cotoneaster skiner som häckCotoneaster tillhör ett värdefullt släkt av dekorativa buskar som används ofta i arrangemang av trädgårdar och parker. Häcken från briljantens cotoneaster var mest spridd på grund av sin opretentiösa sort, långsam tillväxthastighet och en tät grön krona, som är väl härdbar. På våren och sommaren trivs växten med ett frodig och tätt blad av en mörkgrön nyans som faller av på vintern. Höst målar cotoneasten med de ljusaste färgerna – gul och orange, röd och burgunder. En sådan häck ser alltid spektakulär och ovanlig ut!

Cotoneous shining – egenskaper och beskrivning av sorten

cotoneaster skiner längs vägenCotoneaster tillhör Rosbsae-familjenas buskiga växter. Hans inhemska geografi är ganska stor – det är norra Kina, Centralasien, östra Sibirien och Altai. Därför är han opretentiös, skuggtolerant och frostbeständig, han är inte rädd för gasad stadsluft och damm. Busken växer rakt, men långsamt, i höjd kan nå 1,7-2 meter.

Cotoneaster är en långlever, på en plats kan en busk växa över 50 år.

Beskrivning av sorten Cotoneutrous glänsande:

 1. Lövverk. Skivan är enkel, liten, tät, slät, mörkgrön i färg, dess form är oval och långsträckt. Fallfall faller, men det finns också ständigt gröna sorter.vacker lövverk cotoneaster glänsande
 2. Blommor. Blommar buske från slutet av maj till slutet av juni, blomställningarna är små i storlek, känslig rosa, har en trevlig lukt. Mot bakgrund av saftigt grönt lövverk ser blommorna raffinerade och vackra ut.blomstrande cotoneaster
 3. Frukt. Busken fruktar från det fjärde året av livet, frukterna mognar i september. Cotoneaster frukter glansiga bär med sfärisk form och svart färg utan någon speciell smak, vissa använder dem för medicinska ändamål.frukt av en lysande cotoneaster

När du bestämmer dig för att skapa en häck på din webbplats, kan en lysande cotoneaster här inte lämnas utan uppmärksamhet. Dess täta lövverk ser ut som en solid vägg, lämplig för något landskap och attraktivt när som helst på året.

Fördelar och nackdelar med cotoneaster för häckar

vila område, skyddad av en cotoneaster skenFotona av häckar från cotoneaster är briljant intressanta och ursprungliga, de lockar vyer. De cotoneastered trädgårds- och trädgårdsområdena, inramade blomsterbäddar och gräsmattor, utformar flernivå landskapskompositioner. Han planteras längs trädgårdsvägarna och kantarna, tillåts på staket och staket. staket i ett parkområdeHäcken från cotoneaster ser vacker, harmonisk, ljus och snygg ut! På en solid grön bakgrund kommer något högt och lågt träd att vara framgångsrikt beläget, en blomsterbädd, en damm, en rockery eller en alpinslip kommer att se ut.

Related  Брига о кућама за спатифилум

staket av cotoneaster lysande på höstenFördelar med en cotoneaster lysande i form av en häck:

 1. Utseende. Skönheten och succulensen hos en häck från cotoneasten av glans är den största fördelen att trädgårdsmästare från alla länder uppskattar.
 2. Tillväxtbetingelser. Den cotoneaster roter på alla markar, är inte rädd för torka och överflödig fukt, är resistent mot frost och vindar, tolererar enkelt stadens levnadsförhållanden.
 3. Krav. Busken är väl anpassad till svåra klimatförhållanden, är inte rädd för skugga, växer på steniga och fattiga markar, samtidigt som den behåller höga dekorativa egenskaper.
 4. Egenskaper av vård. Växten är väl anpassad på någon terräng, cotoneasten är inte krävande att lämna, vattna och mata. Den enda nyansen är behovet av regelbunden dekorativ beskärning av grenar. Bara under förutsättning att det sker en systematisk skärning av häcken, glädjer du den perfekta formen och den välskötta.häcksaxad skärning
 5. Sjukdomar och skadedjur. Tidigt på våren med ett förebyggande syfte behandlas cotoneasten med insekticider. Växten är benägen att svampsjukdomar, de nödvändiga åtgärderna är behandling av buskar och mark med fungicider, brådskande beskärning och bränning av drabbade grenar.

Med hjälp av sax kan cotoneaster scrubs ges någon form och kontur, men de mest populära är trapezier, rektangel och boll. En grupp buskar kan kombineras och skapa en ovanlig grön figur från dem.

Plantering och vård av cotoneasten som en häck

plantor cotoneaster lysandeTiden för att plantera en häck beror på plantorna. Med öppna rhizomer är den optimala vår- eller höstperioden mars och april, eller september och november. Om plantor med sluten rotsystem används, är tiden för plantering inte begränsad – från tidig vår till djup höst, så att buskarna på vintern lyckades slå sig ner och växa starkare.

Related  Vård och reproduktion av trädgårdshibiskus

hedgeplanteringssystemHur man planterar en cotoneaster för en hedgerow:

 • Höga och tunna häckar kräver en enstegsplantering av minst tre plantor per löpande landmängd, den genomsnittliga höjden på busken är 1-1,5 meter;
 • Systemet med att plantera cotoneasten för en häck av låg höjd är 4-5 buskar per löpande meter, planterad i två rader i en förskjuten ordning, alternerande genom 40 eller 50 cm, tre rader rekommenderas inte.

planterar en cotoneaster som skiner längs husetOmhändertagandet av häcken från cotoneasten kommer inte vara svårt. Ytterligare vattning krävs endast vid varmt och torrt väder. För att förbättra rotandningen behöver växterna ogräs och lösning, som ett alternativ – mulching jorden runt bagageutrymmet. Om vinterperioden karakteriseras av svåra frostar, rekommenderas att täcka cotoneasterens staket med torra löv, barrträd eller burlap för den första vintern.

Plantering cotoneaster för häckar – etapper:

 1. Att plantera gropar under roten är utgrävda ca 2 bajonett bajonetter – ett djup av 50 till 70 cm och samma bredd.
 2. Botten av gropen under roten är hälld grus eller expanderad lera för kvalitetsdränering av jorden.
 3. Busken växer framgångsrikt på olika markar, men den ideala kompositionen för den är 2 delar gräsmatta och sand, 1 del torv.
 4. Om så önskas kan du lägga till kompost i marken, gödselmedel kan inte tillverkas.
 5. Planterna planteras enligt det valda systemet, i början behöver de tillräcklig vattning.

Bildning av en häck från cotoneasten av lysande

ta hand om en salvaVäxthastigheten och kvaliteten på lövverk, densitet och densitet av grenar av cotoneaster glänsande låter dig framgångsrikt experimentera på det med olika former, konturer och variationer. Var inte rädd för att pröva din hand på trädgårdsmästarens roll – det är intressant, enkelt och roligt!

Related  Interessante ideeën van bloembedden met vaste planten

Regler för skärning av en häck från en cotoneaster briljant:

 • Arbetet med att bilda en häck är gjord av borstskärare eller gobelax
 • Kronans formning börjar när busken når en höjd av 50-60 cm, det här är ungefär två år av växtlivet;
 • I början av våren, före beskärning av njurarna, bör noggrann sanitär beskärning utföras;
 • först bushen är klippt ovanifrån, detta ger ett tryck för bättre tillväxt av laterala skott;
 • unga grenar skärs inte mer än 1/3 av deras längd;
 • Höstensaplingsen är inte avskurna för vintern;
 • Den optimala periodiciteten hos en frisyr – från 2 upp till 3 gånger i ett år;
 • Årligen höjs buskarnas höjd med 5-8 cm tills staketet når önskad höjd;
 • En komplex kontur skärs av sträckta rep eller använder en mall av trästänger.

bildar en häck från en cotoneasterCotoneasten som skuggas som en hedge planteras traditionellt på det offentliga stadsområdet – nära administrativa byggnader, kulturella och sociala institutioner. Den används framgångsrikt för att plantera i backar och backar, men det starka rotsystemet tillåter inte kollaps och avverkning av mark. Det används ofta för gradvis dekoration av landskapet och som en prydnad av blomsterbäddar. En mängd olika alternativ och lösningar, och anläggningen är en – en berömd och prisvärd cotoneaster!

Regler för att plantera en cotoneaster glänsande video