itik itik biruPerikanan ayam itik dianggap sebagai industri yang menguntungkan, pembiakan berterusan baka dilakukan dengan melintasi. Duck Favorit, yang mana penerangannya diwakili, diternak di Bashkiria pada tahun 1998. Asasnya diambil baka Peking, yang berkaitan dengan spesies daging. Salib ternyata berjaya dan sedang dalam permintaan di ladang-ladang pertanian dan ladang-ladang.

Rupa, ciri fisiologi kegemaran itik

kegemaran di ladang ladangPenerangan dan gambar Blue Duck Favorit akan membolehkan petani menentukan kemungkinan menjaga burung. Nama kedua untuk cabang baru ialah Blue Duck. Warna dominan bulu pek adalah dari biru ke ashy. Penampilan orang putih dan coklat tidak melampaui keturunan. Kaki paruh dan berselaput dicat dengan nada bulu dengan warna biru muda. Asasnya adalah baka baka, sehingga itik memiliki bentuk padat. Ciri-ciri paruh rata yang besar menghiasi kepala saiz sederhana. Dada cembung sederhana, leher tengah, kaki jarak yang luas memberikan kepekaan burung.

itik di dalam sangkarDeskripsi baka itik Favorit atau Firaun yang menjanjikan penanaman komersial. Walaupun sifat-sifat yang diisytiharkan sebagai silang daging, Pilihan ke arah Bashkir mempunyai keupayaan bertelur telur 100-150 telur per tahun. Untuk daging, hasil yang baik. Satu telur seberat 80-85 g.

Bebek itik Blue Favor dengan tunggul mempunyai rangka nipis. Berat tulang adalah 14% berkaitan dengan daging. Daging itik tidak mempunyai bau ciri, sangat padat, halus. Secara tradisinya, daging itik mengandungi asid amino yang tidak boleh digantikan untuk manusia. Tetapi dalam otot itik Favorit mengandungi peningkatan jumlah garam mineral dan vitamin haiwan. Kandungan lemak lebih rendah daripada baka lain.

anak itik dewasaPenerangan mengenai baka itik Favorit tidak lengkap tanpa maklumat mengenai produktiviti. Seawal 9 minggu anak itik muda beratnya 2.5-3.5 kg. Bebek dewasa menimbang kira-kira 4 kg, lelaki boleh membesar sehingga 5 kg. Membezakan burung yang tidak bersahaja dengan syarat-syarat penahanan. Jika rumah ayam terletak berhampiran kolam, bahan tambahan air mineral mineral akan mendapati diri mereka sendiri. Tempat penyelenggaraan tidak perlu dilindungi walaupun pada musim sejuk. Burung adalah omnivorous dan mereka akan makan semua sisa dari meja di dalam rumah.

Banyak ulasan mengenai baka Blue Favor bersemangat. Ini adalah daging terbaik untuk penerimaan cepat produk yang boleh dipasarkan. Berkembang itik lebih cepat daripada dandang, tetapi kurang masalah dengan mereka.

Jadi, kelebihan baka itik Blue Favorite adalah:

  • keuntungan berat badan cepat;
  • tidak bersahaja dalam kandungan dan pemakanan;
  • daging lazat, sihat dengan kandungan lemak rendah;
  • pengeluaran telur yang tinggi;
  • bulu cantik, penampilan tenang, keramahan.

Kelemahannya adalah bahawa ayam-ayam dari Firaun Biru adalah buruk, dan telur harus dikeluarkan dalam inkubator.

Kandungan haiwan dewasa

kandungan itik dewasaBurung yang bersahaja tinggal di bilik yang tidak panas pada sampah lembut. Selepas trampling bahan longgar dibuang. Burung itu tidak takut fros atau panas. Burung makan kebanyakannya cendawan. Lebih banyak silage, tanaman akar, rumput kecil kukus kecil dalam komposisi, semakin banyak burung. Tonton video tentang memberi makan itik Kegemaran:

Ia perlu mengatur tiga kali sehari, 2 kali makanan mentah dan satu malam. Sekiranya terdapat takungan di sebelahnya, itik akan mengumpul semua udang karang dan duckweed. Sisa dari taman – puncak wortel dan bit, daun kubis perlu diubah menjadi silase oleh penapaian – makanan istimewa musim sejuk berbulu. Semakin banyak makanan, telur yang lebih lazat dan keturunan yang lebih baik.

Bagaimana dengan betul belakang dan belakang keturunan itik biru

ducklert kegemaran biruDalam uraian baka berkembanglah itik Favorit sebagai ibu yang tidak baik. Walau bagaimanapun, pada peternakan peribadi, itik membakar 15 telur, boleh memandu sehingga 30 anak ayam, menyimpan dan memanaskan semua. Ayam juga tidak semua ayam yang baik. Petani menggunakan inkubator, dan brooders untuk memelihara bayi. Nestling yang berdaya maju dan membesar mereka tidak akan mengalami banyak kesukaran.

Pembiakan pembiakan itik The kegemaran telur berlangsung selama 28 hari. Telur dituai dalam tempoh seminggu.

Keperluan bahan terpilih:

  • satu telur saiz dan bentuk piawai dipilih;
  • Cangkerang mesti tegas dan lancar;
  • pada cengkerang tidak boleh ada kotoran kotor dari guano.

inkubatorBahan yang harus diisi harus dibasmi kuman dengan membasuhnya dengan larutan sedikit permanganat kalium. Telur itik mengandungi jumlah lemak yang meningkat untuk mengelakkan terlalu panas, mereka perlu disejukkan. Pematuhan rejim kelembapan, pembalikan telur berlabel akan memungkinkan untuk mendapatkan anak yang sihat dengan penolakan kecil. Untuk membantu pembiakan itik Favorit menerbitkan jadual mikroklimat dalam inkubator menjelang hari.

tempoh itu suhu kelembapan twist Penyejukan
1-7 hari 38.0 – 38.2 70% 4 kali / hari tidak
8-14 hari 37.8 60% 4-6 kali / hari tidak
15-25 hari 37.8 60% 4-6 kali / hari 2 kali sehari 15-20 minit
26 hingga akhir 37.5 85-90% tidak perlu tidak

Grafik tersebut berulang kali digunakan dan memberikan peratusan maksimum hasil itik.

Anak ayam kering dalam inkubator dipindahkan ke kotak panas dengan makanan dan minuman. Kanak-kanak pencahayaan memerlukan kira-kira 16 jam sehari. Makanan pertama terdiri daripada telur itik rebus. Air pertama untuk minum harus dengan kalium permanganat, merah jambu pucat. Setiap anak itik makan lebih banyak makanan dan sudah siap untuk disembelih dalam tempoh 2 bulan.

Ciri-ciri penyakit baka kegemaran

Keadaan penting untuk hidup haiwan muda ialah pemeliharaan keadaan penyelenggaraan yang bersih. Sebelum mengambil ternakan, bilik itu dibasuh dengan soda abu. Ayam dibenarkan minum air dengan potassium permanganate. Tetapi sistem imun anak ayam masih lemah, mereka perlu dilindungi, mengelakkan kesesakan besar. Jika bilik adalah satu ke bawah, ia menempatkan 8 kepala setiap 1 meter persegi.

Air untuk minum sepatutnya bersih, maka anda perlu mengatur mangkuk minum supaya burung tidak berenang di dalamnya. Untuk mandi dari usia dua minggu, kanak-kanak terdedah kepada palung. Diet yang seimbang dan pencahayaan yang baik akan melindungi itik dari avitaminosis, penyakit Grade dan kutikula. Penyakit berjangkit boleh memusnahkan seluruh kawanan. Ini termasuk coccidosis, tuberkulosis dan jangkitan usus.

Dari bebek hingga itik dewasa – video