Landrace PujskiPujske pasme Landras so bile pridobljene s prečkanjem danskega prašiča z belim angleščino. Kasneje so hibridizacijo sodelovali tudi pasme prašičev Myrhorod in Welsh. Rezultat izbire je bil ustvarjanje trde mesne pasme s hitrim fiziološkim razvojem.

 Pravilno gojenje pujskov

Pravilna vsebina pujskovPogoj ohranjanja živine je pravilno vzdrževanje in hranjenje potomcev. Odstopanja pri gojenju prašičev iz prvih dni življenja v prihodnosti vplivajo na plodnost ženske in sposobnost gnojenja v merjascu. Noseča prašiča ima do 12 pujskov, ki zahtevajo posebno nego. Otroštvo se nadaljuje več dni in prisotnost prašiča je obvezna.

Vsak se je pojavil prašič Landras izbrisal, obdelal popkovo vrsto in dal na bradavico, tako da je od prvih minut dobil kolostrum. Tri dni novorojenčkov se hranijo v grelnikih v ločeni jami, ki jih pripeljejo do bradavic za hranjenje, tudi med nenehnim porodom.

Prašiči imajo dobro sluh, razlikujejo melodije. Zato mehka melodična glasba v prašičev ugodno vpliva na apetit živali in prebavo hrane.

Nega pujskov traja 2-4 meseca, medtem ko se hranijo na svinjskem mleku. V prihodnosti bodo potomci pitani ali prodani. Težave nastanejo pri videzu novorojenčkov. Velika velikost prašiča je nerodna in zmore drobne malčke. Med rojstvom lahko ima agresijo in maternica je sposobna jesti plemenske krme, če rodi brez pogleda. Zato je treba pujske pasme Landrace po rojstvu očistiti v vrtcu.

Hranjenje novorojenih pujskovHranjenje pujskov v različnih pogojih:

  • svinja ima dovolj mleka;
  • umetno hranjenje;
  • kombinirano hranjenje.

Mesečni pujskiČe ima maternica dovolj mleka za vse dojenčke, hranjenje poteka po naravi, ko se vsi novorojenčki posušijo. Pomembno je, da vsak otrok v prvih 45 minutah dobi svoj del kolostruma. To prispeva k pridobivanju imunitete. Slabi pujski se dajo v prve prsi, večja je ponudba mleka. Pri teh šibkih otrocih je treba ohraniti. Še huje, če so prašiči večji od prsi. V tem primeru je treba hranjenje krmiti in uporabiti dodatno krmljenje.

Struktura notranjih organov prašičev je podobna strukturi človeka. Ti in bolezen imata podobne simptome – kašelj, izcedek iz nosu, zvišana telesna temperatura.

Kaj naj napolnimo s prašiči, če mama nima dovolj mleka ali je umrla med porodom? V velikem gospodarstvu morate poskusiti dati novorojenčku vsaj prvi del kolostruma, da bi želodec začel delovati. Umetno hranjenje se začne čez uro in pol po majhnih odmerkih (50 g). Pitje mora biti toplo. Za številne potomce se je razvilo hitro, morate uporabiti priporočila, kako pravilno piti pujske doma. Hranjenje dojenčka vključuje kravje mleko, jajce, sladkor in dodatke vitaminov v določenih razmerjih.

Umetno hranjenje pujskegaNa mlečnih krmnih posodah so, dokler ne dosežejo do 8-10 kg teže. Ampak dodatna vsebina do 4 mesece ob materi je dobrodošla. Potresemo mleko z mlekom, tudi če so z maternico po dveh mesecih. Moški primerki se sterilizirajo na en mesec.

Otroci so bili vzeti iz svoje matereHlačne nogavice še naprej krmijo mlečne izdelke, tudi v prehrani običajnih zmesi. Da bi se naučili svojih okusov ponuditi prašičev, od petdnevne starosti. Piggy oskrba doma vključuje naslednji rezultat:

  • v 2 mesecih bo masa pujskega od 16 do 20 kg;
  • štirimesečni vzorec tehta 40-50 kg;
  • Kasneje se mlade živali hranijo za pitanje.

Pogostost hranjenja dojenčkov do dvomesečne starosti 7-krat na dan, kasneje pa se prenašajo v dietno prehrano s štirimi obroki. Uravnotežena prehrana vključuje koncentrate, živalske proizvode, korenovke in mlečne odpadke.

Pomembna sestavina krme so premiksov. Pujski potrebujejo večji odmerek železa, drog se doda v krmo ali injicira. Poleg tega vsi odšelci prejmejo cepljenje proti boleznim.

Pogoji za gojenje pujskov Landras

Za gojenje prašičev produktivne pasme je potreben poseben pogoj za pridržanje. Prostor ne sme imeti vlečkov, najbolj udobna je temperatura 20-22 stopinj. Stelja morajo biti suhe, higienske razmere, ki jih je treba upoštevati.

Pujski LandraceNaravno osvetlitev prašiča je zagotovljena z zasteklitvijo petega dela stene. Za prašiče je treba organizirati vlečnice, množica živali bo povzročila bolezen. Kopalni pujski so ena od obveznih načinov rasti mladih. Zato je hrasta razdeljena v prostor za vzdrževanje, hojo in plavanje.

Če so izpolnjeni pogoji pridržanja, prašiči pasme Landrace hitro pridobijo težo in preidejo na vsebnost za pitanje.

Video o Landrace prašičih