Nedavno se pojavio novi generator grijača – miktermalni grijač. To je vrijedna zamjena za konvencionalne aparate za grijanje.

Mikatermni grijač: što je to? Ova vrsta inovativnog grijača na dnu svoje strukture ima nemetalne ploče, koje su prekrivene loptama od mike. Sama tehnologija dobila je ime Micathermic (konceptualna tehnologija koja je dugo razvijena i uspješno predstavljena na području kozmonautike i medicine).

Načelo inovativnih infracrvenih mikotermnih grijača je to što toplina zračenja iz nje prodire prvo u objekte koji su u sobi, a tek tada se zrak grije od njih.

Ovo načelo je slično konvektivnom načinu grijanja. Kao rezultat ovog učinka, zrak u sobi ostaje isti, bez smanjenja vlage.

Prema studijama provedenim od strane mjerodavnih laboratorija, 80% toplinske energije prenosi se zračenjem, a preostalih 20% kroz zrak.

S obzirom na potrošnju električne energije, prosječni mikatermicheskijevi uređaji mogu zagrijati sobu, površinu od 25-30 m2 , za oko tri sata, koristeći samo 1,5 kW / h. Ta je brojka znatno manja nego kod klasičnih električnih konvektora ili hladnjaka ulja, koji mogu potrošiti do 5 kW / h.

Prednost takvih grijača leži upravo u odanosti sušenju kisika, što se ne može reći o mnogim uobičajenim grijačima kućanstva. Nedostatak zasićenja kisika u sobi može dovesti do respiratornih bolesti, pogoršanja kroničnih bolesti (bronhitis, astma). Mikatermički infracrveni emiteri dopušteni su i preporučeni za uporabu u dječjim sobama.

Preporuke o mikrotitarskih grijača su najviše pozitivne. Mnogi uočavaju svoju kompaktnost i visok učinak prijenosa topline, kao i veliku prednost nad svojim konkurentskim kolegama.

Micarotermalni grijač Polaris

polarizator polarizatoraZaštitni znak Polaris stvorio je međunarodno holding društvo (Izrael, Italija, Kina, Rusija). Glavni smjer Polaris – kućanski aparati, klima uređaji, klima oprema, laserski alati za mjerenje, grijači vode i oprema za grijanje. Kućanski aparati na gospodarstvu nisu niži od takvih istaknutih marki kao što su Panasonic, Philips i Redmond.

Jedan od najpristupačnijih modela za zemlju je Polaris PCH 1071 Micathermic Heater.

Zbog svojih svojstava grijanja (snaga grijaćeg elementa je 1 kW), može zagrijati sobu s površinom od 12 m2. Novi dizajn i ergonomski izgled upravljačke ploče omogućit će ga u bilo kojem dijelu prostorije i u nekoliko opcija ugradnje (na podu, zidu ili stropu).

Polaris grijač ima dvije vrste grijanja:

  • Prirodna konvekcija. Pojavljuje se spontano, naravno – donji slojevi zraka ili objekti se prvo zagrijavaju, a zatim prenose toplinu veću, jer postaju lakši. Istodobno, gornji, hladni slojevi spuštaju se prema dolje, gdje se mogu pod utjecajem zraka grijača. Proces se nastavlja kontinuirano. Ovo je osnovno načelo djelovanja mikroploče.
  • Dodatno termičko zračenje. To čini 20% učinkovitosti (učinkovitosti) cijelog procesa grijanja prostorije.

Nedavno su se pojavili novi modeli mikrotermičnih infracrvenih grijača Polaris PMH 1596RCD i Polaris PMH 2097RCD. Oni imaju elektronički prikaz (LED display) koji prikazuje neke parametre radnog stanja uređaja za grijanje (temperatura grijaće ploče i način grijanja).

Novi modeli imaju 4 ploče u svakom od njihovih grijaćih elemenata, što im omogućuje da učinkovitije daju toplinu bez konzumiranja velike količine energije (1,5-2 kWh).

Inovativni razvoji koji su usredotočeni na dizajn:

  • Funkcija “kontrola klime” (ugrađeni automatski termostat). Dovoljno je podesiti željeni način rada temperature, a uređaj će je automatski podržati.
  • Način rada “Anti-smrzavanje”. Ako nema dugo vremena u sobi, neće pustiti da temperatura padne ispod 7S.

Zahvaljujući takvom razvoju, pitanje održavanja udobnog režima u kućici automatski se riješava.

U 2015. godini planira se objaviti još jedna novost – Polaris PMH 1501HUM, koji će postati pouzdan pomoćnik u pružanju i održavanju udobnosti u kući.

Pregled videozapisa Polaris PMH 1501 HUM

Mikatermički grijač ili konvektor – što odabrati?

Ako uspoređujete konvencionalni konvektor i mikotermni grijač, valja napomenuti da je princip rada praktički isti – prvo zagrijavaju objekte, a zatim zrak, bez ometanja ravnoteže vlage u prostoriji.

I dalje postoje razlike. Konvektori zagrijavaju samo one objekte koji su u neposrednoj blizini njih. Dok mikrotermalni grijači koriste dugotrajno infracrveno zračenje. Djelotvornije je. Mikotermni grijači koriste mnogo manje struje nego konvencionalni konvektori.

Konvektori su obično opremljeni ventilatorima koji cirkuliraju zrak kroz uređaj. Takvi ventilatori često se raspadaju, što može dovesti do pregrijavanja i neuspjeha konvektora. Mikatermne grijače nemaju pokretne konstrukcijske elemente, pa su u tom smislu puno pouzdanije i ne stvaraju dodatnu buku.

Na pitanje što odabrati – kerneltermicheskiy grijač ili konvencionalni konvektor, možete dati jasan odgovor: konvektor malo gubi u kvalitetnim karakteristikama. Stoga, uzimajući u obzir sve pluse i minusa mikroplave i konvektora, potrebno je odabrati grijač za grijanje vikendice.

Pregled video uređaja Mikatermic grijača MK-2001