Električni kotaoGrijači vode za električnu pohranu su uređaji za cikličko zagrijavanje tekućine u privatnom vodoopskrbnom sustavu. Takvi kotlovi su opremljeni kapacitetom određenog kapaciteta i cjevastim električnim grijačima (TEN).

Vanjski, električni aparati za grijanje vode zaštićeni su izolacijom i kućištem visokokvalitetnih materijala. Radi praktičnosti, elektronički upravljački izbornici ili termostati postavljeni su na svaki kotao ovog tipa.

Zahvaljujući tome, električni grijač vode radi u automatskom načinu rada pomoću osjetnika temperature. Postavlja minimalni stupanj tretirane tekućine.

Radi jasnoće, električni grijač za pohranu električne vode se uspoređuje s termosom. Strukture su vrlo slične, jer postoji toplinska izolacija između vanjskih i unutarnjih dijelova. Kao iu termos, izolacija smanjuje gubitak topline za određenu količinu vremena.

Zanimljivo, za pravilnu opskrbu tretiranih (grijanom) tekućine u sustavu za grijanje vode za pohranu hladnu vodu dovodi se iz nastavka gore istiskujući vruće. Volumen tekućine koja se zagrijava na određenu temperaturu uzima se iznad spremnika. Ova cirkulacija održava potrebni stupanj zagrijavanja.

Grijače za pohranu karakteriziraju volumeni od 10 do 150 litara. Svaki uređaj ovog tipa u radnom stanju će zadržati grijanu vodu u unutarnjem spremniku.

Nakon prvog zagrijavanja spremnika za spremnik spremnika za 2-3 sata, ne trebate gubiti vrijeme čekanja, grijač će održavati razinu topline.

Bolje je električni grijač za pohranu

Grijači za vodu marke AristonPrije odabira bojlera, temeljito izračunajte ispravnu količinu spremnika.

Za električni grijač sa sustavom za pohranu, prednosti su:

 1. Različite količine. Električni grijač vode za gorivo varira od 10 do 150 litara. Modeli preko 100 litara pogodni su za svakodnevnu upotrebu obitelji više od 4 osobe.
 2. Jednostavnost i praktičnost dizajna. Glavni elementi su grijač i unutarnji spremnik. Sve je jednostavno za korisnika, nema nepotrebnih i neshvatljivih poluga.
 3. Vodeći proizvođači pobrinuli su se za kvalitetu modela. Pojedinačni pristup za bilo koji proračun, različite stanove.
 4. Grijana voda se isporučuje na nekoliko točaka odjednom. Na primjer, možete sakupljati vodu u kupaonici iu kuhinji.
 5. Modeli s malim i srednjim volumenom prikladno su montirani i povezani s mrežom. A razina snage gotovo je jednaka klasičnim kućanskim aparatima.

Naravno, svaka tehnika ima svoje nedostatke i uzrokuje nepovjerenje u prve testove. Prilikom odabira električnog spremnika vode od više od 50 litara, volumen uređaja će izgledati impresivno. I često se emitira preko kupaonice, a to uzrokuje nelagodu.

Čak i po prvi put u sezoni, morate pričekati vrijeme da se zagrije, no daljnje rad uređaja neće imati čak ni minuta slobodnog vremena.

Na uređaj za pohranu samo se trebate naviknuti, a za ljetnu sezonu cijela će obitelj uživati ​​u upotrebi.

Značajka dizajna električnog spremnika vode za pohranu

Izvedba grijača električne vode za pohranuOvaj kućanski aparat je opremljen s:

 • vanjsko zaštitno kućište od nehrđajućeg čelika, visoko kvalitetnog plastičnog materijala ili emajla;
 • toplinska izolacija između spremnika i zaštitnog kućišta;
 • Kapacitet grijanja vode (visoko kvalitetni modeli opremljeni su samo spremnicima od nehrđajućeg čelika);
 • priključak za dovod hladne vode u sustav;
 • Magnezijeva anoda, koja je neophodna da se spriječi stvaranje ljestvice;
 • grijanje (TEN) odreñene vrste: otvoreno ili zatvoreno;
 • izlaz tretirane vruće tekućine;
 • termostat koji osigurava ispravnu prilagodbu grijanja.

Svaki od tih elemenata omogućuje da sustav grijača ispravno funkcionira. Na primjer, ako je oštećen element grijanja, možete sami napraviti zamjenu.

Vrijeme ovisi o količini tekućeg grijanja u spremniku. Skladištenje bojler 10 ili 15 litara vode pola sata pripremiti instrument kadi 150 – 200 litara se zagrijava 6 sati.

Više volumena, dovoljno za sve. Dakle, ukupna učinkovitost ne ovisi o specifičnom volumenu spremnika.

Vrste i načini spajanja grijača vode za pohranu

Električna vertikalna i vodoravna ugradnja grijača za pohranuSkladišni električni grijač vode klasificira se prema načinu pričvršćivanja na vertikalu i vodoravno.

Ova razlika (klasifikacija) nije bitna, samo pomaže pri odabiru određenog modela. Treba napomenuti da su horizontalni voditelji modela skuplji, ali rade jednako s vertikalnim. Spremnik za bojler s vertikalnim kućištem od 80 litara – optimalni model za instalaciju u stanu.

Postoje dva načina za spajanje grijača vode za pohranu:

 1. Tlačna glava. Primjenjivo u sustavu konstantnog tlaka vode. Posebna vrsta vodoopskrbe nije važna. Bitno je da se vodovod isporučuje u cjevovod pod stabilnim tlakom. Mnogo bolje nego slobodan protok, to je uvijek u spremnicima grijač će biti tople vode, kao i korištenje radu će ići pravo iznos ponude hladnom vodom. Stabilna glava. Tlak vodika koji se obrađuje kod kotla ovisi o tlaku u uspravi. Standardno povezivanje uređaja s vodovodnim sustavom.
 1. Gravitacija. Smatra se zastarjelim načinom spajanja grijalice. No, električni grijač vode za ljetnu rezidenciju, češće, montirati i započeti u radu na ne-pritisak način. Ova metoda pogodna je za male vikendice bez prebivališta. Zato obično instalirajte modele električnih grijalica za grijanje vode do 30 litara volumena.

Štoviše, bez pritiska na instalaciju ima prednost u potrošnji energije jer se već grijana voda manje aktivno miješa s hladnoćom zbog nedostatka potrebnog tlaka. No tijekom rada potrebno je pratiti razinu vode, inače će grijaći element uspjeti. Osim toga, niska snaga povećava vrijeme čekanja za toplom vodom.

Kako odabrati bojler

Grijanje vode na zidPrije stjecanja određenog modela, bolje je saznati potrošnju energije. Činjenica je da za konvencionalnu horizontalnu bojler od ne više od 50 litara, dovoljna je snaga od pola kilovat. Takav uređaj je jednostavan za instalaciju gdje se nalazi visokokvalitetni utor. Tijekom rada uređaja, mreža neće biti preopterećena.

Kotao s visokim kapacitetomSnažniji modeli trebaju biti profinjeniji iu pojedinačnom automatskom osiguraču. Morate više raditi i strogo slijediti upute. Kriterij snage je neophodan za svakodnevnu uporabu takvog uređaja. Maksimalna snaga je 6 kilovata.

Aparat preko 2 kilovata koji trebaju pojedinačni priključak na mrežu.

Važne pojedinosti prilikom odabira kotla

Raspored bojlera AristonNajvažniji detalj u ovom slučaju – litra. Možete približno izračunati trošak za svaku osobu u sobi. Prosječna potrošnja tople vode u kadi 100 do 180 litara, a pod tušem troše do 90 litara tople vode sudopera u umivaoniku u kupaonici troši do 20 litara, te sudopera troši 25 do 40 litara. Uspoređujući takve količine, lako je zamisliti koliko će svaki član obitelji potrošiti tople vode dnevno.

Klasična urbana obitelj od 3 osobe, u pravilu, odabire bojler s kapacitetom pohrane od 100 litara. Veći volumen košta više reda veličine, a potrošnja energije je veća.

Vodeći proizvođači najviše prodaju horizontalne modele. Izuzetak za tvrtku Electrolux, koja je prvi proizvodila univerzalne kotlovnice. Modeli ove tvrtke mogu se postaviti vodoravno i okomito, kako bi se koristili što je komplicirano kako to područje dopušta.

Na ruskom tržištu, talijanske tvrtke za proizvodnju kotlova, kotlova i grijača zauzimaju dobro mjesto. Prvo mjesto je za Ariston.

Redoslijed odabira parametara treba započeti s:

 1. Glasnoća.
 2. Snaga grijaćeg tijela.
 3. Materijal toplinske izolacije.
 4. Vrsta materijala za unutarnji spremnik.
 5. Lokacija. Vodoravno ili okomito.
 6. Prisutnost ugrađene zavojnice.

Često, potrošači odabiru manji grijač vode zbog nemogućnosti postavljanja potrebnog modela. U tom slučaju članovi obitelji moraju čekati da se novi volumen vode zagrije.

O električnim grijačima za spremanje vode – video