Hranjenje racMed domačimi perutninskimi racami veljajo za nepretrgane in zelo samostojne hišne ljubljenčke, vendar je nemogoče doseči dobro produktivnost le s hrano, pridobljeno na tleh. Kako hraniti race, tako da so čim hitreje pokazali svoje najboljše strani, odraščali so se zdrave in trajne?

V naravi vodne ptice zaužijejo sočno rastlinsko hrano, ne prezirajo žuželk, majhnih rib, korenin in trave. Meni nujno vključuje zdrobljene školjke, pesek in kamenčke. Prehrana rakov mora biti prav tako raznolika kot doma. V tem primeru mora perutninski žlahtnitelj upoštevati, da je cilj gojenja gojena dobrotna živina, doseganje visoke jajčne proizvodnje in pridobivanje živih močnih ducklings. Zato je prehranjevanje rac v gospodarstvu obilno, uravnoteženo v prehranski in energetski vrednosti ter bolj zadovoljivo.

Kako hraniti domačo race: žita

Račo s pacami, ki iščejo hranoOsnovna stopnja pri izdelavi razmerja rac na zasebni kmetiji se opravi na žitih. Zrna različnih kultur vsebujejo:

 • veliko ogljikovih hidratov, ki zagotavljajo dovolj energije za ptico;
 • beljakovine, ki so osnova strukture mišične mase;
 • celuloza;
 • vitamini in mineralne soli.

Na krmilih s prevladujočim deležem žit rake hitro pridobivajo težo in rastejo, pravilno izbrano zrno pa se zlahka prebavi in ​​ga uživajo mlade in odrasle ptice.

Iz raznolike žitarice izkušeni perutninski rejci raje uporabljajo koruzo, ki vsebuje malo vlaknin, vendar zlahka dopolnjuje potrebe rac v energiji in vsebuje karoten. Sestava mešane krme za race lahko vključuje do 50% zrn te kulture. Če so mešanice pripravljene za mlade, se vsebnost koruze zmanjša za približno 10%.

Sestavina krmePri pšenici, lahko druga najbolj popularna kultura in vrednote, več beljakovin in veliko vitaminov iz skupine B. V pitanje rac Ljubitelj bo to žita približno tretjine volumna hrane ptice jedel.

V tečaju ni le zdrobljeno pšenično zrnje, temveč tudi mokro grobo mletje. Bolje je dodati v mokre škatle.

Vsaj pšenica je vreden ječmen, a lupina zrn te kulture je zelo slabo prebavljena in lahko povzroči nezdrave race. Zato, rac Priporočamo, da zdrobi in olupljen od grobih lupine zrn, in v prehrani starejših rac uporabnih vključiti vzklile semena, uporabnost in prehransko vrednost, ki je bistveno višja.

V prehrani za rac lahko dodate oves. Ta kultura je vodilna v vsebnosti žitne maščobe, veliko tega in vitaminov, amino kislin beljakovin. Toda, da bi imeli koristi takšno hrano, mora perutninski kmet poskrbeti za čiščenje žita iz praktično nepopravljivih školjk.

Related  Pasti za čebele: proizvodna in namestitvena mesta

Legume so znane po njihovi visoki vsebnosti beljakovin, ki je na primer v grahu približno 20%. Vendar pa so race tako relativno ravnodušne za takšno hrano, zato je v meniju uvedena v zdrobljeni obliki in ne več kot desetina celotne količine porcij.

Kako hraniti race doma? Kaj bo, razen žita, koristila živini?

Ne pozabite na obrok in torto. Vsebujejo veliko preostalih po predelavi semen olja, kalija in fosforja ter potrebnih za rast beljakovinskih rac. v meniju perutnine lahko ti izdelki iz različnih oljnih semen predstavljajo do 10% količine danih žit.

Od starosti treh tednov lahko raccam dobimo bogato maščobo, bogato z ogljikovimi hidrati. Poceni in koristni otrobi. Ta izdelek vsebuje veliko beljakovin, toda ker je osnova otrobi grobo vlakno, je pomembno, da ga ne pretiravamo. Njegov presežek v prehrani rac vodi v težave s prebavo.

Od starosti 10 dni se raccam dodajajo rački. Kot suhi, nato pa kruh, namočeni v vodi, so čudovit vir vitaminov B.

Sočna krmila za race

Poleg zrna rastejo tudi velike količine traveZelena krma za race – najljubša je vedno želena vrsta hrane. V naravi in ​​poletnih sprehodih ptica nestrpno jedo sočno vodno vegetacijo, ki vsebuje veliko elementov v sledovih, beljakovin in vitaminov. Kaj hraniti rac, če nimajo dostopa do naravnega ribnika?

Feathery ponujajo vnaprej zbranih duckweed in drugih pridelkov in ne pozabite na prednosti zelišč, ki je vedno na skoraj vsaki lokaciji. To so:

 • koprive, ki morajo pred hranjenjem domačih rac spaliti z vrelo vodo;
 • grah, lucerka in druge krmne stročnice;
 • detelja.

Race srečni, da bi jedli sočno zelenjavo, kot so karoten bogato buče in korenje, pa tudi skoraj vse vrste zelja, solate in zeleno čebulo.

Related  Foto in opis turških pasem

Meline in korenovke je treba krmiti, ko hranite rac. Če meni vključuje krompir in sladkorno peso, so predkuhana.

Krma za race iz živalskega izvora

Domače živali ne morejo dodajati proizvodov živalskega izvora. To je odličen vir beljakovin, kalcija in drugih, nenadomestljiv za pravilen razvoj ptičjih elementov. Vodna ptica je dobro zaznana vključitev prehrane rib in mesno-kostne moke. Mleto meso lahko dodate iz zamrznjenih rib, sesekljanih in toplotno predelanih mesnih odpadkov.

Že od prvih dni življenja se raccam dajo nizko-maščobni skuti, nato pa so v hrano vključeni tudi drugi mlečni izdelki. Nudijo telesu piščance kalcija in lahko prebavljive beljakovine.

Mineralni dodatki v prehrani rac

V prehrani ptic morajo biti mineralne dodatkeKalcij je bistven za vse vrste perutnine. To ni zgolj gradbeni material za kostni sistem, ampak tudi element, ki se v velikem številu porabi s plastmi, da tvori trdno lupino. Kako hraniti domačo raco, da bi nadomestila te stroške?

Ptica je na voljo:

 • zdrobljena jajčna lupina;
 • lupino, skrbno zdrobljen in dodan grozdom;
 • kreda;
 • kostna moka.

Če soljena hrana ni vključena v prehrano rac, je sol, ki je vir natrija in klora, podana ločeno.

Poleg tega kot nepogrešljiv mineralni dodatek nujno ponujajo perutnino velikega, opranega peska ali majhnega gramoza. Te neužitne, na videz sestavni deli menija so izredno pomembne za race, saj zagotavljajo hitro prebavo grobe krme in žita.

Minerali se ne mešajo s krmo za race, ampak se vlijejo v ločene posode, za polnjenje, ki jih je treba stalno spremljati.

Hranjenje domačih rac glede na sezono

Od sredine spomladi, poleti in večji del jeseni je hranjenje domače rac je čim bolj raznoliko. Če ima ptica dostop do rezervoarja, se neodvisno izvleče na zahtevano dnevno količino krme.

Related  Če natančno veste, kaj jemati goslings iz prvih dni življenja, lahko vzgajate zdravo živino

Vendar to ne olajšuje odgovornosti perutninarja. Priključitev je še vedno potrebna. Kaj hraniti race, ki se vrnejo domov iz paše?

Približna prehrana odraslih racRačke, ki jih vsebujejo krmila, so štirikrat na dan. Dve krmi so mokra krmna mešanica v kombinaciji z zelenjavo, dva jata pa sta žitne mešanice in krma za race. Ptica, ki izloči del hrane samega, mora prejeti žita in sestavine beljakovin v prehrani.

Posebnost poletnega hranjenja rac je strogo sledenje prehranjevanju. Delci se izračunajo tako, da se po enem od prileta izpraznijo korita, v nasprotnem primeru ostanejo kisli ostanki resne okužbe med živino.

Hranjenje rac v zimskem časuZ nastopom hladne sezone se seznam “jedi” v meniju domačih rac zelo zmanjša. Kaj počnejo race v tem težkem času? Ptiiam ne manjka vitaminskih in mineralnih soli, ponuja silažo zelišč in zdrobljene zelenjave, pa tudi zeliščno moko in paro seno. V prehrani rac morajo nujno vključiti živalsko krmo, kuhani krompir in hranljive mešanice zrn.

V prehladu se hranjenje domačih rac racjuje tako, da hrana pokriva energetske odhodke telesa ne samo na rast, temveč tudi pri segrevanju.

Ocenjevanje za kokoši nesnice in race za pitanje

Domaće race smeri mesa so zgodnje zorenje in za najbolj produktivno pitanje potrebujejo posebno prehrano skoraj od rojstva.

Hranjenje pač od rojstva do dveh mesecev

Hitreje ptica zbira smrtonosno maso, bolj bo meso razkosano. Zato mora biti meni za racah za rejo čim bolj uravnotežen in raznolik, vključno z obema beljakovinam za izgradnjo mišične mase in ogljikovih hidratov, mineralov in vitaminov.

Dnevni vnos krme z nesnicamiNesushki potrebujejo svojo “dieto”, ki jo ptice prevažajo 20 dni pred začetkom polaganja. V prehrani te kategorije se ptice injicirajo z več koncentrati in bogati z beljakovinami. Posebna pozornost se posveča dopolnitvi telesa kalciju, zagotavlja rastoče potrebe rac v vlagi in zmanjša delež zelenih, grobih in sočnih izdelkov.

V slojnem meniju so kaljena zrna in vsebujejo številne aminokisline in aktivne snovi kvas.

Hranjenje majhnih duck – video