Грејни елемент за грејање водеЗа загријавање воде у било ком кругу, потребно је дати енергију за дрво, гас или струју. Тан за бојлер је чвор у којем електрична енергија пролази кроз ницхроме спирале, загрева их и топлота се преноси у воду кроз метал или керамику. Радњом, грејни елемент и унутрашњи водни круг су функционални делови бојлера. Сва остала опрема је потребна како би се осигурао процес у наведеним параметрима.

Сорте водоничних електричних грејача

Врсте електричних грејачаПодсећамо на старе електричне топле плоче са отвореном спиралом која се користила средином прошлог века. Ако је таква спирала прекривена слојем чистог финог песка и постављена у металну цевчицу, крајеви се затварају изолационим затварачем, добија се грејни елемент за бојлер. Спиралне жице не долазе у додир са водом и металом, али грејање цеви од бакра или челика. Као резултат тога, не постоји опасност од струјног удара, а вода се загрева са влажне или отворене електроде која се пали у њега.

Да би очистили ТЕН од скалирања, мора бити уроњен у врућу воду са Антинакипином или држати у раствору лимунске киселине. Након потврђивања интегритета случаја.

Други тип грејног елемента је дизајн када се проводник поставља у боцу, а не у контакт са водом. А такав уређај се сматра “сувим” грејним елементом или затворен. Сваки од елемената има своје предности и мане.

Уређај и примена термоелектрана

Уређај термоелементаДобијена цев за загревање може бити савијена и изведена тако да се може уградити у посуду. У овом случају горња метална кућишта направљена је од проводника са добрим преносом топлоте – челиком, бакром, легурама. Да би се поправио у посуди ТЕН за бојлер, могућа је прирубница или оба краја елемената помоћу одвојених навртки. У било којој води, осим дестиловане, постоје соли. Неке од њих, када се загреју, постају нерастворне и постојане на металним цевима. Процес се такође дешава јер су бакарне цеви катализатор падавина.

Related  Камини за викендице – изаберите повољну опцију

Ако је шипка постављена поред активнијег метала, онда ће бити са њим контактирани агресивни иони. Тада електрода магнезијског анода пада, прекривена је лабавом кору, нема довољно јона да би се постигао преципитат на ТЕН-у. Стога се продужава радни век главних елемената, а магнезијумске електроде замјењују се новим када се носи. Због тога су све танке за бојлер довршене магнезијумском анодом.

Уређај за сушење грејањаСуви грејни елементи су распоређени различито. Они не реагују на седимент, не улазе у електрохемијску интеракцију са водом, не прелазе се чак и у грубим окружењима. Сходно томе, није неопходно инсталирати анодни елемент са њима. Ово није грејач, јер се уређај не може назвати цијевним електричним грејачем. Такви елементи су припремљени за одређени модел бојлера.

Какви грејачи су уграђени у котлове Тхермек

Грејачи за котлове ТхермекКомпанија користи грејаче за бојлер Тхермек од различитих произвођача. Поред италијанског сајта, производња електрода у Кини је отворена. На излазу постоји контролна лабораторија. Елементи са малим отпором се шаљу на брак.

За бољу гаранцију код куће, пре уградње грејача, потребно их је држати неколико сати у води и проверити да ли отпор одговара оном наведеном у пасошу.

За грејаче воде Тхермек произведени су следећи типови грејних елемената:

 • за пролазне славине, грејачи од 3,3 2,5, 5,5 кВ;
 • на печатној прирубници Д 64 мм – 2,0 1,5 кВ, Д 82 мм – 1,5 кВ, Д 92 мм – 1,5, 2,0 кВ;
 • без прирубница, са причвршћивањем на навртке – 0,7, 1,3, 2,0 кВ;
 • магнезијумске аноде специјалног састава, само у Италији.

Компанија је развила посебан састав за производњу анода од легуре АЗ63 плус, који су 2 пута ефикаснији од конвенционалних анода.

Елементи гријања за котлове Аристон

Елементи гријања за котлове АристонФирма Аристон користи грејне елементе сопствене производње или наруџбе у фабрици Тхермоватт у Италији. Грејачи у бакарном и челичном дизајну, за вертикалне бродове равне и савијене, за лежећи на њиховим странама.

Related  Занимљиве идеје за опремање гардеробе

Комбинација и користи се за бојлере фланге Танс Аристо, са пречником бренд прирубницом – 42, 48, 63, 72 мм и опремљен метричким навојем. ТЕНс се углавном користе и постоје модели са затвореном структуром елемената. Сви грејачи имају снагу од 1 до 4 кВ. Шест серија електричних грејача који се користе у 80 врста бојлера, модела само Ари СТЕА Тите и АБС СЛВ су суви ћелије у операцији за 7-10 година без замене.

Аристон бојлери имају термостатски регулисану температуру у опсегу од 20 до 80 степени, што продужује животни век грејача. Замена магнезијумских електрода се јавља по потреби.

Пет серија електрода се израђује помоћу бакарне цеви, а само једна, користећи нерђајући челик. Грејни елементи серије РНЦА су намењени малим котловима запремине 30 и 50 литара.

Професионални однос према бојлеру Аристон, кориштење специјално дизајнираних гријача за њега, дали су резултате:

 • сребрно спутање контаката дозвољено повећати струју до 25 ампера наспрам 18 од конкурената;
 • брзо загријавање воде због високог преноса топлоте;
 • једноставна инсталација грејних елемената и дуготрајан рад без поправке.

Грејни елементи шведске компаније Елецтролук

Грејни елементи шведске компаније ЕлецтролукШведска компанија Елецтролук користи електричне грејаче сопствене производње и производа италијанске фабрике Тхермоватт. Квалитетни производи се производе у великом асортиману, поуздан и не превише обрасли. Електрични грејачи за грејаче Елецтролук постају неупотребљиви из разлога:

 • пуцање металне цеви од пролонгираног прегревања температуре или високог напона;
 • кородирати фиксне тачке;
 • нема магнезијумске аноде;
 • Грејалица није потпуно уроњена у воду.

Сви случајеви неуспјеха грејних елемената су повезани са кршењем правила рада уређаја.

Ефекат термостата на животни вијек гријача

Утицај термостата на век трајања грејног елементаБојлери имају обавезну заштиту од прегревања. Када се достигне критична температура, апарат се искључује. Температура у бојлеру регулише се термостатом. У том случају, сензор температуре је;

 • штап који се спушта у посуду паралелно са грејачем;
 • капиларни уређај у којем мембрана затвара контакт када се запремина течности повећава;
 • електронски чвор.

Related  Избор врсте застакљивања за терасу и веранду сеоске куће или викендице

Терморегулатори су једноставни и програмабилни, надземни и уграђени. Не могу се поправити, они се замењују када су инсталирани слично.

Грејни елементи за гријање воде са термостатом раде у нежном начину рада. Ако се користи економичан начин грејања до 55 степени, услови за преципитацију соли тврдоће се не стварају и грејање остаје чисто дуго, што значи да се не прегреје.

Осим тога, гријач са термостатом је веома погодан за употребу, једноставно загријавање воде у било којем контејнеру.

Редослед замене грејних елемената у бојлерима

Поступак замене грејних елеменатаДа бисте очистили или заменили грејач у бојлеру са скале, неопходно је обезбедити приступ уређају пражњење и испуштање резервоара. У овом случају, неопходно је осигурати изједначавање притиска у пловилу.

Током рада бојлер се не искључује искључиво из излаза, већ се машина искључује на линији. Могуће је склопити коло и укључити бојлер након што вода излази из одводног вентила.

Да би се осигурала инспекција и поправка, уређај мора бити преклопљен и демонтиран са прирубницом причвршћеном за ТЕН. Искључите напајање. Пре него што вам треба цртати или фотографисати причвршћивање ожичења на прирубницу, како бисте правилно склопили коло након замене склопа. Истовремено, анодни штап мора бити замењен или очишћен од седимента.

Заптивне гуме и бртве треба очистити од прљавштине и замијенити ако је потребно. Инсталирајте нови грејач и извршите монтажу у обрнутом редоследу. Када пуните резервоар водом, отворите вентил за одвод ваздуха да бисте избацили ваздух.

Како очистити и заменити грејац резервоара од скале – видео