Polnjenje puranovih jajc v inkubatorjuReja perutnine je možna tudi na majhnih gospodinjskih parcelah. Lastniki domačih kmetij ne morejo vzdrževati črede odraslih, doma pa izvažajo puranje v inkubatorju.

Oblikovanje in razvoj zarodka se začne znotraj telesa kokoši. Ko je jajce porušeno, je nadaljnja stopnja rasti bodoče piščance v celoti odvisna od zunanjih pogojev.

Značilnosti turške inkubacije in priprava na to

Jajca za inkubacijo ptic se vzamejo na uro in takoj prenesejo v skladišče. Jajca na pladnjih se postavijo z ostrim koncem navzdol, kar prihranjuje prostor in ustvarja vse pogoje za premikanje leče v zgornji, tisti del.

Če želite na čas za dosego inkubator vse zarodke bile na isti stopnji razvoja, in njihova proizvodnja se obrnil maksimalno prijazen, jajca so shranjeni v hladnem pri stalnem prezračevanju in vlago.

Najbolj primerni pogoji za to:

 • temperatura 10-15 ° C;
 • vlažnost v mejah 60-89%.

Pojav prvih piščancev v inkubatorjuNe smemo pozabiti, da tudi v najboljših pogojih čas ni najboljši prijatelj perutninskega žlahtnitelja. Daljše je oplojeno jajce, manj je verjetnosti, da mora zarodek postati močna živahna purana. Optimalno, če se inkubacija puranov začne najpozneje 4-5 dni po pojavu jajčeca. Če je vzreja puranov naravno, se jajca segrejejo s toploto kokoši.

Popolnoma prilagojena tej zahtevni ptice potovanja boljši od avtomatske inkubatorja spopadanje z vzdrževanjem zahtevane temperature in vlažnosti, so do 50-krat na dan in prevrniti zvitki jajca, na celotno sklopka deset jajc segretem enakomerno.

Takšno delo je najpomembnejše v prvi fazi razvoja zarodkov. Nato sami jajca postala vire toplote, in tukaj purani so tudi bolj verjetno, da bodo do svojih bodočih otrok dobi dovolj zraka v gnezdu ni bilo nevarnosti za razvoj plesni in gliv.

Atmosfera v inkubatorju za plemenske purane doma

Za začetnike, ki živijo v perutnini, je vprašanje vedno aktualno: “Koliko dni se bodo purani vrgli v svetlobo?”

Od trenutka knjiženja inkubacije izstopa piščanca iz jajčeca poteka povprečno 28 dni. To je nekaj dni pred sklenitvijo gusata. Toda tak čas je relativen, saj v določenem obdobju naenkrat vplivajo več dejavnikov:

 • dimenzije in začetno kakovost inkubiranih jajc;
 • ujemanje dejanskega in navedenega v temperaturnih pogojih tabele za purane;
 • skladnost z drugimi pogoji za nego jajčeca, vključno z zračenjem in vzdrževanjem zahtevane vlažnosti.

Način inkubacije puranovih jajc

Praviloma so prvi znaki videza piščancev vidni 26. dan. Poleg tega se pljuča pljuč izločajo prej kot njihovi veliki težki bratje.

Doma, v inkubatorju, je proizvodnja purana od prvega klanjaja do zadnje piščance iz lupine, traja do dva dni. Odložitev rokov kaže na morebitne težave.Tabela začetka in konca proizvodnje puranov

Izbira purkovih jajc za inkubacijo

Za inkubacijo puranovih jajc so jajca predhodno izbrana tako, da je zastavljena serija homogena in kvalitativna. Kriteriji za izbiro jajc, s katerimi se doživljajo izkušeni rejci perutnine, so:

 • velikosti, znotraj premajhnih ali velikih jajc, včasih obstajajo šibki ali neživi zarodki;
 • oblika, ki vpliva na položaj zarodka, njegov razvoj in uspeh umika;
 • kakovost lupine, ki mora biti gladka, brez mikroskopov, tahografov, blotchiness in drugih napak.

Skrbna izbira jajc je ključ do pridobitve zdrave živineVendar videz ne more jamčiti, da je jajce oplojeno in na prvi pogled nima notranjih, nevidnih napak.

Za nadzor stanja zarodka se uporabljajo mirages – translucentnost. Ta metoda pomaga prepoznati razpoke v lupini, za pregrehe razvoja zarodka, raziskati obseg in lokacijo zračne komore, ki uporablja chick dihati do pipping.

V zgodnjih fazah in pred inkubacijo se rumenjak postane predmet študije. Kakovostno jajce, primerno za plemenske purane v inkubatorju pri domačem rumenjaku:

 • v mirovanju se nahaja v središču;
 • ima nejasne mehke meje;
 • kot posledica obračanja jajčec se premika v notranjosti glasnosti, nato pa obnovi prejšnji položaj.

Ko izbrano jajce vstopi v inkubator, tudi ni prezrta. Vrednotenje razvoja zarodkov je še vedno vsaj dvakrat, bolje pa je to narediti vsak teden, na primer osmega, petnajstega dne, pa tudi v času prenosa jajc v izhodne pladnje. To se naredi 25. dan po začetku inkubacije.

Kako se vzreja puranov v inkubator doma?

Aktiviranje zarodka ob vstopu v inkubator nastane zaradi povečanja temperature in vlažnosti. Umetno ustvarjeni pogoji posnemajo inkubacijo jajc s puranje. Ampak, če v naravnem okolju glavne skrbi padejo na ptico, nato pa doma, ko se purana izlije v inkubator, oseba prevzame vodilno vlogo.

V inkubatorju je potrebno vzdrževati določeno temperaturo in vlažnost zrakaGlavna naloga je vzdrževanje in pravočasna korekcija temperature in vlažnosti. Za to je primerno uporabiti zgornjo tabelo temperatur, razvitih za jajca puranov v inkubatorju. V tem primeru je potrebno:

 • redno spremlja stanje zaznamka;
 • dokler 12-krat preusmeritev na izhod ne bo spremenila pladnja;
 • v skladu s priporočili, prezračevati;
 • od 9. dne, da ohladi zid, postopoma povečuje čas od 5 minut do pol ure dvakrat na dan;
 • spremlja vlažnost in dnevno, dvakrat pa dvakrat dnevno, pršite jajce s toplo vodo.

25. dan se jajce prenese v izhodne pladnje in poveča prezračevanje. Ob pojavu velikega izgleda puranov je pomembno, da spremljate stanje tako gnojnih piščancev kot tistih, ki so že pripravljeni za samostojno življenje.

Pik je pravkar izstopila in se je treba posušitiŠest ur po umiku ptic pregledamo in razvrstimo.

Inkubacija puranov je težavno podjetje, ki zahteva spretnosti in izkušnje. Toda z nekomu vnemo in pozornostjo potrebam ptice bo prvo plemensko plemenito zadovoljstvo tako hitro pridobivanje telesne mase kot tudi zdravje.

Izkušnje pri izdelavi puranov v inkubatorju – video