tur från insidan av den öppna frukten. En sådan komplex konstruktion uppmanas att locka uppmärksamhet på frön från fåglar som äter ljusa fröliknande frön och sprider fröer långt borta i distriktet.

Bereskinbär är giftigaMen det är farligt för människor att festa på spindelgräsens ljusa frukter.

På grund av den höga alkaloid innehåll kan komma in i kroppen, sötaktig, med en obehaglig smak av köttet orsaka allvarlig förgiftning med alla dess åtföljande symptom förrän kramper, medvetslöshet och hjärtsvikt.

Var växer spindelgräs?

Att läsa in i beskrivningen av olika typer av spindlar kanske du tror att detta är en infödd i tropikerna, med sin ovanliga rika flora. Men det här är inte så. Hitta representanter för spindlarnas släkt finns i den närliggande björklunden eller i en tallskogsbruk.

Spindelområdena är asiatiskaCirka 20 arter av denna växt är infödda invånare i mittbältet i vårt land och i Europa. Men det här är bara en liten del av artens mångfald. Av de nästan tvåhundra arterna valde den överväldigande majoriteten asiatiska regioner för permanent bosättning. Endast i en Kina 50-art har hittats, som ingen annanstans i världen växer. Det finns många vildväxande buskiga buskar i Ryska Fjärran Östern, Sakhalin, Japan och Koreas halvö. Några av arterna är från Himalaya, deras unika växter finns på den nordamerikanska kontinenten och i Australien.

Björkbarklet hänvisar till frostbeständiga växterOpretentiös, lätt att anpassa sig till de odlingsförhållanden för köldtålig buskar Euonymus ofta bebor lägre nivå av löv- eller barrskog kan växa i obekväma, tidigare hyggen och längs raviner. Det är intressant att vissa europeiska och asiatiska arter har varit så envis och ihållande att han var i Amerika, började tränga undan den inhemska floran av den vanliga habitat. Om kulturen inte växte långsamt, skulle dess reproduktion bli ett allvarligt problem.

Related  Zoek op uw site een plaats voor tuja western Danica

Användning av spindelbräda i landskapsdesign

Jordbävning i landskapsdesignFör flera århundraden, som används av ett manuskript, förtjänar växten många namn och smeknamn. I den ryska outbacken kallas buskar med utsmyckade frukter Guds ögon, vargörhängen eller ett litet hjärta. Men i väst av Björkvedbusken andra namn – brinnande buske, spindel och jordgubbar.

Trots alla skillnader i jämförelser och bilder orsakades de av en sak – det ovanliga utseendet på spindelens blad och dess frukter. Björkträdet blev en oförbrytbar buske på grund av likheten hos den rödorange kronan med flammens tungor i vinden. Och växten har blivit känd för mer än 200 år som en symbol för den presbyterianska kyrkan i Irland. Ärade människor från Kanada och USA, där spindeln växer sedan tidpunkten för de första bosättarna, respekteras.

Extraordinärt ljusa lövverk och frukter av spindelbens uppmuntrar mannen att använda denna ständiga kultur inom trädgårdsskötsel.

På grund av den långsamma tillväxten av skott används dekorativa och opretentiösa växter av detta slag för att skapa häckar och kantar.

Spindelblad kan ha olika färgerSpindlarna på stora buskar är idealiska för:

  • göm jordbruksbyggnader från nyfikna ögon;
  • bli en ram av stängsel;
  • att bli centrum för kompositionen från lägre örtplantor;
  • planteras under lövträd
  • stärka lutningen och förhindra att ravinen växer.

Sådana växter är lättformade och kan omvandlas till eleganta träd.

Evergreen former – en riktig hitta för trädgårdsmästare som vill uppnå hela året attraktivitet på webbplatsen.

DvärgspindelFörutom att Euonymus blad och stanna kvar på skotten, avlägsnade dvärg, små leaved och marktäckare sorter, ett bra sätt att genomföra de idéer i landskapsplanering.

Giftig växt – Spindelgräs (video)