norma blitz inkubatorSemakin ramai penduduk kampung dan penduduk musim panas menyediakan diri mereka dengan daging dan telur, yang terlibat dalam perladangan unggas. Blitz Inkubator akan membantu untuk mendapat ayam penuh, goslings, puyuh. Ia adalah termostat ini yang memastikan keputusan 100%, sambil mematuhi peraturan operasi.

Peranti incubators Blitz

peranti inkubatorTubuh dua lapisan itu diperbuat daripada kayu lapis birch dan busa polistirena yang padat dan padat. Pada masa yang sama, permukaannya tergelincir dari dalam. Ketebalan dinding tidak kurang dari 3 cm Kebanyakan inkubator Blitz mempunyai penutup telus, yang membolehkan untuk melihat prosesnya.

Di satu pihak, unit kawalan dilampirkan ke dinding sisi. Di dalamnya dipasang termokopel dan peminat. Di ruang kerja ada dulang menguap, dan dulang untuk meletakkan telur.

Blitz Inkubator dilengkapi dengan:

  • thermoregulator, yang dibawa ke dalam operasi oleh butang, dan tombol kawalan ditetapkan untuk tugas;
  • Termometer di panel menunjukkan suhu sebenar di tapak kawalan dengan ketepatan 0.1;
  • Mekanisme swing bergerak tab pada horizontal mendatar hingga 45 dalam 2 jam;
  • kipas berjalan secara berterusan, dari penukar kepada 12 V;
  • Mandi untuk penyejatan dua, tetapi untuk brood waterfowl ditetapkan kedua-duanya, untuk ayam dan ayam belanda sudah cukup dari satu;
  • Bateri sandaran tidak termasuk dalam semua model.

Untuk kuasa sandaran, bateri 6ST55 digunakan, cas mencukupi untuk 18-22 jam, bergantung pada jumlah ruang inkubasi. Pensuisan automatik disediakan tanpa mengubah parameter. Pengilang incubators Blitz memberikan jaminan untuk peranti selama 2 tahun.

Setiap instrumen disertakan dengan arahan dengan penerangan terperinci mengenai penyediaan bahan inkubasi, urutan operasi. Pematuhan yang tepat akan menghasilkan hasil yang diinginkan.

Jenis inkubator

model inkubator blitz 48Bergantung pada saiz termostat dan peralatan automasi, 6 siri peranti dihasilkan.

Related  Pencairan dan penyelenggaraan unggas guinea di rumah

Model inkubator Blitz-48 sesuai untuk kegunaan rumah tangga. Dari sekolah kecil, sukar untuk mendapatkan lebih banyak telur yang disenyawakan dalam tempoh yang singkat. Telur segar, semakin baik keadaan untuk perkembangan embrio. Ia perlu memilih tempat yang tenang untuk memasang ruang output. Lebih baik untuk membeli inkubator digital Blitz-48. Ciri-cirinya adalah kehadiran rampasan automatik telur. Sekiranya suhu dalam kamera berubah, bateri bertukar atau berhampiran dengan pelepasan, bunyi bip. Benar, automasi membezakan model dengan berat dari 4.5 kg hingga 7.5, dan dengan kos. Untuk pertama kalinya, pengerasan telur apa pun akan membantu arahan kepada inkubator Blitz-48.

Dua hari terakhir sebelum berakhirnya inkubasi, rampasan automatik dimatikan. Telur pemula tidak mengganggu. Selepas penampilan ayam, ia dibenarkan kering untuk mengeluarkan ayam dan cangkang, membuka ruang setiap 8 jam.

Panel interfacing yang jelas akan membantu walaupun pemula memahami proses menghasilkan keturunan berbulu. Semua model untuk meletakkan 72 dan 120 telur mempunyai penutup kaca, ruang inkubasi kelihatan sepenuhnya. Keandalan, disertai dengan harga yang menarik, menjadikan inkubator dari Orenburg menjadi popular.panel kawalan inkubator

Inkubator Blitz-72 dihasilkan dalam reka bentuk yang mudah dan dengan unit kawalan elektronik. Daripada model sebelumnya lebih luas. Bermula dengan siri ini, peranti ini dilengkapi dengan bateri, tetapi ia lebih mahal. Bajet dan versi ringan Blitz inkubator automatik dibentangkan dalam badan buih tanpa pelapis kayu lapis. Peranti beratnya 4.5 kg, mempunyai fungsi penuh.

Bilik-bilik yang lebih besar sudah mempunyai 2 latti di bawah telur, memandangkan pesawat berukuran 45 darjah tidak menyusahkan. Kelantangan ruang yang lebih besar memerlukan penambahan dua dulang penyejat dan kipas. Inkubator Blitz-120 dihasilkan hanya dengan kawalan proses automatik.putaran telur automatik

Related  Hives untuk lebah: peranti, jenis, yang dibuat oleh tangan sendiri

Moden, secara teknikal tidak kalah dengan analog yang diimport, pertimbangkan siri Baz. Peranti ini mengekalkan martabat pendahulu mereka, tetapi mereka menerima beberapa penambahbaikan, yang membolehkan peralatan digunakan dalam projek perniagaan.

Inkubator Blitz Base telah menjadi lebih besar disebabkan penggantian lapisan lapis dengan sarung logam. Kenderaan berat dipasang pada roda. Lima dulang telur, kipas yang diperkuatkan, dan juga penapis untuk menangkap kepak hadir di dalam ruang. Penanda buku 520 telur membolehkan anda meletakkan jualan ayam harian secara komersil.

Akses ke peranti adalah melalui panel pembukaan belakang. Kaca depan di ruang inkubasi membolehkan anda mengamati proses tersebut. Inkubator Blitz Base dalam bentuknya menyerupai peti sejuk.kesimpulan ayam di blitz

Terlepas dari model inkubator Blitz yang dipilih, arahan untuk tabulasi dan proses inkubasi mesti dijalankan dengan ketat. Adalah penting, selepas setiap kitaran, untuk melakukan pembersihan bersih menyeluruh di dalam bilik dengan pembasmian kuman.

Kelebihan dan keburukan inkubator Blitz

Selalunya dalam model penggunaan rumah untuk 48 dan 72 telur. Ia ada padanya anda boleh mencari lebih banyak ulasan. Pengguna mencatat keprihatinan reka bentuk:

  1. Perlindungan telus atas adalah mudah untuk memantau proses tanpa menyedihkan kamera.
  2. Satu set dulang dengan saiz sel yang berlainan membolehkan peralatan digunakan untuk menghasilkan sebarang jenis burung.
  3. Sistem kawalan yang jelas dan kawalan proses automatik.
  4. Keupayaan untuk menyelesaikan proses output walaupun dengan kegagalan kuasa jangka pendek.

Kelemahan ditandai oleh pengguna: topping air yang tidak selesa, dan meletakkan telur. Tiada aduan lain. Tetapi pada model-model kemudian, pemaju mengambil kira komen-komen tersebut.

Permukaan galvanis dalam ruang inkubasi perlu dibasuh dengan air sabun, dibilas dengan larutan kalium permanganat yang lemah. Keringkan peranti dalam cahaya matahari langsung.

Beli incubators Blitz dari pengeluar tanpa margin dagangan, tetapi dengan bayaran kos penghantaran yang anda dapat di perusahaan di Orenburg.

Related  Nilai suhu dalam inkubator untuk pengeraman telur ayam

Mengenali inkubator Blitz-48z – video