Svaki kupac želi steći kvalitetan, ekonomičan, učinkovit, siguran i izdržljiv grijač. Takvi su grijalici s infracrvenim zračenjem, čija će ocjena omogućiti odabir prikladnog modela.

Grijači s infracrvenim zrakama klasificiraju se prema elementu koji emitira toplinu, što je:

  • Kvarcna cijev.
  • Otvorena spirala.
  • DESET.
  • Elementi za grijanje ugljika.
  • Toplinska izolacijska ploča.

Moderno tržište aparata za grijanje kuće ili vikendice zasićeno je širokim rasponom proizvoda. Proizvođači se ne umara za razvoj i primjenu noviteta koji omogućuju povećanje funkcionalnosti grijača. Vođa u ovom segmentu je NLO. Ovaj proizvođač i prva linija ocjene grijača.

Top 10 infracrvenih grijača

Ocjena infracrvenih grijača sastavlja se na temelju složenih statističkih podataka u spektru popularnosti određenog modela među kupcima. Već početkom ove godine, grijači NLO-a ubrzano povećavaju svoje ocjene, dosežući vrh prvih deset.

Dakle, top 10 infracrvenih grijača:

Deseto mjesto zauzima NLO Alf 3000. Snaga ovog kvarca je 3 kW. Dovoljno je zagrijati sobu do 30 m2. Ima pravokutni pogled (19x108x9 cm), koji vam omogućuje da zagrijte veliki prostor. Način ugradnje odabire sam kupac (grijač se može staviti na nogu ili objesiti na zid).

Deveto mjesto pripada Micothermal grijaču ENSA P900G. Snaga – 0,95 kW. Ovo je dovoljno za zagrijavanje prostorije do 18 m2. Ova vrsta grijalice pojavila se nedavno kao rezultat plodnog rada inženjera tvrtke. Princip ovog grijača temelji se na prijenosu topline iz izolacijskih ploča pokrivenih tinjom. To je vrlo siguran uređaj koji se može koristiti čak iu dječjoj sobi. Glavna je svojstva da uopće ne gori kisik. Njegova popularnost brzo raste.

Osmoj crti preuzima ponovno predstavnik NLO-a s modelom ECO 1800. To je kvarcni grijač čija snaga grijanja iznosi 1,8 kW. Zagrijavaju sobu koja ne prelazi 18 m2. Izvrstan model za upotrebu čak iu prirodi (dimenzije 16x86x11 cm) od generatora.

Sedmo mjesto iza MIKATERICIC infracrvenog grijača ENSA P750T na zidu. Njegova snaga se izračunava za grijanje malih prostorija do 14 m2, i samo je 0,75 kW. Ovo je najučinkovitiji uređaj. Zahvaljujući estetskom izgledu, lako se uklapa u bilo koji interijer.

Šesto mjesto zauzima kvarcni grijač UFO LINE 1800. Zbog kapaciteta 1,8 kW, može se zagrijati 18 m2 područje. Dimenzije – 19h86h9 cm (ova kompaktnost olakšava ga transport).

Peti redak. Micatermski grijač Polaris PMH 1501HUM. Snaga grijaćeg elementa je 1,5 kW. Grijanje do 15 m2 područje. Metoda instalacije – na otvorenom. Grijač je opremljen informacijskim zaslonom, timerom, termostatom.

Polikarbonat PKSHČetvrta linija. Polikarbonatni filtar za gorivo PKSH 0508H. Kapacitet 0,8 kW., Koji je dizajniran za zagrijavanje prostorije, površine 20 m2. Metoda instalacije – na otvorenom.

kvarcni infracrveni grijač UFO Star 3000Prva tri otvaraju kvarcni infracrveni krug NLO Star 3000. Ima 4 razine snage, a maksimalna razina 3 kW. Može se zagrijati oko 30 m2. Dimenzije – 19x108x9 cm. Metoda ugradnje je univerzalna (strop, zid, pod).

 

Pregled videa infracrvenog grijača NLO STAR 3000:

Polaris PKSH 0408RCDrugo mjesto je dodijeljeno Polaris PKSH 0408RC ugljičnom grijanju. Ima cilindrični oblik. Ovaj podni grijač ima jednu od najviših djelotvornosti. Samo 0,8 kW. potrošnja električne energije se zagrijava do 24 m2 područje. Opremljen je zaslonom i daljinskim upravljačem.

infracrveni grijač - UFO Eco 2300Prvo mjesto. Vođa rejting najpopularnijih grijača Top 10 najbolje infracrveni grijač – NLO Eko 2300. Dizajniran za grijanje prostora, što je 23 m2 područje. To pridonosi snazi ​​grijaćeg elementa (kvarcna cijev), što je maksimalno 2,3 kW. Dimenzije – 16x86x11 cm.

Tijekom cijele godine, ova desetak grijača nikada nije spustila svoje vlasnike, koji su uživali u ljetnim vikendicama ili u privatnim kućama u hladnom dijelu godine. Stoga, ovi su uređaji zasluženo primili pozitivnu povratnu informaciju i odgovarajuća mjesta u ocjeni.

Pregled infracrvenih grijača za domove i vile koji nisu uključeni u TOP 10

Prema istraživanju infracrvenih grijača za dom i vrt prvih deset nije bilo snimati grijače i katalitičke keramičke pločice (grijačem – fleksibilan grijačem kao što je kabel za grijanje) grijači i otvoreno spirale. To je zbog činjenice da su se ti uređaji pojavili relativno nedavno, proizvod je samo pogodio tržište i započinje svoj život. Rijetko se upotrebljavaju jer nisu dobili dovoljno preispitivanja zbog nedostatka popularnosti.

slika s grijačemGrijači za film su inovacija na tržištu. Vrlo su prikladne u smislu da se lako prevoze, ne zauzimaju puno prostora za pohranu u toplom dijelu godine. Dovoljno je samo ga staviti u svitak. S obzirom na tehničke karakteristike, raspon snage takvih grijača varira u rasponu od 0,4-4 kW. Uređaji od 0,4 kW su dovoljni da pokriju sobu od 15 m u kratkom vremenu2. Sukladno tome, što je grijanje moćniji, to je veće područje na kojem se može zagrijati. Vrsta grijača filma ugrađenog na zid.

Najpopularnija proizvođač radijatora filma je Ballu Industrial Group (Model BiH-AP-0.8, BIH-AP-1.0, BIH-AP-4.0), Almac (IR 5B, IR-16), BiLyuks (B600, B1350).

Katalitički infracrveni grijači imaju izgled metalne ploče koja je prekrivena polimernim materijalom. Grijaći element u obliku fleksibilnog termičkog kabela je mnogo učinkovitiji u isporuci topline, za konvencionalne analogije. Osim toga, to je apsolutno sigurno, ekološki i trajno.

Najpopularniji katalizator je BiLux B1000. Snaga – 1 kW. To je prilično dovoljno za grijanje 20 m2 područje. Dimenzije – 16х150х4 cm. Način ugradnje je zid i strop. To se odnosi na grijače koji ne gori kisik.

Također nije ušao u prvih deset infracrvenih grijača s otvorenom spiralom. To je zbog moralne starenja tehnologije, jer se koriste vrlo rijetko. Takvi grijači su nesigurni i štetni (oni gori kisik). U njihovoj besplatnoj prodaji postoji vrlo malo. Otvorena spirala ne dopušta ostavljanje grijalice bez nadzora. To je posebno opasno za djecu, koja se vrlo često mogu ozlijediti dodirivanjem grijanog prostora grijalice.

Video pregled NLO-a s infracrvenim grijačem