Mångfärgad bougainvilleaI tropikerna och subtroperna i Sydamerika, där bougainville växer, kan kulturen klättra upp till en höjd av många meter och fläta husets väggar. Vissa sorter av denna effektiva växter har formen av frodiga blommande träd, täckta med spines av kraftfulla lianor eller ödmjuka buskar.

Inomhus bougainvilleaUnder ett varmt klimat är toppen av skotten nästan hela året täckt med blommor. Det är sant att corolla av äkta blommor av bougainvillea kan ses bara i närheten, och de färgglada hattarna, i vilka löv och stjälkar är begravda, är muterade blad. Bracts skiljer sig i färg, form och storlek. Det finns tvåfärgssorter, liksom växter, färgen på skarvarna där intensiteten eller tonen ändras med tiden.

Av de naturligt existerande arterna Bougainvillea hos älskare av prydnadsväxter är den mest populära bougainville vackra och bougainvillea är bar. Dessutom finns en massa interspecifika hybrider, liksom kulturella former och sorter av de mest fantastiska färgerna.

Bougainvillea är vacker (Bougainvillea spectabilis)

Bougainvillea är vackerDenna växtart har en otrolig tillväxt och ser ofta ut som en stor, upp till 15 meter lång, liana. Liksom alla arter av bougainvillea har bladen av denna art en hjärtformad, spetsig form. Bakstycket är täckt med en liten hög, bladplattorna är täta och fasta. På fotoet av bougainvillea, med undantag för löv och krökta spines, är ljusa skivor tydligt synliga. Blommor bougainvillea, som öppnas från april till mitten av hösten, samlas i panikulärblomställning vid ändarna av grenar. En grupp med två eller tre stipuleringar omger från 1 till 3 sanna blommor.

Bougainvillea glabra

Bougainvillea NakedDen här typen av bougainvillea, på bilden, är mycket mindre. Den maximala höjden är bara fem meter, vilket gör att växten kan användas som rumskultur. Detta underlättas av det faktum att växten nästan smärtfritt tolererar beskärning och kan bildas på begäran av ägaren.

Bougainvillea SandernianaEtt exempel på detta kan tjäna som en bild av bougainville Sanderiana, den gamla sorten som testas av trädgårdsmästare runt om i världen.

Related  Фотографија и опис популарних сорти спираеа

Till skillnad från bougainvillea är löven helt släta i denna art, och blommande sker på våren och på sommaren. Färgområdet är otroligt brett, vilket främjas av aktivt urval. Den var bougainvilla naken, odlad så långt tillbaka som 1861, blev grunden för att få ett stort utbud av hybrid- och växter, som nu pryder trädgårdar, parker och fönsterbrädor.

Stämplat bougainvillea Alexandra trädEn annan version är Alexander’s bougainvilla, idealisk för kompakta rumskompositioner och skapar en original trädgårdskulptur. Det är sant att den här vackra vildmarken i ryska förhållanden på den öppna marken bara tar rot i de södra regionerna, eftersom den inte tolererar frost under -8 ° C.

Bougainvillea peruanska (Bougainvillea peruviana)

Bougainvillea peruanskaDenna art ses inte så ofta i prydnadsväxter, men upptäckte 1810 bougainvillea blev känd på grund av hybrider med andra växtsorter. Uppfödare attraherades av odlingens ovanliga förmåga att blomma flera gånger om året efter en naturlig eller artificiell torka.

I naturen är växter av denna art extremt motvilliga mot grenen, så bougainville, som i bilden, bildar ofta spektakulära kaskadskott.

Mest av allt moderna sorter av bougainville erhålls från en hybrid, som ibland ses i trädgården. Anläggningen namngavs efter ägaren bougainvillea buttiana och klassificerades som en hybrid av bougainvillea naken och peruanska.

Populära sorter av bougainvillea

Varietals bougainvilleas skiljer sig märkbart från varandra i storlekarna, formen och färgen på skotten.

Den mest enkla, men väldigt effektiva och populära bland blomsterhandlarna är sorter av bougainvillea med vanliga monofonblad och rikgrön lövverk.

En av de vanligaste sorterna, Bougainvilla Sanderiana, trivs med utsikten över de frodiga violettskyddarna, det är välformat och ganska opretentiöst hemma.

Bougainvillea sorter Vera Deep PurpleDen passar bilden av en bougainville av Vera Deep Purple. Växten sticker ut tätt crimson bracts, tätt täcker slutet av unga skott. Inte mindre imponerande är utsikten över Bougainvillea-blommor av Glabra Donker och New Violet-sorter, vilket också avslöjar stora lila violettblad.

Related  Plantera och ta hand om ljung på bakgården

Den typ av bougainvillea Cypheri, Australian Pink och Donya är ett resultat för en blomsterhandlare som föredrar växter med rosa skivor. Och i det senare fallet upphör blomman nästan inte hela året.

Crimson Lake BougainvilleaAlla nyanser av rött, lila, crimson och burgundy förtrollas av bougainvillea sorterna Crimson Lake, Black India Red and Tomato Red.

Bougainvillea Golden Tango (Golden Tango)Ovanligt soligt mot bakgrunden av grönt löv blommar bGolden Tango, med stora gula skivor och mycket små sanna blommor.

En grupp bougainvilleas med enkla vita skivor representerar Jamaica White-sorten, kännetecknad av överflöd och blödningstid, liksom Alice och Penelope.

Bougainvillea LateritiaDen ursprungliga sorten Bougainvillea Lateritia kan inte förbises på grund av skarvarna ljusa laxfärg, skimrande i solen med alla nyanser av apelsin och rosa.

Dubbla sorter av bougainvillea

Särskilt täta hattar i slutet av skotten och exceptionella dekorativa egenskaper är kända för terryvarianter. Foton av bougainvillea sortgrupp Double, inklusive växter med vitt, lax, blek rosa, lila, rött och orange stipler alltid en orsak till beundran och avund för många trädgårdsmästare.

Blommande bougainvillea Double LilaroseBougainvillea Double Lilarose är en förvånansvärt sensuell nyans av rosa, lax och lila i kombination med en lång blomstringstid och relativ anspråkslöshet. Också intressant bugervillia Double Pink, som skiljer sig från gruppens första representant i mer mjuka toner och en liten grön bas av stipuler.

Bougainvilla Double RedLyxiga kepsar av saftiga crimson bracts på bougainvillea Double Red kommer att vara en öppning för nybörjare av blomsterhandlare och kommer inte att lämna likgiltiga connoisseurs av denna tropiska kultur.

Dubbelblommande är inte gränsen för möjligheterna till en unik blomma.

Bilder av bougainvillea med färgade bracts

Idag till förfogande för älskare av inomhus och trädgård blomsterodling sort, som helt avslöjar möjligheten av skotten av denna växt över tiden för att ändra färg.

Related  Oavsett om det är nödvändigt att betala för sandaler för luftning av en gräsmatta från Kina

Bougainvillea Thai GoldBougainvillea-skotten av Bois De Roses är första apelsin, men byter gradvis färg, blir rik rosa. Ett liknande mönster observeras under blomningen av thailändsk guld. Den här bougainvilleen som visas på bilden under de första dagarna verkar gyllene oransje, men vid tidpunkten för avskalning av skålarna blir de helt rosa-rosa.

Liknande metamorfos uppstår med många sorter och hybrider av växten. Ursprungligen får vita skarvar rosa toner, röd-orange blir blom eller lila. Snyggt att kombinera exemplar med sådana extraordinära egenskaper kan du vända trädgården till något ständigt föränderligt, men alltid vackert.

Ännu mer överraskande är sorterna av bougainvillea, på vilka tvåfärgade skivor uppträder samtidigt eller på olika grenar skiljer sig deras nyanser väsentligt.

Olika bougainvillea jordgubbsslipJordgubbspets är en växt med vita och rosa stipuler som endast kan jämföras med färska jordgubbar och grädde. På stipendierna i bougainvillea är Mary Palmer nyanser och suddigare. På den huvudsakliga vita bakgrunden, mycket vackert utseende utstryk av lila och lavendel.

Varierade sorter av bougainvillea

En speciell plats är upptagen av sorter som, förutom ljusa och ibland färgglada skottblad, och på lövverket kombinerar två nyanser.

Bougainvillea Golden Dragon med gulgröna lövverkDe flesta av dessa växter är resultatet av en spontan mutation, så att du kan få dem från dem bara vegetativt med hjälp av sticklingar och lager.

Hybrid bougainvillea San Diego Röd med motley lövverkI bougainvillea San Diego Red Variegata röda skivor, som mot bakgrunden av ljusgyllene gröna lövverk verkar ännu mer engagerande och provocerande.

Blommande bougainvillea Delta DawnLax eller gyllene bougainvillea skivor av Delta Dawn ser ut som riktigt guld på en bakgrund av blågrön och med en ljus vit kantkantning.

Förutom gyllene eller vita fläckar på bladen av bougainvillea kan man se rosa toner. Ett exempel är det vackra Raspberry Ice med karminskivor och dekorativt lövverk, som om toasty på kanten.

I videon, blomman berättelsen om bougainvillea