Kokoške kokoši na kmetijiPiščanci v gospodinjstvu modernih prebivalcev vasi in počitniških vasi so najbolj priljubljena vrsta perutnine. Ob istem času v perutninskih hišah in pri prostem paši prevladujejo kokoši nesnice, pasme, ki rastejo z jajčnimi vrstami, pripravljajo družino s svežimi jajci, mladiče pa se lahko pitajo za meso.

Začetki kmetov perutnine se vedno soočajo z izbiro kokoši, da pridejo na kmetijo. Po statističnih podatkih je najpogosteje prednost na pasmah jajc in mesa. Take ptice so drugačne:

  • nezahtevnost;
  • večja odpornost na okužbe kot piščanci;
  • primernost za prosti čas;
  • neodvisnost pri proizvodnji krme na lokaciji;
  • visoka in stabilna proizvodnja jajc.

Čeprav proizvodnja mesa teh piščancev ne moremo imenovati za neporavnane, je za domačo porabo zelo primerna ptica z živo težo 2,5-3 kg. Poleg tega so ptice s svetlobnim ali srednjim ogrodjem v starosti od 126 do 130 dni pripravljene za pometanje in čez nekaj časa lahko prinesejo oplojena jajca in sedijo na gnezdu. Ne glede na pasmo bo kokoš kokoši nesnice prejela leto najmanj 250 jajc na leto. Taka zmogljivost nikoli ne doseže večja rastlina do 5 kg žive teže, temveč daje polovica jajc mesojim kokošam.

Petelin in piščanecKako najti najboljše pasme za kokoši? Ni presenetljivo, da lastniki piščančjih kovancev na svojih gospodinjskih parcelih želijo čim prej videti rezultate svojega dela in ne čakati jeseni.

Da bi dosegli kompromis, so rejci pridelali meso pasme piščancev, ki so v proizvodnji jajc samo nekoliko slabše. Vendar pa lahko tehtajo en pol in pol lahkih “strokovnih” slojev. Piščanci, ki jedo meso, so mirni, trpežni, dobro kokoši in brez težav se pridelujejo v piščancih in pri paši. Vendar pa je samo reja perutnine, ki lahko izbere, katere kokoši so boljše in katere mlade pasme pridobijo. Za to je koristno preučiti značilnosti različnih pasem kokoši nesnic in jih primerjati med seboj.

Piščanci Leggorn White

Piščanci Leggorn WhiteMed pasmi kokoši nesnic je izključno jajčna smer najbolj znana in navadna je beli legormon. Gibanje, aktivno krmljenje in zgodnje rasti kokoši že desetletja poznajo perutninarje celega sveta, kot rekorderji za zgodnjo produktivnost jajc. Prvih belih jajc, ki tehtajo do 62 gramov ptic, se prinesejo v 4-5 mesecih. V tem primeru število jajc v najboljših predstavnikih pasme doseže 250 kosov. Masa odrasle ptice v primerjavi s sortami mesa je precej majhna – le 1,5-2,5 kg. Ampak s pravilno hranjenjem mladih živali lahko dobite odlično kakovost mesa.

Za majhne kmetije so kozarci Leggorns, ki imajo specializacijo za jajca, idealni. Masa teh piščancev ne presega 1,7 kg, z enako zmogljivostjo za jajčenje kot pri veliki ptici.

Nizozemski Haysex Brown kokoši in Haisex White

Nizozemski kokoši Haysex BrownDanes je ta pasma piščancev postala izhodišče za pridobitev različnih visoko produktivnih sort mesa jajc in mesa. Primer lahko služi kot prečni hayseks rjave in bele barve. Visoko produktivne nizozemske kokoši kokoši ne morejo tekmovati z mesno perutnino v telesni teži, vendar že od štirih mesecev aktivno naraščajo in prinašajo velika jajca velikosti 65 gramov. Za leto piščanci zagotavljajo rekordni obseg proizvodnje – 300 jajc. Produktivnost ne traja 2-3 leta.

Related  Bolezen erysipel prašičev je nevarna samo za živali

Ne-rejci pasme Loman Brown

Ne-rejci pasme Loman BrownPrejeli so jih nemški rejci, ki so jih sestavili predstavniki Plymouth Rock in Rhode Island, in sicer Loman Brown, ki se nanašajo na sorto jajc. Loman Brown nesuški po imenu imajo rjavo barvo in miren, primeren za zadrževanje na zasebnem dvorišču značaja. Te ptice niso plašljive, trdne in visoko produktivne.

Poleg teh prednosti ne moremo opozoriti na gospodarstvo ohranjanja piščancev te pasme. Prehranjujejo dovolj hrane, a že s 5,5 mesece so pripravljeni za pometanje. V povprečju jajce tehta 62-64 gramov, ima močno svetlo rjavo lupino, značilno za te kokoši nesnic. Za leto od ženske je mogoče dobiti do 320 jajc, kar ima tudi pozitiven učinek na izbiro pasme plasti.

Hens Rhode Island

Hens Rhode IslandPredniki Lohman Brown kokoši – nesnice pasme Rhode Island so gojene v Združenih državah Amerike z združitvijo več uspešnih pasemskih linij za močne myasoyaichnoy ptic. Te rdeče nesnice kokoši nesnice in petelini s črnimi in zelenimi z lepimi repi močnih nog, majhnimi krilci in rumenimi kljuni pritegnili pozornost lastnikov zasebnih gospodinjstev ni samo lepa jajce, ampak tudi teža mesa klavnih trupov.

Telesna masa odraslega penisa doseže 3,8 kg, piščanci na kilogram pa so lažji. Ptica se začne prenašati v sedmih mesecih in lahko za eno leto prinese do dvestih jajc.

Piščanci pasme Ruski beli

Piščanci pasme Ruski beliZa mnoge rejce perutnine postane izvor ptic odločilni dejavnik, ki vpliva na izbiro pasme plasti. Ta pristop je smiseln, saj so lokalne pasme vedno bolje prilagojene življenjskim pogojem, navajene na uporabljeno hrano in podnebje. Pasma jajčevega smera Ruska Bela, ki je bila vzrejena sredi prejšnjega stoletja, so potomci belih Leggorn in lokalnih ptic, ki so postali večji in produktivnejši v izbirnem postopku.

V petih mesecih plasti te kokoši kokoši dajejo prva belka jajca, ki tehtajo do 58 gramov. Vsako leto iz enega primerka dobimo več kot 200 jajc.

Stopnja polaganja jajčec ne pade niti v neugodnih razmerah, na primer med dolgimi obdobji vročine ali v primeru pomanjkanja hrane.

Related  Simptomi bolezni koz in zdravljenje doma

Pasma Adler srebrnih kokoši

Pasma Adler srebrnih kokošiAdler srebrne kokoši kokoši so lepe, močne domače selekcijske ptice, pridobljene na Krasnodarskem ozemlju. Tečaji za usmerjanje mesa in mesa združujejo značilnosti številnih znanih pasem, ki jih rejci izberejo kot prednike ptic nenavadne barve.

Za ptice te pasme je močna hrbtenica, ki govori o dobrem telesnem dobičku, prijetni naravi in ​​zavidljivi vzdržljivosti. Srebrove kokoši kokoši nesnice ne bodo pustile lastnikov brez jajc, mladi pa bodo zagotovljeni za pitanje, da zagotovijo fino prehransko meso.

Pasma piščancev Kotlyarevskaya

Pasma piščancev KotlyarevskayaDruga trda, pasma belega porekla, namenjena za proizvodnjo jajc in mesa, je pasma Kotlyarevskaya. Med letom se lahko piščanci sprostijo do 240 jajc, z dobro nego in hranjenjem pa proizvodnja jajc ne traja več let. Lupina jajc, težka do 63 gramov, ima privlačen kremno rjavi odtenek. Piščanci zgodaj, precej veliki. Niso samo skrbni kokoši nesnice, temveč tudi dobre kokoši, kar vpliva tudi na izbiro najboljše pasme kokoši nesnic za hišo.

Pasma piščancev Zagorsk salmon

Pasma piščancev Zagorsk salmonPodmoskovnye mojstri vzreje prejel zanimivo pasmo kokoši za domačije. To so Zagorskove lososove piščance, tako imenovane zaradi svetlobe, lepe odtenke mesa dobrega okusa. Teža petelina te sorte doseže 3,6 kg, piščanca pa lahko tehta do 2,7 kg.

Začetne perutninske kmetovalce lahko privlači dejstvo, da se samci in ženske že med seboj razlikujejo od njihove dnevne dobe. In v času odraščanja, ko se barva oblikuje v celoti, petelini in piščanci zagotovo ne bodo zmedeni.

Precej velike plasti za leto dajejo lastniku do 260 jajc, ki tehtajo okrog 60 gramov.

Pasma piščancev Pushkinskaya je bila pestra

Pasma piščancev Pushkinskaya je bila pestraPuškinska črtasto piščančja kokošnjaka v koledarskem letu lahko spusti do 270 jajc, medtem ko ženka tehta približno 2 kg, piščanci pa rastejo do 2,5 kg. Z zanimivimi proizvodnimi značilnostmi je nemogoče omeniti zunanje podatke ptice. Petki in piščanci so zelo privlačni. Na belem ozadju perja so črne in rjave pike jasno vidne v različnih intenzitetah. Noge so lahke, kljun močno upognjen, pokrovače in brade so svetlo rdeče.

Za kmetijo je ta pas kokoši nesnic dobra, ker ne more leteti in ne zahteva postavitve resnih ograj.

Od zgodnjih let piščancev je vzdržljiva, se zlahka navadijo na hojo, sami pripravljajo in uspešno iščejo hrano. Poleg tega ima perutninsko meso čudovit pogled in okus.

Related  Zakaj kokoši ne ležijo kokoši, kaj storiti, kaj je treba hraniti?

Piščanci pasme Kuchinskaya Jubilee

Piščanci pasme Kuchinskaya JubileeNajboljše lastnosti jajčnih in mesnih pasem v enem so kokoši pasme Kuchinskaya Jubilee. Precej zgodaj in zelo lepe ptice so pripravljene dati lastniku do 180 jajc letno. V tem primeru ne pozabite na proizvodnjo mesa. Teža petelin doseže 3,7 kg, piščanci na kilogram je lažji od samcev.

Piščanci prevladujočega

Stare, dobro uveljavljene pasme ne zmanjšujejo priljubljenosti v velikih kmetijah in zasebnih kmetijah, kjer se hranijo le nekaj ptic. In vendar življenje gre naprej, zato rejci neutrudno ponujajo vse nove križance in pasme.

Piščanci prevladujočegaEna takšna novost je prevladujoče piščance. So zelo produktivni križi jajca in smernice za meso, pridobljene od najboljših predstavnikov sveta piščanca.

Piščanci pasme pasme PrevladujočiZahvaljujoč vestni kombinaciji krvnih linij, rejci uspevajo pridobiti zdravo in močno živino z značilnostmi, ki so prevladujoče pri svojih prednikih, to je z visoko proizvodnjo jajc in odlično produktivnostjo mesa. V tem primeru plasti niso zamorne, primerne in se lahko prilagajajo različnim pogojem pridržanja.

Piščanci Naysushki Hayeski in Loman Brown – video