Kokoši nesnicKo skrbi za ptice, je pomembno vedeti, kaj hraniti prepelice doma. Prehrana za malčke, odrasle prepelice in ženske se razlikujejo po sestavinah. Kako pravilno pripraviti hrano, kolikokrat je treba hraniti živa bitja, svetovati strokovnjakom.

Značilnosti prepeličnega razvoja

Prehrana je vir prehrambenega mesa in jajc brez holesterola. Ptice se hitro razvijajo, za odraslega moškega pasme pa za dva meseca tehta 160, običajna plast približno 100 g. Mast se čuti na prsih perja. Krmljenje prepelice na različnih stopnjah razvoja je različna prehrana in pogostost.

Vsebina prepelic v kletkiNestlings gredo skozi faze razvoja:

 • prvi teden po izločanju;
 • naslednjih 2-4 tednov življenja prepelice;
 • mladostnik 35-42 dni;

Sedemnajstletna ptica se šteje za odraslo osebo in pitanje se izvaja za izboljšanje kakovosti matične črede. Del mesa, samice po pitanju in prepelici starejši od 11 mesecev, so pitani za meso.

Na vsaki stopnji vsebine bomo ugotovili, kaj hraniti prepelice doma.

Krmljenje piščancev

Prva hrana za piščance so kuhan jajca s sesekljanim lupinamPiščanci so izvalili, prva hrana pa bo strmo kuhanih jajc, zdrobljena skupaj z lupino. Drugi dan v meniju vključujejo 2 gramov skute na glavo. Tretji dan se na korito doda drobno sesekljano zelenjavo. Potem postopoma povečajte količino skute v drozgi in zmanjšajte jajce. Vsak dan v tednu se meni spremeni v smeri zmanjševanja jajčnih dodatkov. Pogostnost uživanja je 5-krat na dan. Za pitje se uporablja kislo mleko.

V drugem obdobju morajo piščanci postopoma preiti na krmno mešanico, ki vsebuje do 26% beljakovin z vsebnostjo kalorij 280 enot. Otroke hranite 4-krat. Priprava za odrasle mlade živali je prehod na glavno hrano za prepelice. Toda, da bi žensko nosila jajca in ostala zdrava, je v tem času potrebno povečati vitaminski dodatek. Vsebnost vitaminov E, A se poveča za 50%, beljakovinska komponenta pa se zmanjša na 15%, da bi se odložile ovipoze v zgodnjem obdobju zorenja ženske. Morate vedeti, ne da bi dodali jajca v krmo, jajca niso oblikovana.

Related  Kako določiti spol piščanca in kdaj je mogoče storiti

Kako hraniti odraslo prepelico

V prehrani odraslih prepelic morajo biti posebni aditiviDieta je drugačna, ki se razvija ob upoštevanju potrebe:

 • plasti;
 • prepelice moških;
 • matični stalež;
 • pitanje za meso.

Poraba krme na 100 samic na mesec 90 kg. V tem času bo proizvodnja jajc 2000 jajc. Kaj je nahraniti prepelice, tako da so se dobro zaleteli? Za samice se uporabljajo kompleksne mešanice dveh ali treh komponent. Uravnotežena količina beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov mora vsebovati jajčne lupine za niz lupin. Količina beljakovin se dvigne na 25%.

Dnevna potreba po hrani 25-30 gramov. Uporaba običajne hrane za prepelice, jo je treba obogatiti s skuto, ribami ali sojo.

Mashanka za prepeliceS povečanjem vsebnosti beljakovin nad normo je mogoče dobiti jajca z dvema rumenjakah. Prekomerna ptica ne more, bo zdravila in prenehala polagati jajca. V letu na eni glavi naj gredo 90 kg mešane krme PK-1. Uporaba zelišč in žit žita je dobrodošla.

Domača hrana z visoko vsebnostjo beljakovin in vlage se uporablja sveže. Zastrupitev z razvajano hrano ali prekomerno soljo je usodna.

V receptu za hranjenje prepelice z lastnimi rokami je zdrobljena mešanica zrn:

 • pšenica – 1 kg;
 • ječmen – 100 g;
 • koruza – 400 g;
 • kostna moka – 5 g;
 • rastlinsko olje – 3 g.

Mineralni dodatki so lupina, kreda in sol, 5 gramov vsake sestavine. Beljakovinski dodatek – skuta, kuhane ribe, mleto meso. Sestava vključuje zelenja in jajčne lupine.

Krma za prepeliceDrugi recepti za prepelice za prepelice z lastnimi rokami lahko sestavljajo mešana krma, obogatena z aditivi ali mešanicami:

 1. Koruza je energetski proizvod, ki se uporablja v sestavi s 40% kostno moko ali kuhano ribjo.
 2. Oves je treba najprej očistiti, vsebuje mikroelemente in vitamine, ki so podobni v proso.
 3. Pšenica povečuje in podpira produktivnost plasti.
 4. Stegne vsebujejo beljakovine, maščobe, aminokisline.
 5. Ribja in kostna moka sta beljakovinski dodatki.
 6. Mlečni izdelki v obliki skute in kislega mleka, dobljene beljakovine iz prežanih jajc.
 7. Zelenjava v obliki drobno sesekljanih korenastih zelenjave in zelišč. Krompir dodamo kuhano.
 8. Mineralni dodatki dajejo v obliki krede, lupine kamnine, gramoza, jajčne lupine.

Related  Vsebina zajcev v kletki

Uporaba pripravljenih mešanic poenostavlja oskrbo ptic. Samohranilno pripravo krme je treba dati sveže, ne da bi jih kisli.

Recept za domačo mešano krmoMoški raje plevajo mala semena plevelov, proso in celo makove seme. Potrebujejo beljakovine v obliki ličinke, zelenice. Mešana krma za papige moških bo imela prepelice po okusu. Vedno hranite čisto vodo v posodi za vodo.

Obrok starševskega staleža je bogat in raznolik. Najboljše prepelice so izbrane med mladimi, od petega tedna dalje. Popolna krma za čredo vključuje visoko kakovostno mešano krmo z dodatki, naštetimi zgoraj. Mimogrede bo dodan pekovski kvas, torta in zeliščna moko.

Pitne za pitanje za mesoČe je čreda pripravljena na zakol, kot doma hraniti prepelice? Mlade živali, perutnina in ptice “starejše” starosti, ki so delale pri kokoših, je treba meso piti. Za njih je posebna prehrana z vključitvijo pitovnih piščancev. Uporablja se vsebnost koruze, kuhani grah.

Med pitanjem uporaba korenja daje mesu bolj intenzivno barvo. V meniju v fazi pitanja ne morete dodati dišečih izdelkov, da bi meso dišavo.

Ptice so razdeljene po spolu, postavljene v zatemnjene zaprtih celicah in v 4 dneh postopoma spremenijo prehrano. Pitanje traja 4 tedne, s postopnim povečanjem dnevne porabe do 30 gramov. Do konca obdobja mora posameznik tehtati 160 gramov.

Čreda čreda zagotavlja prehranske izdelke v obliki jajc, mesa in se letno posodablja. Lahko prepeljate prepelice celo v stanovanju, v kletki.

Pripravljamo hrano za prepelice – video