сегментна гаражна вратаСегментна гаражна врата данас су међу најоптималнијим опцијама за уређење таквих зграда. Они имају своје разлике, што ће на крају бити рефлектовано у цени. Због тога, вреди се боље упознати са овим производом.

Структурне карактеристике

секцијска вратаСегментна гаражна врата – плоча од метала, која се састоји од секција. У дизајну су водилице, због којих су различити елементи повезани. Покрет врата се креће од врха до врха када се отвара до стропа и обрнуто када се затвара. Током овог процеса, механизам подиже сваки одељак – следећи елемент се крије иза претходног.

Секцијска гаражна врата се састоје од:

 • постељина – има две челичне плоче, између којих се налази полиуретанска пена, која делује као топлински изолатор;
 • водич челични профил са држачима и држачима – први обезбеђују подизање и спуштање капије, а друго њихову фиксацију у екстремном горњој позицији;
 • опружни систем – доприноси балансирању сечива, а такође пружа и ручну контролу над капијом.

Изградња врата је прилично једноставна, па неће бити компликација у раду. Али главна погодност је аутоматска контрола. То јест, власник не мора да константно напушта аутомобил да би отворио и затворио капију, што знатно скраћује време.

Сорте

Избор гаражне капије је одговоран догађај, јер не само зидови штите аутомобил од нежељеног времена и људског удара. Стога, пре куповине дизајна, вреди се упознати са доступним изборима производа.

Секцијска гаражна врата могу бити:

 1. Израђен од сендвич панела. Ова верзија у свом дизајну има додатни слој заптивача који обезбеђује заштиту од смрзавања. Дебљина панела директно утиче на ниво заштите од провале и енергетске ефикасности. Сендвич панел се састоји од два листа челика, између чега је полиуретанска пена. Ова врста врата има прилично широк опсег, и по величини и текстури у боји.сегментна врата од сендвич панела
 2. Израђено од панорамског платна. У овој изведби, екструдирани алуминијумски профил се користи у производњи. На платну су прозирни уметци.Секцијска капија са панорамског платна

Секцијска гаражна врата се такође могу комбиновати. Такви модели комбинују сами по себи и сендвич панеле и панорамске платно.

Такође постоји још једна класификација – према врсти менаџмента. Капије могу бити потпуно аутоматске, на даљинском или ручном управљању. Први тип има електрични погон у свом дизајну, други тип може бити удаљен (помоћу даљинског управљача или мобилног телефона) или стационарном контролом, али трећи тип ће захтевати физичке напоре да отворе гаражу.

Што је систем аутоматски аутоматизиран, то ће коштати. Такође је важно обратити пажњу на произвођача, јер је чувени бренд, то је већа цијена.

Предности уградње секцијских врата

предност секцијских вратаГатес подизање гаражног сегмента добија популарност. И постоје разлози за то. Неки купци могу у почетку престати донекле високу цијену, али ако се упознате са предностима таквих инсталација, постаје јасно да новац неће бити изгубљен.

Међу снагама, вреди обратити пажњу на следеће тачке:

 • због подизања платна у плафонском простору, уштедите много корисног простора;
 • ова инсталација обезбеђује добру изолацију звука и буке, тако да се гаража може користити не само за чување аутомобила, већ и за помоћну собу;
 • Модерни модели имају високу заштиту од хакирања;
 • једноставност и сигурност рада;
 • ако је правилно инсталирана, капија ће обезбедити висок ниво топлотне изолације и заптивање простора.

До данас произвођачи нуде широку палету боја и избор на текстуралном дизајну. Што се тиче цене, она је директно повезана с величином платна и фирме.

Величина и цена

изаберите величину капијеОтварање гараже је величине тако да одређено возило може да уђе унутра. Сходно томе, врата су такође одабрана за ове димензије. Обично су то стандардне величине – ширина – 2,5 м, висина – 2-2,5 м. По жељи и могу се одабрати појединачне величине. Поред тога, неки произвођачи унапред нуде мрежу величине, која наводи најпопуларније и популарне величине.

Димензије секцијских врата у гаражи се бирају према одређеним параметрима и препорукама:

 1. Вриједи размишљати о будућности, то јест, ако породица сада има ауто, онда се у будућности може промијенити на СУВ или чак комби од породичног типа. Такође, у породици неће бити једног аутомобила, али два или више одједном. У овом случају, боље је купити капију димензија 3 к 2,5 м.
 2. Дубина инсталације зависи од типа врата. На пример, ако структура има електрични погон, онда ће му требати додатни простор, због чега је дубина већа од 3 метра. Механизам који се налази у плафонском простору ће такође захтевати простор, и стога ће утицати на висину капије. Горњи скакач мора бити најмање 2,1 м. Само у овом случају, капије за подизање се слободно крећу. За аутоматске капије на страни отвора траје 1-1,2 м, тако да је боље не водити комуникације на зидовима на овим местима.
 3. На величину капије утиче и угао ротације и нагиб на приступном путу.услови за уградњу гаражних врата

Димензије врата се бирају у зависности од величине гараже. Али, такође се дешава да морате бити узнемирени, а ово се односи не само на зидове, већ и на саму капију. Стога је вредно размишљати о овом тренутку у фази изградње гараже и можда чак и “залиху” за проширење паркинга породице. Такође, не заборавите да паркинг може бити потребан и маневаран, а то ће такође захтевати простор.

Постоје опште препоруке у вези са величином гаражних врата у односу на димензије машине:

 • лимузина, хечбек – 2500 к 2100 мм;
 • миниван – 2700 к 2500 мм;
 • Пикап – 3000 х 2500 мм;
 • миниван – од 3090 к 2520 до 3225 к 3220 мм.

Експерти препоручују улаз у 60 мм (и још боље на 120 мм) више у ширини, а 30 мм (и још боље на 60 мм) висине више од димензија постојећег аутомобила.

Можете купити секцијске гаражне капије, како у специјализованим продавницама, тако и на локацијама. Што се тиче трошкова величине, то је нешто овако:

 • минимална величина (1870 к 2500 мм) – око 600 долара;
 • просечна величина (2540 к 3000 мм) – око 720 долара;
 • максимална величина (3040 к 5000 мм) – око 1195 долара.

Секцијска врата се могу наручити и по појединачним мерењима. Такође, на коначни трошак утиче коначна опрема, на примјер, да ли има закључаних брава или не.

Биће изузетно тешко инсталирати секцијска врата у гаражу својим рукама. Али многе фирме нуде такве услуге. А ако наручујете производ и са њом инсталацију, добићете добар попуст.

До данас су најпопуларније фирме Алутецх (Белорусија), ДоорХан (Чешка), Ритерна (Литванија), Висхниовски (Пољска) и Норманн (Немачка). Ове компаније имају прилично широк опсег.

Као што се може видети из свега наведеног, приликом куповине секцијских врата у гаражи, величина и цена су у потпуности међусобно повезани. Дакле, прво морате решити проблем димензијама простора, а потом испод њега да изаберете параметре дизајна.

Како одабрати секцијска гаражна врата – видео

Како припремити отвор за уградњу сегментних врата – видео

Како измерити отвор прије него што поручите сегментна врата – видео

Уградња секцијских гаражних врата – видео