Najbolj okusna v svetu svežega mlekaMleko je cenovno dostopen in ne drag izdelek, dar narave. Koliko krav daje mleko na dan in kakšno živino je potrebno za zagotavljanje mlečnih izdelkov prebivalstvu v mnogih državah? Oblikovanje visoko produktivnih pasem in pogoji mleka in mlečnih izdelkov črede omogoča, da bo od ene krave do 80 litrov mleka v idealnih pogojih hranjenja in vzdrževanja.

Kaj določa produktivnost krave

Produktivnost krave je odvisna od pasme živali in kakovosti krmljenjaČe želite držati kravljično vedro v gospodinjstvu, pomeni, da ima mleko, skuto, kislo smetano na mizi 10 mesecev letno. Letna legla družini zagotavlja meso. Hkrati je izbrana zdrava hči, ki se goji, da nadomesti staranje in izgubi produktivnost, kravo. Donosnost in značaj živali se podedujejo. Telochek iz dobre krave je pripravljen kupiti sosede, ne pa skeptičen.

Na svetu so znane številne posebej produktivne pasme:

 • Holstein – dnevni dodatek do 110 kg;
 • Yaroslavl – do 62 kg;
 • Kholmogory – do 78 kg.

Toda to je največji donos posameznika na vrhuncu laktacije v idealnih pogojih vzdrževanja. Produktivne pasme zahtevajo posebno krmo in vzdrževanje. Pri domačih kmetijah so bolj primerne lokalne pasme, manj produktivne, a prilagojene podnebju v regiji. Tako Yakutian govedo majhne postave z dolgo gosto dlako poje vlaknin na paši na stabilno snegom. Koliko krava daje mleko na dan? Za 2 mleka, 10 litrov mleka, preživi pozimi celo na slami v hladni vreči.

Najboljše na svetu so priznale krave Simmental. So last Švice. Na nado 5000 l / leto imajo vsebnost maščobe 3,8-4%.

Jakne kraveZnaki visoke udoynosti pri izbiri mokre medicinske sestre bodo:

 • telo podolgovato in sploščeno stransko;
 • noge so dolge, trebuh je vitka, glava je čedna, svetla;
 • tanka, nagubana koža;
 • nazaj gladko, okostje štrli, rebra poševno;
 • kravje vime gladko, brez tesnila in neuspehov, kožo in bradavice so čiste, so gube, rezerva za povečanje z Sec.

Related  Bolezen erysipel prašičev je nevarna samo za živali

Ko se pregleda krava, se ne sme upogniti in zadaj. Topla narava živali ne bo prinesla radosti v komunikacijo. Anksioznost živali je lahko reakcija na bolečine med dotikom, to mora opozoriti kupca.

Kakšna krava je dobra za domačo hišo

Krava pasme KholmogoryGlavni kazalnik bo, koliko krava daje mleko na dan. V tem primeru je treba razumeti, da je narava določila laktacijo v genetiki krav za hranjenje potomcev. Za tele mleko je namenjen, ki ga dobimo. Zato se pridelki mleka pri kravi razlikujejo glede na čas, ko je bil vzet, ali je rodil spet potomce.

Krava na pašiNič manj pomembnega je okus in vsebnost maščobe v kravjem mleku. Okus je odvisen od hrane, ki jo hranite. Vsebnost maščobe v mleku se spreminja tudi med molžo. Na začetku je mleko izraženo z nizko vsebnostjo maščobe. Najbolj maščobno, nižje mleko. To je tisto, kar se predaja zadnjemu kapljicam, ki ne daje priložnosti za razvoj mastitisa v stoječih območjih.

Slavni Vologdovo olje ni mogoče dobiti nikjer drugje, razen Vologde. Poseben okus, ki ga ni mogoče ponarejati, se daje lokalnim zeliščem z mlekom.

Znano je, bolj produktivna krava, nižja je povprečna vsebnost maščobe v mleku. Na domačem kraju je vsebnost maščobe v mleku odvisna od dednosti, vendar je mogoče krmo prilagoditi. Poveča vsebnost maščobe sena in paše v gozdnih gladinah, v stepi z mešano travo in poplavnimi travniki. Če krava prejme kvasovke, ki vsebujejo odjeke, drobljenec in posebno mešano krmo, se poveča vsebnost maščobe in povečata donos. Dnevno dodajanje namizne soli 70-90 gramov koruze je potrebno za vzdrževanje ravnovesja.

V Rusiji naj bi bila najboljša mleka Bestuzhev pasma krav produktivna. Produktivnost pasme je 600-700 kg na leto. Na domačem dvorišču bikova teleta tehtajo do 700 kg. V pasmah v Samarski in Uljanovsk, Tatarstan, Baškirijo.

Vsebnost maščobe krav molznic različnih pasemFiziološko je vsebnost maščob v kravjem mleku v prvem mesecu laktacije višja, nato pa se zmanjša za 2 meseca, vendar mleko postane več. Od četrtega leta starosti se postopoma zniža mlečni donos in povečuje vsebnost kreme v mleku. In to se bo zgodilo, dokler medicinska sestra ne doseže pol litra mleka. Potem pride dediščina. Običajno se suho obdobje začne 2 meseca pred telitvijo. Medtem ko je mleko mleko ni mogoče ustaviti, lahko pride do vnetja mlečnih kanalov.

Related  Ovce kot podjetje za začetnika

Kako izbrati molzni stroj za krave

Če v gospodinjstvu živi 1-2 krav, gostiteljica ne potrebuje posebnega mleka. Izpust vitez iz mleka z roko je težko delo. Vaši prsti in mišice so utrujeni. Morate mleko iz vimena, ne morete preskočiti molže, mleko bo manj v naslednjem mleku. Zato je bil za olajšanje dela izdelan molzni stroj. Pulzno delovanje na bradavicah med molžo ustvarja občutek sesanja teleta in zbira mleko v vedru.

Uporaba molznega stroja za molžo kravObstaja dva načina za sesanje mleka iz vimena: pod vakuumom in stiskanjem. Metoda tritaka stiskanja fiziološko spominja na dojenčkov s teletom ali ročnim molžo. Manj poškoduje bradavičke. Vsi molzni stroji so hrupni. Zato je treba kravljici dati čas, da se navadijo na tehniko, vnaprej, ko z milom roke obrnete napravo v delo. Učinkovitost naprave se ocenjuje z rezultati:

 • hitrost in popolnost prelivanja;
 • zanesljivost pritrditve očal na bradavičke;
 • stopnjo in naravo hrupa.

Cena mleka za krave je odvisna od sorte rastline, njegove opreme. Kakovost izdelkov ni vedno enaka ceni.

Zakrament molže domače medicinske sestre

Zakrament molžeČisto oblečena, vezana s predpasnikom s vedrom, se v pero pojavi ljubica. Brije kravato, ji pove ljubeznivim besedam, izloči vimen s toplo vodo, briše s trdo brisačo. Po tem opravi masažo, glajenje vimena in masiranje z gladkimi neženimi gibi. Krava se je sprostila, želodec se je potopil, gostiteljica pa se zanesljivo naselila ob vznožju mokre medicinske sestre.

Kako mleko krav tako, da ji daje vse mleko? Zakrament komunikacije med živaljo in osebo se ne sme prekiniti z zunanjimi pogovori z domačimi ljudmi. Počasi in nežno gazdarica osvobaja vimene iz bremena mleka. Zbrisan je z brisačo, bradavičke so zamazane s tehničnim želejem brez parafina. Krava se potegne in dobi vedro okusnega šiblja z mokrimi drobljenji ali otrobi. Koliko krav daje mleko na dan, je odvisno od njene stike z hostese.

Related  Fotografija in opis vrst čebeljih čebel

Kako priti več mleka iz krave – video