пумпе марка грундфосДанска компанија ГРУНДФОС развија пумпе од 1945. године, од свог оснивања. Компанија производи грундфос пумпе разних намјена у износу од 20 милиона годишње, а њихов удео на свјетском тржишту износи 50%. Група Грундфос има своје производне капацитете у многим земљама. Важно је напоменути да се за финансијску независност тај проблем развија путем реинвестирања, без кредитних обавеза и приватног предузећа. Прочитајте исто о избору пумпних станица за викендице!

Зашто су Грундфос пумпе на потражњи

квалитет и поузданостОд стварања првих узорака у приоритету, квалитета перформанси и новог развоја модела, укључивање иновација у менаџмент. Резултат је био поверење у опрему произведену под брендом Грундфос. Стручњаци сматрају да је под било којим захтевом могуће пронаћи потребну пумпу Грундфос. Искључује употребу уређаја за пумпање агресивних течности и минералних уља. Пумпе данског произвођача су мултифункционалне, могу се инсталирати у различитим системима, узимајући у обзир карактеристике модела:

 1. Мала тежина компактног уређаја поједностављује његову инсталацију.
 2. Јединице раде са малим шумом и малом потрошњом енергије;
 3. Регулација пумпи Грундфос се врши аутоматски, уређај се прилагођава наведеним параметрима. пумпе грундфос различитих владара

При производњи опреме, произвођач користи најбоље материјале – нерђајући челик, ливено гвожђе, титанијум. Употреба и полимери, не деградирају квалитет производа.

Модерна линија обухвата правце:

 • циркулационе пумпе појединачно и дупло са мокрим ротором и сувим типом;
 • потопљене и површинске пумпе Грундфос за пумпање бунара, бушотина и воде за наводњавање брзином протока до 470 кубних метара на сат и главом до 670 м;
 • водени конзол који се користи за пумпање техничке вруће и хладне воде у котларницама, у грејању;
 • Вертикална секција, вишестепена, може се користити, укључујући и повећање притиска;
 • блок површину и потопљене пумпе за пумпање домаћих отпадних вода.

У линији од више од сто модела развијених, а компанија наставља да ствара нове уређаје опремљене софтвером, под називом “паметан”. Пумпе су на потражњи и због развијене сервисне мреже.

Да бисте искључили куповину контролне јединице, морате купити пумпе и додатну опрему у продајним центрима. Гаранција се даје не само на производу, већ на било који резервни дио купљен од произвођача.

Врсте потапајућих пумпи

потопљени грундфосОпрема инсталирана у течном слоју у бунарима, бушотинама или отвореним резервоарима је кућиште у којем је мотор постављен у заштићени дизајн и радни део. Посебан дизајн ствара заптивен одељак за Грундфос потопни мотор пумпе. Слаже се дубоко у апарат на посебном каблу.

Постоји неколико врста подводне опреме:

 • вибратор;
 • центрифугална;
 • дренажа серије КП.

Вибрационе пумпе имају једноставан дизајн и релативно ниске трошкове. Радни опсег алата је ограничен на дубину од 50 м. У слоју на песку припада већина филтера.

Принцип рада је заснован на стварању магнетног поља у калему, са пролазом струје. Језгро вибрира, подиже и спушта дијафрагму повезану на њега. Кретање мембране ствара вакуум у комори, због чега вода испуњава комору. Када се мембрански простор стисне, вода подиже колону која се налази у испусној цеви, пролази се на површини. Захваљујући модерној контролној јединици, процес је под контролом. СП серија укључује потопљене пумпе за бунар Грундфос, који могу снабдети мокра воду са умереном количином абразивних честица. Њихова продуктивност достиже 470 м3/ сат, притисак – до 670 м.

Серија СК представља центрифугалне пумпе за рад у добро испод залива. Радно тијело је центрифугални точак од једне или више фаза асцента. Када се ротира радно коло, вода се подиже зидовима коморе у црево за доводни вод. Пумпа се користи у уском кућишту. Линеарна димензија производа зависи од дубине бушотине, јер дубоке пумпе могу постићи 2,5 метра.

дренажна пумпаПумпа за пумпу серије Грундфос КР се може користити као подводна бушотина која подиже воду са дубине не више од 50 м. ЦР значи да је пумпа направљена од нерђајућег челика. Уређај функционише у канализацији, испумпава домаћу канализацију.

Предност уређаја:

 • може пумпати воду са укључивањем пречника до 10 мм;
 • постоји заштита од сувог рада и прегревања;
 • Постоји аутоматско покретно пловило;
 • Верзија од нерђајућег челика омогућава широк распон течности за пумпање.

КП пумпе имају малу потрошњу електричне енергије, стварају мало буке током рада, пумпају до 8 кубика течности на сат са главом од 5 метара. Вриједи производ, у зависности од карактеристика 190-230 $.

Грундфос пумпе су намењени за употребу у домаћем окружењу, перформансе које је означено побољшану заштиту од корозије, у нотацији за серију имају слово О. Када обележавање има слово Е, опрема припада “смарт” серије, продаје се са контролним ормаром, је програмиран да жељених подешавања .

Неопходан услов за наставак рада машине је поштовање упутстава за рад. Приручник је написан у добром руском језику, са дизајном боја. Постављање филтера испред пумпе је обавезно чак и када се пумпа чиста вода.

Решавање проблемаСамопријешене кварове и методе елиминације описане су у упутству. У другим случајевима, скупа опрема се поправља у специјализованим радионицама. Цене услуга су доступне свима.

Од сопствених сила елиминишу се такви проблеми:

 • пумпа је престала искључивати – проверите да ли напон одговара номиналном;
 • се не укључује, проверите напајање, пребаците дугмад закључавања;
 • искључите током рада – проверите напон, охладите кућиште;
 • често се укључује и искључује – систем се испушта;
 • било је вибрација – провјерите носач.

Ако испуњавате услове, без напомена, опрема данске компаније ради 8-10 година.

Видео преглед дубоке Грундфос пумпе