hranjenje prašičaSelektivno delo za povečanje števila svinj se izvaja uspešno. Stopnja laktacije je enaka, suho mleko za pujske je potrebno za hranjenje številnih potomcev. Popolnoma zamenjajte mleko maternice, če je krmljenje nemogoče. Sveže kravje mleko se uporablja v gospodinjstvu, če je krava v sestavku. Pogosteje se uporablja dehidrirano mleko, po razmnoževanju postane naravni izdelek.

Pridobitev in sestava MZM

proktitisVeč kot stoletje za prehrano porabimo mešanice suhih mlečnih izdelkov, ki v posebnih pečeh odstranjujejo do 85% vlage iz mleka. Suho mleko za pujske se lahko pripravi z dodatkom vitaminov, ki se imenuje mešanica ZTsM – nadomestek za polno mleko. Osnova vseh formul suhega mleka so naravni izdelki – polnomastno mleko, sirotka, sirotka. Proizvod izgubi vodo, izdelek postane enostaven, v 8 mesecih se ne poslabša. Pred uporabo zmes razredčimo z vodo v pravilnih razmerjih.

Sestava mleka v prahu za pujske mora vključevati:

 • mleko z nizko vsebnostjo maščob;
 • serum;
 • pinjenec;
 • laktoza.

Vsaka mešanica, ki je več kot polovica, mora vsebovati mlečne sestavine, saj so gastrointestinalni pujski doslej le prilagojeni za asimilacijo materinega mleka. Svinja svoje krme hrani več maščobe kot kravje mleko, sicer je sestava podobna.

sejati s pujskamiMamicko mleko v majhnem številu pujskov mora prejeti.

Rejci uspevajo povečati številne svinje. Obstajajo posamezniki, ki prinašajo več kot 30 pujskov na leto. Povečajte število bradavic in količino mleka, tako da je dovolj plevelov, ne deluje. Umetno hranjenje omogoča shranjevanje prejete živine.

Vendar pa je suho mleko za pujske v sestavi, ki je blizu naravni, ekonomsko nedonosna. Treba je najti sestavine, s katerimi bo ZTsM učinkovit, vendar cenejši izdelek. Zmes je izdelana v odstotnem razmerju 1 kg:

 • posušena mlečna sirotka – 60;
 • krmne maščobe – 7,0;
 • belina – 5,0;
 • ribja moka – 7,0;
 • sojina moka – 12,0;
 • gluten iz koruze – 6,4;
 • monokalcijev fosfat – 1,1;
 • premiks P 51-1-1.

Related  Značilnosti krmnih mešanic za prepelice

Da bi zaščitili sesalce v mleku v prahu, se 18 g biovit-80 in vitamini A, D. doda pujskam.

Ta sestava je idealno uravnotežena za dobavo beljakovin in energije.

Vpliv komponent ZMC na razvoj pujskov

hranjenjeSestava se uporablja kot nadomestek za naravno mleko maternice:

 • pred odstavitvijo, ko plodna maternica nima lastnega proizvoda za hranjenje;
 • po odstavitvi pujskov – za zmanjšanje stresa za 3-5 dni se molži za pujske izvajajo v skladu z navodili.

Krmilno olje v obliki dlani in rastlinskega olja v “Profatu” je vir energije. Uporaba več rastlinskih beljakovin pokriva pomanjkanje vseh hranilnih snovi v materničnem mleku, kar ustvarja ravnovesno stanje med antagonisti lizina in metioninom + cistinom

Potreba po ogljikovih hidratih je prekrita s serumsko laktozo. Mikroelementi so uvedeni s premiksom. Razvita zmes mleka najbolj ustreza fiziologiji sesalca.

Predstavljena kompozicija ni edina. Razvite in uporabljamo različne mlečne formule za krmljenje sesalcev.

Uporaba mešanic suhega mleka

mleko v prahuČe uporabljate polnomastno mleko v prahu, naravno sestavo dobimo pri 20% koncentraciji razredčitve. Uporaba takšnega izdelka je neekonomična. V kakšnem odstotku želite izdelati mleko v prahu za pujske, kako doseči ravnovesje med koristmi in koristmi? Za izdelavo mešanic za razmnoževanje je bilo bolj donosno z uporabo 10-15% suhega prahu. Leto takega polnila bo nadomestilo pol litrov mleka maternice. Ko izhlapevate, lahko povečate eno količino, tako da dodate moč.

Obnovljeno iz posnetega mleka v prahu, lahko izdelek znaša 20%, ne bo maščob, vendar bodo drugi deli pujskega v celoti prejeti. Vsaka mešanica mleka v prahu za pujske ima navodila za vzrejo.

Svinja po prasitvi je pod stresom. Zagotoviti mora udobje in mir. V besu lahko svinja poje potomci.

Mleko in formulirane zmesi so biološki naravni izdelek. To obvezuje spoštovati sanitarni režim, ki ne dovoljuje razmnoževanja mikrobov v ostankih proizvoda. Po vsakem hranjenju se vse jedi temeljito operejo. Kako pravilno razredčiti mleko v prahu za pujske, zapisano v navodilih. Nekaj ​​aditivov med razredčevanjem ni mogoče raztopiti niti v topli vodi. Skupno vsem je eno pravilo – v vroči vodi, nobena zmes ni ločena.

Related  Simptomi in zdravljenje kokcidioze v pitovnih piščancih

Potrebno je, da se prašek najprej podrgne do kaše brez grudic v majhni količini tekočine, nato pa postopoma dodamo toplo vodo in enakomerno premešamo tulko do želene prostornine. Kakovostne mešanice brez stoječe in kisline lahko stojijo do 2 dni, vendar lahko uporabite samo sveže. Pripravite mleko za prihodnjo uporabo.

Kako dati mleko v prahu pujskam – video