Molzni stroj za koze sprosti čas, olajša delo

molžo kozNezahtevna vsebina mlečne živali – koza daje lastnikom kurativni izdelek. Molzni stroj za koze je namenjen krhki živali z dvema prsoma. Za zmanjšanje ročnega dela uporabite strojno molžo, če se je kmetija ločila od več kot 4 koze. Industrija proizvaja več postaje z mlečno črto za kmete, ročno – za kmečke kmetije.

Splošna pravila za izbiro kozjega mleka

kozo na molznem strojuNe glede na način molže je treba upoštevati higieno vimena. Posebna vrednost naravnega zdravila, če jo porabimo brez toplotne obdelave. Toda, da bi bili prepričani ne samo v zdravje koze, temveč tudi v čistost proizvoda, je treba izvesti več postopkov:

 1. Volna na in okoli vimena se redno odstranjuje.
 2. Živali se navadijo na postopek izbire mleka v molznem kozliču.
 3. Pred molžo so bradavice razkužene v kateri koli raztopini z antibakterijskimi lastnostmi. Mistresses raje prsi prsnejo z raztopino joda in po tem, ko se kapljica mleka vzame v ločeni vrč. Po iztrebljanju vimena s suhim brisačem, nežnimi gibi.
 4. Umijte roke in začnite molzovati stroj ali ročno. Med ročnim molžo se redno prenašajo prvi mleti mleka skozi sito. Če na celicah vsebuje filamentne vključke, je koza bolna in mleka ni mogoče uživati.
 5. Sveže mleko takoj ohladimo. Bolj globlje je ohlajanje, bolj okusno mleko.

Mleko pridobi neprijeten okus in vonj, če je žival bolan, se nahaja v isti sobi s kozo ali travo s posebnim vonjem.

Dobro je, če se izbor mleka izvede na enem mestu, ki je zgradil nezapleteno napravo – molzni stroj.

Koza je zelo ljubeča žival in se hitro navadiš na hostese. Med molžo se je treba z živaljo pogovarjati, ne glede na to, toda intonacija mora biti mirna, glas pa privržen. Ne pozabite prinesti koze.

Naprava mehanske molže za koze

Aparatura vakuumsko molžo, izdelana posebej za koze, je podobna napravam za krave, vendar ima 2 kozarca namesto 4 in manjših dimenzij. Molzni stroj za koze sestoji iz enot:

 • molzno vedro ali pločevinke s posebnim notranjim premazom;
 • očala s posebnimi silikonskimi vložki;
 • pulsar;
 • kompresor.

Odvisno od velikosti molzne jate, namesto posode za mleko, lahko mlečno linijo uporabimo za zbiranje proizvoda v skupnem plovilu. Naprave, namenjene sočasni izbiri mleka iz ene ali dveh koz, se imenujejo tame.

Sorte aparatov

Industrija ponuja pripravljene molzne stroje za koze mini in namenjene za črede.

molzni strojPrimer takšne opreme je “Doyushka” Mini SC 1 do koze. Na uro stroj dosledno služi 8-10 koze. Popolna in naprava za pločevinko nerjavečega zmogljivosti jekla hrane 25 litrov, deluje na frekvence utripanja na W. 220 64-74 krat na minuto, ustreza fiziološki normo za sesanje mleka tele. Po sunku nazaj dud mleka zmanjšanjem prereza in očala spontano izginejo. Naprava stane 32-33 tisoč rubljev.

aparat majgeLahka in mobilna naprava za molzne koze se šteje za aparat “Maiga”. Relativno poceni, namenjeni majhni čredi. V kompletu za pločevino črpalka ni na voljo. Teža naprave je 7,5 kg, zaradi česar je priročna uporaba.vrtalni aparati

Zahteva se ročni molzni stroj za koze “Burenka”. Glavna značilnost je brezšumno delovanje. Vsi elementi v stiku z mlekom so iz nerjavnega jekla. Top je prostornina 22,5 litra, teža aparata je 42 kg.

Lahko greš na bolj ekonomičen način – za nakup glavnih komponent kot rezervnih delov. Potrebno bo:

 • motor;
 • črpalka;
 • posoda za mleko;
 • določi molžo.

Tudi če je vse kupljeno, bo sestava naprave stala veliko manj.

Opremiti molžo z lastnimi rokami

domači strojNajprej morate namestiti podstavek – mesto, kjer je ročno ali s pomočjo naprave prirejeno mleko. Če želite to narediti, postavite kozo, tako da je vrat pritrjen, potem je možnost premikanja koze omejena. Da bi bila mirna, sproščena, mora ponuditi zdravljenje. Na ta način se živali zlahka navadijo na mesto molže in psihično bo pripravljeno na proces.

Utrujen od molže z roko? Molzni stroj za kozo zase nosimo z lastnimi rokami. Najprej morate skrbno pregledati obstoječe strukture in natančno določiti težo okroglih delov živali. Zbiranje naprave, morate imeti potrpljenje – tudi izkušeni mojstri odpravljajo pomanjkljivosti, ki se odkrijejo v procesu molže.

molžoPick up vakuumsko črpalko, ki zagotavlja čistost izdelka. Z oljnimi črpalkami je bolje, da se ne vključite – uhajali se bodo, mleko je pokvarjeno. Transparentne polipropilenske cevi so najboljše v tem sistemu. Lahko jih operejo z vročo vodo, v njih je viden mlini mleka, pri prekinitvi molže pa se vizualno določi.

Včasih slabo opremljene naprave in neustrezni operaterji prerežejo svoje prsi na kozah. Razkroj je dosežen, ko je vakuum prekoračen in če so očala odstranjena, ne da bi se ustavil sesanje.

Če želite vzeti očala za molžo, je potrebno z ljubeznijo do koze. Morajo tesno pokrivati, vendar ne stiskajte bradavice. Mokra medicinska sestra bo udobna in v sproščenem stanju vam bo omogočila mleko. Kozarci s silikonskimi šobami – medtem ko so najboljši, ki so izumili v procesu

Vzel bo posodo za mleko. Izpolnjevati mora higienske zahteve. Bolje je uporabljati emajl ali posodo iz nerjavnega jekla. Potrebno bo kupiti pulzator, saj vakuumski sesanju spremlja obdobje polnjenja bradavic. Frekvenca pulziranja 60-krat na minuto je popolnoma fiziološka.

mobilni molzni strojNaša namestitev nima gonilne sile, ki bo pogonila črpalko. Če obstaja električno omrežje, je najboljši način namestiti motor z močjo do 0,5 kW. Primeren je iz starega pralnega stroja, hladilnika ali vrtalnika. Druga možnost je, da črpalko ročno ali mehansko obračate tako, da dobite ročni molzni stroj za koze.

Video o uporabi mini molznega stroja

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector