osigurati zaključavanje na vratimaZaštita privatne kuće od neželjenog prodiranja osigurava pouzdanu ogradu i kvalitetnu bravu na prolazniku. Ovaj uređaj može biti različitih izvedbi i stupnjeva pouzdanosti.

Vrste brave za vrata

Zaključavanje se razlikuje u sljedećim vrstama:

 • vezanosti;
 • nadzemne;
 • unutarnja (mortise);
 • elektromehanički;
 • elektromagnetski;
 • radio val.

Prvi koji ulazi u upotrebu lokota, danas najzahtjevnijih nadzemnih i mortova uređaja.

lokote

kodirano zaključavanjeModeli za zaključavanje univerzalni su za instalaciju, jer su prikladni za wickete bilo kojeg dizajna. Oni su pouzdani u radu, imaju povoljne cijene i uvijek su dostupni u širokom rasponu. Za povećanje zaštite od provale u modernim verzijama, ruke su izrađene od kabela visoke čvrstoće.

gore

Preklopna vrata za vrataPreklopna glava na prolazu valovite ploče pogodna je za ugradnju, a blokirajuća struktura ima dovoljnu razinu pouzdanosti. Ključna glava može biti na obje strane prolaza ili samo izvana, a unutar nje je ručka. S praktičnog gledišta, prva je opcija više zaštitna od druge.

Prema dizajnu, nadzemne brave mogu biti istog tipa (s unutarnjom tajnošću) i cilindričnim bravama (također se nazivaju engleske brave).

Zaključavanje na vratima je prilično snažno i pouzdano štiti od prekida radnog mehanizma u obliku ploča s različitim rezovima. Prisustvo ključa na obje strane može se smatrati vrlinom nego nedostatkom, jer povećava zaštitu teritorija. Izvrsno za vanjsku upotrebu.

Cilindar brave uredan u veličini i težini, po racionalnom dizajnu: promijeniti dovoljno jezgre uređaj (larva), ostavljajući staru bravu. Ove uređaje za zaključavanje ne može tolerirati troškovi vremenu (zamrzavanje, vlagu, prašinu, smeće) pa zahtijevaju posebnu održavanje: posebne niše mrlje i redovno liječenje posebnom mašću u hladne sezone.

Gornje brave su u velikoj potražnji. Po pristupačnoj cijeni možete kupiti potrebnu opremu visoke kvalitete.

šifra

kodirano zaključavanjeVrlo je popularan sada kombinacija zaključavanja na vratima, koja se ne može slomiti ili otvoriti glavnom tipkom. Uređaj se otvara s pravilnim skupom šifriranja, koji se može mijenjati onoliko puta koliko se želi. Nema potrebe za ključevima i duplikatima.

Related  Kako napraviti prolaz iz cijevi profila

zupčanik

stalak i zupčanikSastoji se od svornjaka koji se kreće kroz petlje kada otvorite i zatvorite bravu. Trajni i izdržljivi, ali zbog jednostavnosti dizajna, ključ se lako može varati. Osim toga, ključevi svornjaka stalka su vrlo nezgodni i neprikladni za nošenje s njima.

Kuke za brtvljenje

Zaključavanje kukePostavljen je na kraju vrata, ima male dimenzije, veliki izbor dizajna i modela. Sam po sebi, zaključavanje je udobno i pouzdano u radu, ali neće pružiti apsolutnu zaštitu od hakiranja.

elektromehanički

elektromehanička bravica za vrataPostoje opcije iznad glave i mortice. Rad iz električne energije ili autonomne moći. Izvrsni sustav u operaciji iu pogledu razine zaštite od hakiranja. Elektromehanička bravica na wicketu, kada je zatvorena, gura snažne štapove koji pouzdano blokiraju ulazak na teritorij od nepozvanog prodiranja.

Daljinski upravljač ove izmjene omogućuje posjetiteljima pristup putem gumba. Zaključavanje se može otvoriti elektromagnetnim ključem (kao što je interkom sustav), s kodnim setom ili mehanički u slučaju dugog izostanka električne energije.

Čvrsta cijena nije nedostatak, jer potpuno odgovara funkcionalnosti uređaja.

elektromagnetski

elektromagnetska bravica na vratimaRadni dio elektromagnetskog uličnog zaključavanja za wicket, za razliku od prethodnog tipa, su magneti. Djeluje u prisutnosti električne energije ili autonomnog izvora napajanja.

Da biste otvorili uređaj, napadač će morati prevladati silu privlačenja više od pola tona. Postoje osobito moćne strukture u kojima je magnetski potisak dvostruko veći. Uređaj se otvara posebnim kontaktnim ključem koji aktivira magnetsko polje radnog mehanizma.

Set-set elektromagnetske brave na ulazu sadrži:

 • zaključavanje s učvršćivačima i letvicama;
 • napajanje kako bi se osigurala neprekinuta napajanja;
 • gumb za daljinsko otvaranje wicketa iznutra;
 • tipke (kartica, ključni prsteni);
 • kontroler za kontrolu zaključavanja;
 • čitač informacija o fakturi (prepoznaje ključ ili karticu iz paketa).

Kako bi se osiguralo da se zaštitna jedinica ne istroši, a njegovi dijelovi se ne guraju iz iznenadnih utjecaja, prilikom ugradnje potrebno je zatvaranje vrata.

Radio val

zaključavanje radio valova na vratimaRad s radio valovima, slično alarmima za automobile, ima upravljačku ploču na udaljenosti do 100 metara. Varijacije dizajna su različite: s ključem i bez njega (samo s daljinskim upravljačem). Shema elektroničkog zaključavanja na vratima je visokog stupnja pouzdanosti od lomljenja.

Related  Bočni grijač za kućanstvo

Kako odabrati potrebni model

Bez obzira na dizajn, uspješan uređaj za zaključavanje mora imati:

 • nepropusnost za održavanje učinkovitosti mehanizma (čvrsto zatvoreno tijelo bez širokih proreza i proreza);
 • otpornost na minus temperature;
 • dovoljan stupanj zaštite;
 • mogućnost zatvaranja vrata s ključem s obje strane.

Ako vam je potrebna pouzdana i istovremeno jeftina brave, tada možete odabrati opcije zglobne i nadzemne opreme. Električne brave mehaničke ili magnetske izvedbe neće priuštiti svima, ali jednom potrošene, vlasnik kuće neće se brinuti o zaštiti svog doma.

Zaključaj instalaciju

samoblokirajući lokotLako je postaviti bravu na vrata s vlastitim rukama. Na primjer, za instalaciju nadzemne zaključavanja trebat će vam:

 • stroj za zavarivanje;
 • Bugarski (univerzalni alat za rezanje i brušenje u ovom slučaju od metala);
 • bušilica.

Osim alata pri ruci treba biti: metalne prečke (ako nije zavarenih tijekom proizvodnje trupa vrata), čelična ploča od 3 mm (za razmak ploča) marker trokut.

Instalacija uređaja za zaključavanje ovisi o izvedbi i materijalu prolaza. Kako postaviti bravu na wicket s valovitog ploče? Za mehanizam za zaključavanje iznad glave, najprije morate zavariti križnu šipku (ako nije izvorno) na visini od 1 m od tla. To će poslužiti kao pričvrsna točka za dvorac.

Jedna od montažnih rupa mora biti označena na razini poprečnog presjeka. Sam uređaj može biti ispod trake ili iznad njega. Pričvršćivanje brave prema unutrašnjosti prolaza, označite mjesto ostalih rupa. Zatim izbušite potrebne rupe za bravu, držač, šipku za zaključavanje (tračnica).

Za ugradnju dijela za spajanje na nosač, označene su rupe za vijak. Wicket mora biti zatvoren dok je mehanizam za zaključavanje otvoren. Zatim je šipka zavarena i na njemu su bušeni potrebni utori.

Za instaliranje uređaja za rezanje zaključavanje, potrebno je prefabrikovati okvir (GAP) metalnog profila ili kuta koji štiti bravu od kiše, snijega, prljavštine i prašine. Pripremljeni okvir je zavaren na okvir vrata.

Sljedeći korak je označavanje budućeg utora za spajanje brave i pričvrsnih rupa. Utor izglađen bugarskim i bušenih rupa očistiti se.

Related  Pozdrav iz davne prošlosti – izvorni živi zid

Postavite uličnu bravu za prolaz u gotovoj niši, pričvrstite ga samohvatnim vijcima i provjerite njegov rad u akciji. Ako se bravica ne zahvati, umetnite ručice s klipnjačom i zategnite vijke. Za sigurnost, ponovno provjerite rad zaključavanja zbog nedostatka warpage. Posljednja radnja je obrada uređaja za zaključavanje s posebnim podmazivanjem, zatvarajući kutiju.

Ispravan izbor bravu na vratima valovitog kartona, stručno i precizno instalacije će pouzdano zaštititi stanare, dajući im mir i moralnu udobnost.

Kako odabrati električnu bravu za pokretni video