осигурати закључавање на капијиЗаштита приватне куће од нежељеног продирања обезбеђује поуздану ограду и квалитетну браву на карику. Овај уређај може бити различитих дизајна и степена поузданости.

Врсте браве за капију

Браве се разликују у следећим типовима:

 • шарнири;
 • фактуре;
 • унутрашњи (угриз);
 • електромеханички;
 • електромагнетски;
 • радио талас.

Први који су ушли у употребу са катанацима, данас су најзахтевнији надземни и угризни уређаји.

Падлоцкс

кодирана браваМодели браве су универзални за уградњу, јер су погодни за вицкетове било ког дизајна. Они су поуздани у раду, имају повољне цене и увијек су доступни у широком опсегу. Да би се повећала заштита од провале у модерним верзијама, руке су направљене од кабла високе чврстоће.

Надземни

Надземна брава за капијуЗидна бравица на картери од валовитог плоча је погодна за уградњу, блокирајућа конструкција има довољан ниво поузданости. Отвор за кључеве може бити са обе стране картера или само са спољашње стране, а унутар ње је ручица. Са практичне тачке гледишта, прва опција је више заштитна него друга.

Према дизајну, бочне браве могу бити истог типа (са унутрашњом тајном) и цилиндричним бравама (такође званим енглеским бравама).

Закључавање браве на капији је прилично јако и поуздано штити од прекидања радног механизма у облику плоча са различитим резовима. Присуство кључа са обе стране може се, пре свега, сматрати врлином од неповољног положаја, јер повећава заштиту територије. Одлично за употребу на отвореном.

Кључеви цилиндра су уредни по величини и тежини, рационални у дизајну: довољно је заменити језгро уређаја (ларва), остављајући браву исту. Ови блокадни уређаји не толеришу временске услове (замрзавање, влага, прашина, смеће), па је зато потребна посебна заштита: посебна ниша од сорина и редовно третирање специјалним мастима током хладног периода.

Related  Камини за викендице – изаберите повољну опцију

Високе потражње имају надбрачне браве. По приступачној цени можете купити неопходан уређај високог квалитета.

Код

кодирана браваВрло популарна сада је комбинација браве на вратима, која се не може сломити или отворити главним кључем. Уређај се отвара правилним сетом шифре, који се може променити онолико пута колико је потребно. Нема потребе за кључем и дупликатима.

Рацк

брава и зупчаста браваСастоји се од вијака који се креће кроз петље када отворите и затворите браву. Издржљив и издржљив, али због једноставности дизајна, кључ се лако може објаснити. Поред тога, кључеви за вијке за причвршћивање су врло оштри и непријатни за ношење са њима.

Затворе браве

Брава за заклонИнсталира се на крају капије, има мале димензије, велики избор дизајна и модела. Сам по себи, брава је удобна и поуздана у раду, али неће обезбедити апсолутну заштиту од хаковања.

Електромеханички

електромеханичка брава за капијуПостоје опције изнад главе и опасности. Радити од струје или аутономне моћи. Одличан систем како у раду тако иу погледу нивоа заштите од хакирања. Електромеханичка брава на плочи, када је затворена, потискује снажне штапове који поуздано блокирају улазак на територију од неповученог продирања.

Даљински управљач ове модификације омогућава посетиоцима да уђу кроз дугме. Брава се може отворити помоћу електромагнетног кључа (као што је интерфонски систем), с кодним сетом или механички у случају дугог одсуства електричне енергије.

Чврста цена није штетна, јер у потпуности одговара функционалности уређаја.

Електромагнетски

електромагнетна брава на капијиРадни дио електромагнетне уличне браве за вицкет, за разлику од претходног типа, су магнети. Радује у присуству електричне енергије или аутономног извора енергије.

Да би отворио уређај, нападач ће морати превладати силу привлачности више од пола тона. Постоје нарочито снажне структуре у којима је магнетни потисак два пута већи. Уређај се отвара посебним контакт кључем, који се активира магнетним пољем радног механизма.

Related  Преглед котлова са сувим ТЕН

Постављена електромагнетна брава на карику садржи:

 • брава са причвршћивима и решеткама;
 • напајање за обезбеђивање непрекидног напајања;
 • дугме за даљинско отварање картера са унутрашње стране;
 • тастери (картица, кључеви);
 • контролер за контролу браве;
 • читач информација о рачуну (препознаје кључ или картицу из комплета).

Да би се обезбедило да се заштитна јединица не истроши и да се његови делови не померају од наглих удараца, потребно је затварање врата приликом инсталације.

Радио талас

радио-брава на вратимаРад са радио таласима, слично аларму аутомобила, има контролни панел на удаљености до 100 метара. Варијанте дизајна су различите: са кључем и без њега (само са даљинским управљачем). Шема електронског уређаја за закључавање на капији је високог степена поузданости од ломљења.

Како одабрати потребан модел

Без обзира на дизајн, успешан уређај за закључавање мора имати:

 • чврстоћа за одржавање ефикасности механизма (чврсто затворено тело без широких прореза и прореза);
 • отпорност на минус температуре;
 • довољан степен заштите;
 • могућност затварања врата са кључем са обе стране.

Ако вам требају поуздане и истовремено јефтине браве, онда можете изабрати опције на шарнири и надземне. Електрични браве механичке или магнетске перформансе неће свима приуштити, али када једном потроши, власник куће неће бринути о заштити своје куће.

Закључај инсталацију

самоклопни катанацЛако је поставити браву на капију својим рукама. На пример, за инсталацију надземне браве потребно је:

 • апарат за заваривање;
 • Бугарски (универзални алат за сечење и брушење у овом случају метала);
 • бушење.

Поред алата, метална шипка (ако није заварена у производњи оквира картера), челична плоча од 3 мм (за штитник), троугао, маркер мора бити при руци.

Инсталација уређаја за закључавање зависи од дизајна и материјала карата. Како инсталирати браву на карику од валовитог плоча? За механизам за закључавање са стране, прво морате заварити пречник (ако није био изворно) на висини од 1 м од земље. То ће служити као тачка поправљања замка.

Related  Поуздана заштита од смртоносног уништења – дренажа око куће

Једна од отвора за монтажу мора бити означена на нивоу попречног дела. Сама направа може бити испод траке или изнад ње. Постављањем браве на унутрашњост карике, означите место за друге рупе. Затим бушите потребне рупе за браву, ручицу, закључавање штапа (пречник).

За постављање парног дела на носач означене су рупе за вијке. Картица мора бити затворена док је механизам закључавања отворен. Затим је шипка заварена и на њему се бушене потребне жљебове.

Да бисте уградили браву, морате прво направити кутију (нишу) металног профила или угла, који штити браву од кише, снега, прљавштине и прашине. Припремљена кутија је заварена до оквира капије.

Следећи корак је означавање будућег жлеба за везивање браве и рупа за причвршћивање. Чишћење жлеба бугарских и бушених рупа.

Поставите уличну браву за картеру у завршену нишу, причврстите га помоћу вијака за самопрезивање и провјерите његово дјеловање у дејству. Ако се брава не заплени, онда уметните ручице са прикључним шипком и затегните вијке. За сигурност, поново провјерите рад браве због недостатка завојнице. Коначна акција је обрада уређаја за закључавање са посебним подмазивањем, затварајући кутију.

Прави избор браве за карикатуру са валовитог плоча, компетентна и прецизна уградња ће поуздано заштитити станаре, пружајући им мир и моралну удобност.

Како одабрати електричну браву за видео каријеру