аутоматско убацивање рибеЧак и за акуаристе са искуством, постоје ситуације када забораве или због одређених околности не могу временом да хране своје ћутање љубимаца. У таквим случајевима, аутоматско убацивање рибе може бити одлично решење. Ово је јединствени уређај који омогућава потпуно аутоматизовање процеса храњења становника акваријума.

Такви уређаји врше мерено напајање хране, чиме се спречава прекомерна акумулација смеше у води. Дакле, обезбеђена је нормална и здрава исхрана риба у одсуству домаћина.

Функционалне карактеристике аутопутева

аутоматски механизам за бубањГотово сви савремени модели имају исти принцип рада, заснован на серијском напајању у одређеном временском периоду. Могу се разликовати међу собом са додатним функцијама, на примјер, присуством дигиталног дисплеја или вентилатора.

Повећана потражња за аутоматским алатима за рибље бубњеве. Храњење у овом случају врши се помоћу специјалног дозатора бубња, преко отвора који се испушта један део крме у воду. После тога, бубањ се ротира, враћа се у првобитно стање и поново се напуни из заједничке коморе. Подесите капацитет одељка за снабдевање помоћу специјалног вентила који се може помицати у једном или другом смеру, док се не формира карактеристични клик.

аутоматско убацивање са шрафовским транспортеромПоред тога, тржиште нуди аутоматске хранилице са храњење спирале, која је као спирала мерење уређај се понаша, као и дискови, где је храна за рибе се испоручује редом из одељака на диску.

Сви модели аутоматских дозатора без изузетка опремљени су електронском контролном јединицом која обезбеђује континуиран и ефикасан рад уређаја. Рад ове врсте уређаја може и из мреже и коришћењем енергије прстних батерија.

Самостална производња ауто-феедера

самоподешавајући аутоматски уређај за храњење птицаКао алтернатива, аутоматски направљен аутоматски уређај за рибу у акваријуму може постати уређај за куповину. Производња таквог уређаја не траје много времена и не захтева присуство посебних вјештина.

Да бисте направили селф-феедер, требају вам ови алати:

  • радни сат са будилником;
  • лаган пластични контејнер;
  • пластична цијев пречника 7-8 мм.

пластични контејнер и цевАутоматски доводник за рибу сопственим рукама врши се на следећи начин:

  1. Рупа се прави у пластичном посуду, чији пречник треба да буде нешто мањи од величине цеви. Захваљујући томе, нема потребе за коришћењем лепка. Затим се цев поставља у рупу.
  2. Сува храна се улива у бубањ. Да би се осигурало да се грануле не испадну све одједном под њиховом сопственом тежином, довољно је да испуни контејнер са две трећине.
  3. Самобрађени бубањ се ставља на сату дужине осовинице будилице, а онда је причвршћен помоћу лепљиве траке у смеру казаљке на сату. Положај контејнера треба одабрати тако да отварање цеви буде на дну два пута дневно у одређено вријеме.
  4. Храна ће бити испоручена све док сатна рука не прође одређени пут дуж бирања.

кућни феедер у радуЗа власнике вештачких резервоара, одличан асистент може постати хранилица птица у језеру са својим рукама. Данас постоји много различитих идеја селф-маде производњи таквих уређаја, можете да прибегавају маште и смислите нешто од својих, више савршено.

Сумирајући, можемо рећи да је аутокоок је неопходан уређај који ће помоћи у организовању потпуне исхране рибе у одсуству власника.

Видео о аутоматском фиду за рибе