grijači na otvorenomDacha često odabire miran, ugodan odmor u uličnoj sjenici u dvorištu svoje kuće. U večernjim satima, nije neuobičajeno da je ljeti čak i cool. Stoga, pored plaidova i tople odjeće, ulični plinski ili električni grijači ugrađuju se u vidikovcu ili oko njega.

Ljudi koji nikada nisu susreli takav način grijanja uličnog prostora zainteresirani su za pitanje oblika, karakteristika i dizajna ovog uređaja.

Svaki grijač za ulicu ima svoje osobine i dizajn, ali njihova zajednička karakteristika je korištenje plina ili struje kao energetskog izvora.

Izgledaju poput uobičajenih lamppostova koji se nalaze na ulicama gradova.

Tipični zajednički strukturni elementi uličnih grijača su:

  • Noga. U plinskim grijačima ugrađen je plinski cilindar u nogu. U električnim grijačima, noga služi samo kao abutment;
  • Područje grijanja. Plinski grijači mogu zagrijati prostor oko sebe. Električni – samo zagrijava područje u kojem se usmjeravaju zrake topline.
  • Vizir. Za plinski bojler je obavezan jer obavlja funkciju raspodjele topline prema ljudima. Električni grijači ne smiju imati vrh, a smjer zraka osigurava poseban reflektor.

Jednostavno oblikovanje i učinkovito korištenje grijača za ulicu stvara udobnost i coziness u večernjim satima, služi kao izvorni element krajobraznog dizajna, ne samo dvorišta kuće, već i interijera same gazebo.

Električni infracrveni vanjski grijači Enders

Električni električni grijač emitira toplinske zrake ispod svojih vlakana (može doseći temperature do 900 stupnjeva)C), koji su mnogo mekši od plina. Mekoću i ujednačenost raspodjele zraka osigurava reflektor, koji se nalazi na stražnjoj stijeni duž cijele duljine grijanja. Ova značajka doprinosi sigurnijem boravku u blizini grijalice, a pokriva i veće površine za grijanje.

Najpouzdaniji električni infracrveni ulični grijači su proizvodi tvrtke Enders (Njemačka). Tvrtka je uvela tri modela:

  • električne infracrvene ulične grijačeMalaga. Moderan, kompaktan i pouzdan otvoreni grijač. Može se objesiti na zid i na strop, staviti pješice u ulicu iu kuću. Ova svestranost pridonosi velikom potražnji za grijačem. Opremljen je svjetiljkama od 1800 W. Komplet uključuje okretni nosač (180), daljinski upravljač, halogena svjetiljka za osvjetljenje.
  • grijač za ulicuBarcelona. Ovaj mobilni grijač izrađen je u obliku suncobrana. Opremljen je posebnom šipkom u obliku teleskopa, koji vam omogućuje podešavanje visine šipke od 1600 cm do 2100 cm. Snaga se može podesiti pomoću tri regulacijska presjeka (0,9 / 1,2 / 2,1 kW). Moguće je grijanje površine od 2 do 16 m2.
  • Valencia. Ovo je jedinstvena stola za grijanje, pogodna je za sve ljetnikovce, terasu. Grijač ne samo da zagrijava druge svojim toplinom, nego i rješava pitanje stavljanja osvježenja, čaja, kave i drugih pića. Radna ploča izrađena je od kaljenog stakla. Grijač se upravlja daljinskim upravljačem. Snaga – 800/1600 vata.

Prisutnost takvih grijača omogućit će vlasnicima potpunu pružanje njihove ulice, večernjeg i jutarnjeg odmora na dači udobnošću i toplinom.

Plin infracrvena ulična grijača Enders

Glavna prednost plinskih infracrvenih uličnih grijača za ljetnu rezidenciju je pokretljivost, a ne privitak na izvor energije. Oni se mogu koristiti čak iu prirodi.

Kako bi se osiguralo rad grijača koristi se propan ili butan. Isporučuje se u posebnim cilindrima i postavlja se u podnožje nogu grijača.

Najbolje je kupiti plinske grijače koji mogu raditi na dvije vrste plina. To će proširiti mogućnosti uređaja za grijanje.

Njemačka tvrtka Enders predstavlja raspon univerzalnih prijenosnih prijenosnih plinskih grijača za ulicu

otvoreni plinski grijač ENDERS EleganceENDERS Elegance. U proizvodnji kućišta korišteno je nehrđajući čelik s velikom čvrstoćom. Snaga – 8 kW. Promjer grijanja je 9 m. Protok plina je 582 g / 1 sat. Jedna napunjenost cilindra je dovoljna za 20 sati kontinuiranog rada. Tijekom sagorijevanja, plamenik emitira toplinu kroz infracrvene zrake, koje su koncentrirane u središtu reflektora, a zatim se reflektiraju iz zrcalnog vizira i divergiraju na stranama. Modeli Komercijalni, Događaj, Profi, Rattan, imaju isti dizajn, ali različite cijene plina i snage.

plin za grijanje na ulici ENDERS Polo 2.0ENDERS Polo 2.0. Apsolutno novi razvoj proizvođača. Promjer grijanja doseže 5 m. Ovaj model je opremljen novim inteligentnim sustavom Endur (infracrvene zrake šire se točno do cilja bez gubljenja topline). Također je montiran vjetrobransko staklo, koje sprečava utjecaj vjetra na funkcionalnost grijalice. Ergonomski montirani kotači doprinose nesmetanom i laganom kretanju uređaja za grijanje.

Tvrtka također nudi niz originalnih modela dizajna: Pyramide, Rondo Black, Rondo Stainless, Wood.

Video pregled plinskog uljnog grijalice Enders – Pyramide

Pravila za odabir uličnih grijača

Glavni kriterij za odabir infracrvenog grijalice je moć. Izračun kapaciteta za prostorije mora biti jednak 100 W / m2, i za ulicu – 150 W / m2.

Još jedno pravilo za odabir uličnih grijača temelji se na njihovom kvantitativnom broju – dva manje snažna će biti učinkovitija i sigurnija od one snažne (osobito ako je prostor oko opsežnog).

Prema procjenama, uljni grijač plina temeljen na spiralnim spiralama je najpouzdaniji i izdržljiviji, ali nedostatak je njegova velika cijena. Ako se grijač često ne koristi, onda postoje jednostavni jeftini modeli koji se temelje na kvarcu, metalnoj niti unutar staklene vakuumske cijevi.

Srednja i najoptimalnija opcija – halogene grijače (cijevi, napuhane inertnim plinovima). Takav uljni grijač ima visoku učinkovitost. Oni su prilično ekonomični i pouzdani.

Ako se grijač treba koristiti za određeno vrijeme i bez nadzora, trebate kupiti grijač s timerom i zaštititi od pregrijavanja.

Koji ulični grijač izabrati najbolje? Svaka osoba mora odrediti mjesto, uvjete i vrijeme rada, kao i svrhe za koje je potreban grijač.

Ako često putujete, najbolje je kupiti plinski bojler, ali ako se uglavnom odmorite u blizini vikendice, možete odabrati električni model.

Pregled video uljnog plinskog grijača Enders Trendstyle