Pekinške patke v sestavkuČe izvedete raziskavo kmetovalcev perutnine, bodo mnogi rekli, da mora biti med najboljšimi pasmi rajska pačka. Kljub temu, da je prva informacija o tej pasmi je nastala pred tremi stoletji in v Evropi je bila ptica, uvožene v devetnajstem stoletju, Peking raca izvor še vedno tekmujejo na par z najnovejšimi vratnico mesa.

Kakšna je skrivnost takšne priljubljenosti? Kako ohraniti pekinsko pačo doma in kako koristna je vzreja te pasme?

Opis pasme pekinških rac

Pekinska raca na sprehoduV Sovjetski zvezi so bile pekinške racice med najpogostejšimi. Danes v velikih kmetijah postopoma odstopajo od visoko produktivnih pasem in križev, vendar se posamezniki iz pekinške pasme še vedno uporabljajo kot matični stalež.

Te ptice so še vedno neprekosljive glede na hitrost povečanja telesne mase, vzdržljivosti in nepretrganosti. Pekinške race se lahko enostavno vzdržujejo v vseh podnebnih razmerah, ne bojijo se prehlada.

Že čez mesec in pol raca tehtajo 2,3-3 kg, trup trupa pa se lahko dobi v rekordnih štirih mesecih, ko teža raca doseže 4 kg. Koko letno daje 80 do 120 jajc, ki tehtajo okrog 90 gramov. Meso pekinških rac je nežno, sočno in njegov donos v zvezi s klavno težo doseže 70%.

Značilnosti ohranjanja in vzreje pekinških rac

Patke gredo v ribnikIntenzivno pitanje vam omogoča, da dobite odlične mesne izdelke že 60 dni po videzu raca. Vendar pri zakolu pekingskih rac doma, zakol opravi nekoliko pozneje. Izkušeni kmetje s perutnino svetujejo, da ptice ne prekomerno opustijo. Za to je več razlogov. Po 70 dneh življenja se race spuščajo:

 • upočasnjuje njihovo rast;
 • močno poveča porabo krme;
 • To otežuje odstranitev perja iz trupel po zakolu.

In z neustrezno izbrano prehrano, take ptice ne morejo pridobiti mišične mase, temveč maščobe. Posledično se ekonomska korist ohranjanja pekinške tačke občutno zmanjša.

Med značilnostmi, ki jih mora rejec perutnine, ki se bo ukvarjal z vzrejo ptic te produktivne mesne pasme, bodo povečali živčnost in razburljivost rac. Poleg tega niso zelo dobre kokoši, zato so jajca “pekinok” postavljena pod perutnino drugih pasem ali pa v inkubatorje.

Za tiste, ki so imeli izkušnje pri ohranjanju indotok, se bodo predstavniki pasme Peking izkazali za ljubitelje kopanja, vendar se ne razlikujejo po njihovi čistosti.

Plemenske race doma

Kokoši iz Pekinga so redek pojavKatere vsebine vsebine obstajajo? Kako skrbeti za race pasme Peking v pogojih zasebne kmetije?

Related  Značilnosti izbire, sestave in cene krme za kokoši

Za začetnike, ki se gojijo na domu, so pekinške race povezane z nakupom vsakodnevnih mladih živali in ureditvijo prihodnje rezidence živine. Bolje je, če piščanci podpirajo in skrbijo za kokoši. To odpravlja veliko težav s strani perutnine. Če to ni mogoče, se račje posadijo v prostoru, kjer je treba vzdrževati temperaturo pri 28-30 ° C. Ogrevanje v notranjosti posode se vzdržuje s pomočjo posebnih svetilk, grelnikov ali drugih metod, ki so varne za perutnino. V prvih dveh tednih življenja se temperatura v perutninski hiši postopoma prenaša na običajno sobno temperaturo in ni potrebe po dodatnem ogrevanju.

Pekinške race pozimiZa hitro naraščajoče piščance se ne počutijo zadržane, na merilniku kvadrata ni treba poravnati več kot 15 rac. V tem primeru mora perutninar stalno spremljati sanitarno stanje prostora, raven vlažnosti, svetlobe in prezračevanja ter tudi videz ptice. Pačke z znaki slabega zdravja, počasno, zavračanje hrane ali razkosane, je treba nemudoma pustiti brez ostanka črede.

Največja pozornost je treba nameniti hranjenju pekinških rac iz prvih ur življenja. Prvi obrok čaka malce, ko se malo posuši.

Račke z veseljem jedo zelenjavoV tem času se račje hranijo z vlažnimi drobno zmletimi žitnimi očesi, kašami, brez maščobami skuta. Ptiću dobijo mlećni izdelki, narezani trdo kuhan jajce. Nekaj ​​dni kasneje prehrana pekinških rac vključuje sočno zelenje. Lahko je:

 • olupljena koprive;
 • regratov;
 • detelja;
 • lucerka;
 • zelenjavni grah.

Race so zelo priljubljene listov zelja, vrhovi korenja. Da bi zagotovili hranjenje hrane v hrani, lahko dodate malo kuhanega zdrobljenega krompirja.

In za zadovoljitev potreb za minerale raca nudijo:

 • kreda;
 • presežen lesni pepel;
 • razrezana lupina.

Malo menija vključuje namizno sol, školjko in gramoz. Do ene in pol tednov se raci hranijo šestkrat na dan, sesajo na pecivo s kislo mleko, ribjo ali mesno juho. Postopoma se število krme zmanjša na štiri. In s mesecih starosti ptic izpuščenih na varno vodnega vira, kjer je Peking raca, ne samo z dodatki plavati, ampak tudi popolnoma krme v obliki vodne vegetacije, majhnih rakov in žuželk, mehkužcev in črvi, kot tudi lokalnih ribjih mladic.

Related  Reja kuncev doma na gospodinjski parceli

Kljub visoki stopnji rasti imajo pekinške racice, tako kot druge povezane vodne ptice, dokaj kratko črevo. To pospešuje prehajanje hrane in določa visoko intenzivnost metabolizma. Za ptico, ki stalno narašča, jo je treba hraniti pogosto in hraniti.

Duck uživa v celih zrncihPrevažanje krmne žime traja približno štiri ure, mokre zmesi pa se obdelajo v samo tri. Da bi dobili kakovostno meso, je pomembno zagotoviti uravnoteženo prehrano, bogato z ogljikovimi hidrati, da bi ohranili zalogo energije v telesu in beljakovine, da bi zgradili mišice. Ribe in mesni obrok so tukaj nepogrešljivi, po možnosti pa se dobijo ribje mleto meso, razrezani in toplotno obdelani mesni izdelki.

Sestava prehrane vključuje tudi mineralne dodatke, ki so odgovorni za polnjenje telesa z elementi v sledovih, še posebej kalcija in vitaminov.

Med njimi so zdrobljene lupine in krede. Za izboljšanje prebave grobe krme v ločenih hranilnikih nalijte majhen gramoz. Ne smemo pozabiti na potrebe ptice v čisti pitni vodi.

Za kopalne ptice v bližini perutninske hiše ločite posodo z vodo ali dajte čredi dostop do rezervoarja z varnim spustom.

Patke imajo zelene sočne rastline. V poletnem meniju vnesite vodno vegetacijo in vrtne rastline. Lahko uporabite kuhan krompir, pesa, korenje in druge korenovke pri redčenju v domu pekinške race. Ptici dobimo namočeni kruh, dodamo vitamine, bogate z kvasom.

Pekinška racka na ribnikuPrisotnost bližnjega rezervoarja pri razmnoževanju pekinških rac pomaga prihraniti veliko količino krme. Vendar pa ni mogoče popolnoma odpraviti odgovornosti za krmljenje perutninarja. Samo s spoštovanjem pravil o ohranjanju in skrbi za ptico, pekingske racice kažejo izjemne rezultate in mučnemu mesu dajejo dobro maščobo in kakovost.

Primerjava pekinške patke s pasmo Star-53 – video