kerozin grijač Među ogromnim brojem različitih grijača koji se koriste za dahu, privukli smo pozornost kerozinskih grijača. Odlučili smo saznati više informacija o njima i reći našim čitateljima.

sadržaj:

 1. Uređaj grijača na sunčevom ulju i kerozinu
 2. Prednosti i nedostaci
 3. Pregled kerozinskih grijača različitih proizvođača
 4. Kako odabrati?
 5. Recenzije kupaca

Uređaj grijača na sunčevom ulju i kerozinu

Uređaj kerozinskog grijačaPrijenosni kerozinski grijač se sastoji od jedinica:

 • spremnik goriva;
 •  zdjelu s kuglom;
 • gumb za podešavanje šupljine;
 • senzor mjerenja volumena goriva;
 • ljuska plamenika;
 • plamenik.

Tijekom rada grijača, plamen na stijenkama treba lagano disekciju mrežicom (ljuske) i zaviriti. Da biste postigli taj radni položaj, možete paljbom pilota i podešavanjem visine plamena s posebnom ručkom. Shema se postepeno zagrijava i počinje zračiti u toplinu prostorije u infracrvenom području.
Nakon što se ljuska i zidovi komore potpuno zagriju, proces gori iz samog fitilja prolazi parozidnim parovima za neku udaljenost. Ovaj proces sagorijevanja gotovo potpuno gori gorivo, ali ne dopušta da se tkivo šupljine gori. Grijači na dizelskom gorivu i kerozinu pogodni su za grijanje garaže ili šatora.

Miris proizvoda za izgaranje dolazi samo prvi put nakon paljenja, kada još uvijek nema procesa potpunog izgaranja plinova, au vrijeme gašenja.

Danas na tržištu možete kupiti uređaje koji se razlikuju u načinu upravljanja, vrsti goriva i načinu distribucije topline.

 • Grijači bez elektronike se razlikuju od autonomije i pokazali su se dobro na mjestima gdje nema električne mreže. Često se uzimaju za kampiranje, šatore.
 • Instrumenti s elektronskom kontrolom odlikuju se sposobnošću održavanja konstantne temperature, postavljanja vatre, opskrbe gorivom, izumiranja i drugih korisnih funkcija.
 • Grijači koji rade na kerozinu.
 • Diesel-kerozinski instrumenti.
 • S metodom pretvarača prijenosa topline.
 • S ugrađenim ventilatorom.
 • Reflex grijač.

Prednosti i nedostaci kerozinskih grijača

Kao i svaka druga oprema, kerozinski grijač ima svoje pozitivne i negativne strane.

Sve prednosti korištenja grijača na kerozinu:

 • autonomija uređaja;
 • gotovo potpuni odsutnost mirisa i dima tijekom rada;
 • izvrsna mobilnost;
 • trajnost žitnica;
 • veliki broj opcija za električne modele;
 • na uređaju možete zagrijati i kuhati hranu.

Nedostaci kerozinskih grijača:

 • pare i miris korištenog goriva tijekom zapaljenja i gašenja uređaja;
 • visoke cijene goriva;
 • plamen.

Pregled kerozinskih grijača različitih proizvođača

Kerozinski grijači južnokorejske marke Kerona široko su zastupljeni na ruskom tržištu. Pogledat ćemo neke od najpopularnijih modela za usporedbu.

Kerona WKH-2310

Kerona WKH-2310Ovaj mali model koristi se za zagrijavanje malih soba, tehničkih i stambenih. Jedinstven dizajn uređaja omogućava ga čak i za grijanje šatora bez opasnosti od požara. Što čini takav uređaj protiv vatre?

Značajke dizajna:

 • Nije moguće slučajno spaljivati ​​s radnom komorom zbog ugrađene zaštitne rešetke;
 • gorivo iz spremnika ne teče čak i kada se grijač slučajno širi zbog ugrađene zaštite;
 • za paljenje, utakmice nisu potrebne jer postoji električni sustav;
 • Kada dođe do slučajnog prevrata, automatski se aktivira automatski sustav za pražnjenje.

Dobro spajanje vijka osigurava upotrebu posebnog stakloplastike. Na vrhu uređaja možete postaviti poseban poklopac za kuhanje. Razina prijenosa topline regulirana je smanjenjem ili povećanjem plamena. Za sat vremena rada uređaja trebate samo 0,25 litara kerozina. Volumen spremnika je 5,3 litre.

KERONA WKH-3300

Kerona WKH-3300Osim svih značajki dizajna prethodnog modela, kerozinski grijač Kerona WKH-300 ima dodatne značajke.

 1. Prije svega, ovo je moćniji spremnik s volumenom od 7,2 litara.
 2. Drugo, postoji poseban gornji reflektor koji vam omogućuje preusmjeravanje protoka topline. Kada se instalira, toplina se spušta prema dolje, a odatle se diže, što dovodi do ujednačenog zagrijavanja prostorije.
 3. Na trećem mjestu, grijaći elementi su izrađeni od nehrđajućeg čelika.
 4. U četvrtom krugu – dvostruki spremnik za gorivo, stvarajući zajamčenu zaštitu protiv požara tijekom prevrtanja.

Osim južnokorejskih proizvoda, japanski kerozinski grijači široko su zastupljeni na ruskom tržištu.

Toyotomi RCA 37A

Toyotomi-RCA-37AKoristi se za grijanje malih kuća, vikendica i garažnih mjesta. Japanski kerozinski grijači razlikuju se od južnohrvatskih modela stacionarnom instalacijom. Uređaji su opremljeni s trostrukim sigurnosnim sustavom i automatskim paljenjem. Potrošnja goriva po satu iznosi 0,27 litara kerozina, spremnika od 4,7 litara. Koriste se za grijanje prostora s površinom od najviše 38 m2.

Toyotomi Omni 230

Ako trebate grijati prostor veličine do 70 m2, koristite ovaj model. Dvostruke zidove spremnika za gorivo, automatsko paljenje, zaustavljanje, podešavanje temperature i održavanje. Za sat vremena troši 0.46 litara. gorivo, volumen spremnika je 7,5 litara.

Neoclima KO 2.5 i Neoclima KO 3.0

NeoClima-KO-3,0 Kerozinski grijačiZa razliku od kerozin grijača Toyotomi, kineski uređaji Neoclima rade na dizel i kerozin. Potrošnja goriva kod njih je mala – od 0,25 do 0,27 l. na sat. Nakon što ste napunili spremnik spremnika, možete zagrijati sobu oko 14 sati. Instalacija žarulje katalizatora minimalizira ispušni plinovi. Uređaj je opremljen električnim zapaljenjem iz baterija.

Kako odabrati kerozinski grijač?

Često kerozin grijači se koriste u planinarenju, lovu ili ribolovu. Ako odlučite instalirati ovu vrstu grijalice u zemlju, morate uzeti u obzir sljedeće:

 1. Usporedite omjer kvadrature grijanog prostora i potrošnje goriva grijača različitih proizvođača.
 2. Kupite kerozin grijače samo u onim trgovinama gdje ćete moći zamijeniti u slučaju spajanja. U mnogim modelima, stezanje šavova je nisko i često se opaža kerozin.
 3. Obavezno pročitajte i pridržavajte se uputa za uporabu proizvođača. Glavni dio modela uređaja radi na rasvjetlju kerozina koji sadrži minimalnu količinu tvari koje stvaraju čađu. Postoje uređaji koji rade jednako i od kerozina i dizela. Informacije o uporabi različitih goriva navedene su u tehničkom listu.

Nepoštivanje postupaka rada uređaja može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Recenzije kupaca

Pitali smo se o mišljenjima i povratnim informacijama o kerozinskim grijačima kupaca. To je ono što pišu i kažu.

U garaži puno vremena provodim, a zimi ne mogu bez grijanja. Odabrao sam Kerona. Zapalim se na ulici. Čak iu teškim mrazovima rad u garaži je udoban i možete skinuti svoju vanjsku odjeću. Ivanov Danil, Uryupinsk.

Kupila ljetnu kućicu za korejsku Kerona 2310. Provjera je bila uspješna, nema propuštanja. Cijeli dan sam radio uređaj u sobi od 20 m2. Polovica kerozina ostala je u spremniku. Dobra kombinacija cijene i kvalitete. Anastasia Nezhnaya, Ryazan.

Volim zimski ribolov. Prijatelj je kupio Neoclim. Ribujemo s udobnošću. Sjedimo u šatoru pokraj rupa, a pokraj njega nalazi se kerozin na maloj vatri. Čak ne možete nositi jakne. Zahvaljujući proizvođačima. Andrey Klima, Tula.

Sada znate kako odabrati kerozinski grijač, što treba tražiti pri odabiru određenog modela, pročitajte recenzije kupaca o najboljim modelima. Učinite vaš izbor, a vaša dacha će biti topla čak iu najjačem mrazu.

Video pregled kineskih i korejskih kerozinskih grijalica