ptičji ptičji pasZa izgradnju elegantnog i izvornog kaveza za psa s vlastitim rukama nije astrofizika ili visoka matematika. Sve je puno jednostavnije. Prvo morate odrediti njegov oblik i dimenzije. Napravite crtež uzimajući u obzir sve veličine i želje. Važno je odabrati kvalitetan materijal. Također biste trebali razmisliti o tome gdje da to staviš.

Često vlasnici trebaju takvu platformu da izoliraju svoje caudate straže od gostiju, kućanstava ili vrtnih sadnica. jednostavna kaveznica u stanuNaravno, ponekad su kavezi za pse napravljeni u stanu. Razlog za to je pasmina kućnog ljubimca. Može biti prevelika ili agresivna.zatvoreni ograđeni prostor Zbog sigurnosnih razloga treba ga držati odvojeno.

Za stan, štand može biti izrađen od starih noćnih ormarića (ormara) ili koristiti posebne ćelije, mrežne ograde.

lokacija

mjesto ograde za psaStvaranje ugodnog okruženja za životinje i kućanstva je vodeći cilj ovog pothvata. Ograđeno područje njegovog glasača nije preporučljivo graditi:

 1. U blizini ograde, vrata i vrata. Svi prolaznici, kao i automobili, će ga smetati. Kao rezultat toga, jutarnje ili noćne serenade pasa su zajamčene. Osim toga, postoji mogućnost da će izaći i napraviti puno prljavih trikova.
 2. U dvorištu. Četverodijelni prijatelji svojstven su instinktu stada. Ako su potpuno izolirani, oni će tugovati i početi plakati, cviliti, a to djeluje na vaše živce.
 3. U blizini vrata kuće. Neugodan miris i lajanje ljubimca učinit će životom obitelji nepodnošljivim.

kaveznica ispod stablaOptimalna varijanta rasporeda uličnih kaveza za pse je prednje dvorište. Bolje ga je staviti pod grančastog stabla. Krov će, naravno, sakriti slatku zvijer od vrućine, a također i tuš. Međutim, crveno-vruće željezo stvara pravi parnu kupelj u zgradi. Dok će debela kruna biti odličan utočište od sunca.

Morate staviti ogradu iz nacrta. Nitko ne želi da se njegov ljubimac razbolije.

Mogućnosti gradnje

Temelji takve strukture uglavnom su betonirani i prekriveni šljunkom. Stražnji i bočni zidovi postaju gluhi. Ostala tri su izrađena od rešetki, šipki ili mreža. Mora biti vrata s zatvaračem, tako da možete hraniti psa i oprati jastučić. U sredini brda 2 mjesta: jedan za noć (uzgajivačnica), a drugi za hranu (feeder). Četvrtog nogu prijatelja se osjećao sigurnom i udobnom, na ograđivanje za psa s vlastitim rukama, napravljeni su sljedeći zahtjevi:

 1. Razmislite o veličini kućnog ljubimca. Životinje do 70 cm trebaju zemljište od 5-8 četvornih metara. m, a činjenica da je veća – od 10 m².veličina štanda ovisi o veličini kućnog ljubimcamjerenje kućnih ljubimaca
 2. Može biti otvorenog tipa (2 ili 3 zida od mreže) kako bi se osigurala dobra ventilacija. Za regije s hladnom klimom oblikovane su zatvorene lokacije, gdje je otvoren samo prednji zid.zatvorena ograda
 3. Odvojivi krov od trajnog krovnog materijala.
 4. Za pod koristiti isključivo suhe planirane ploče.
 5. Vrata za domaćina trebala bi biti u njegovoj visini ili 15 cm manje, tako da bi na ulazu bilo moguće naginjati samo glavu. Mora se otvoriti prema unutra. Potrebna je pouzdana bravica.vrata za besplatan ulaz
 6. Veličina ulagača odgovara potrebama životinje (2 komada). Kapacitete je bolje popraviti pričvršćenjem mehanizma za rotaciju.
 7. Mala kuća je građena u malim veličinama, tako da kućni ljubimac može lagati, sjesti i okrenuti se slobodno. Položite topli kaput na pod.prozor za hranjenje i toplo mjesto

Related  Učinkovito korištenje ljudskih životnih proizvoda u prigradskim uvjetima uz pomoć suvremenih tresetnih sanitarija

Budući da je ponekad potrebno napraviti kavez za psa u stanu, možete koristiti improvizirane materijale. Na primjer, napravite ogradu stalaka ili mrežice. Istodobno ga pričvrstite na jedan od zidova stana. Mnogo ovisi o željama domaćinstva.

Životinje moraju povremeno hodati. Moraju se trčati i veseliti se. Inače, mišići atrofiraju i krv stagnira.

Odabir materijala

zid od kavezaJednu ili dvije strane platforme preporučuje se da budu potpuno zatvorene tako da ne postoje nacrti. Za izgradnju takvih slijepih zidova možete koristiti sljedeće vrste građevinskih materijala:

 • opeke;
 • pjene ili troske blokovi:
 • drvene grede, ploče ili ploče (debljine od 2 cm);
 • betonska ploča;
 • gotovih drvenih okvira i pribora.

zid kaveza prešanih pločaToplinska izolacija je vrsta drveća od crnogorice. Za teške zime, bolje je izolirati zidove ili dvostruko.

Pavle

žljebne podne pločePodovi u uličnoj kavezu za psa ne smiju biti hladni. To može uzrokovati reumatizam u životinji. Stoga se ne može izraditi od cementa. Bolje je koristiti asfalt ili beton. Pokrijte estrih drvenim podom. Žljebaste ploče su dobro ukrašene i dobro su sušene, tako da se plijesan ne razvija. Prije slikanja treba ih liječiti antiseptikom. Pavao mora učiniti s padinom. Bočne zone su malo viši, a frontalna zona i centar su niže. Kao rezultat toga, voda će se odvoditi, a ne akumulirati na površini.

Bilo koji drveni dijelovi ne smiju dodirivati ​​tlo i ostale elemente. Inače će stablo apsorbirati vlagu i truleži.

krov

ravni škriljevciU izvorniku se premaz treba nagnuti ili ravnjeti. Za montažu krova, zabranjeno je korištenje običnih noktiju. Bolje je davati prednost samoobličnim vijcima ili drugim vrstama zatvorenih zatvarača, jer se pas može ozlijediti. Krov kućnog kaveza za psa može biti izrađen od:

 • drvo;
 • plastike;
 • škriljevca;
 • Ondulina;krovni nosač
 • bitumenske šindre;
 • trapezoidni list;
 • krovište;
 • metalna pločica.

Related  Kako napraviti prolaz iz cijevi profila

Montira se na drvenu platformu, koja se sastoji od nekoliko ploča. Ova struktura omogućuje vam zadržavanje topline u strukturi i izvrsnu cirkulaciju zraka.

Prednji dio

zid od kavezaPrednji zid osigurava obješeni stražar s dobrim pogledom. Rešetka je neusporediva opcija za takvo promatranje. Može se izrađivati ​​od metalnih cijevi s okruglim ili kvadratnim poprečnim presjekom. Korištenje brusilice ili nazhdachku, morate očistiti dijelove od bruusa i hrđe. Površina metala mora nužno biti temeljna i prekrivena s nekoliko slojeva boje.

Ministarstvo zdravstva zabranjuje uporabu praškastog i pocinčanog materijala. One štete zdravlju životinje. Kao pričvrsne elemente preporučljivo je koristiti vijke od nehrđajućeg materijala.

zid od kavezaRaster je proračunska opcija, ali nije uvijek pouzdana. Pod težinom ovčara, ona može pasti ili rasprsnuti. Također psi često gnuju žicu i izvlače zube.pas širi mrežu

dizajn

nacrt crteža kaveza

visina ogradeNakon određivanja položaja, važno je napraviti detaljan crtež s dimenzijama ograde za psa. Potrebno je razmišljati i pravilno organizirati glavne zone:

 • kabina;
 • platforma;
 • vrata;
 • platforma (travnjak) za hodanje;
 • prozore za hranjenje.

bočni pogled na unutarnji kavez

Pogled s unutarnje strane kaveza s prednje straneOptimalna visina takve strukture izračunava se uzimajući u obzir veličinu kućnog ljubimca. Potrebno je uzeti mjerenja iz životinje u punom rastu. obilježavanje područjaDa bi to učinio, morao bi stajati na stražnjim nogama. Za primljeni pokazatelj potrebno je dodati od 20 do 50 cm, po vlastitom nahođenju dizajnerice.

Ako je igralište pripremljeno za nekoliko pasa, tada se sve veličine moraju pomnožiti s 1,5.

izgradnja

mogućnost postavljanja predmetaNakon primitka projekta, trebate odabrati materijal za krov, slijepe i prednje zidove. Zatim je važno odrediti lokaciju. plan izgledaSada moramo uzeti u obzir korak po korak kako s vlastitim rukama graditi ptičicu za ptice kako ne biste propustili ništa.

Zaklada i podova

podnožje remena za ograđivanjeGranice za temelj bit će snažne cijevi (4-6 komada), koje bi trebale biti prebačene u zemlju duž oboda objekta ili stupova od opeke. Preostali prostor je prekriven šljunkom ili ekspandiranom glinom. Bazu se izlije (visina estrih od 40 do 70 mm) s otopinom betona ili cementa. Važno je da ne zaboravite napraviti nagib prema frontalnoj zoni.

Related  Koje vrste drvenih stepenica mogu biti izrađene vlastitim rukama?

stupni temelj za ograđivanjeDrveni podovi su pričvršćeni na posebni okvir drveta. Dimenzije odgovaraju dimenzijama kućišta. Ovaj pod je izrađen od pločastih ploča jer nokti nisu potrebni za njihovu instalaciju.podovi

kavezni podovi

Ugradnja i punjenje okvira

ograđivanje u dvorištuAko je ograda metalna, tada se mogu koristiti cijevi. Skupljeni su prema crtežu i pričvršćeni vijcima ili zavarivanjem. Isto načelo montaže primjenjuje se na drvene oslonce. Algoritam za njihovu konstrukciju je sljedeći:

 • izrezati letve potrebne duljine;izrezali smo letvice
 • izbušiti rupe za pričvršćivače;izbušiti rupe za pričvršćivanje
 • sakuplja svaku zidnicu odvojeno;
 • tretirati stablo fungicidom i lakom;
 • Šivati ​​s rešetkom od metala;mesh obloga
 • izbaciti okvir;
 • jedna ploča je vrata, ona mora biti stavljena na šarke i pričvršćena zasunom;postavite vrata i stavite zasun
 • praznim zidovima prekrivenima šperpločnom pločom;
 • pokriti krov ili horizontalne grede.šivati ​​se na stražnjem zidu i staviti krov

Metalni okvir ispunjen je unaprijed odabranim materijalom: drvenom gredom ili zidom od opeke. Za izolaciju stražnjeg dijela dodatno se primjenjuju prešani slojovi, polistirolna pjena, eko- ili mineralna vuna.

Prednji zid izrađen je s jednim poprečnim šipkama. Ako koristite rešetku, morate biti sigurni da je čvrsto sjedi na naborima. Svako opterećenje može ga slomiti.

Prednji zid mora nužno biti izrađen od mreže ili mreže. U drugim se slučajevima izrađuje rešetka, koja se sastoji od zavarenih cijevi i šipki. U blizini wicketa treba zavariti dva prstena namijenjena za hranjenje. Okretni mehanizam se otvara prema van.pričvršćivanje rabitsa

Ugradnja krova i kabine

krovište pregačaZa rad s valovitom pločom ili škriljevca potrebno je izgraditi drveni okvir. Nakon toga, jedan za drugim prekrivao je ploče za krovište. Ruberoidna ili meka pločica obložena je drvenim okvirom na kojem su pričvršćene posebne OSB ploče. Iz sigurnosnih razloga, koristite samorezne vijke ili zatvorene spojnice.krov od kaveznice iz tendi Među ostalim, možete koristiti ceradicu kao pokrivač. Gusta i vodootporna tkanina se izvlači na metalni okvir, pričvršćuje se s petljama.

crtanje kabine za psaBudku radi s ravnim krovom. Kao rezultat toga, postat će platforma za gledanje ljubimca. Poželjno je da se zgrada otvori jer je lakše očistiti. Veličina kabine jednaka je duljini lažnog psa, koja je produžila šape.faze izrade štandova

Priprema se nekoliko jednostavnih koraka i kavez za psa s vlastitim rukama. Takva elegantna rezidencija poslužit će kao odlično odmorište i radno mjesto za vašeg ljubimca.dizajn kaveza za psa

Video izgradnje ograde za psa