Gosi so med najbolj inteligentnimi pticami, ki vodijo čredno življenje. Vsak perutninar mora vedeti, kaj naj gnojijo od prvega dne življenja, tako da gosi rastejo in rastejo pravilno. Prehrana goslings je razdeljena na več stopenj:

 1. Hranjenje v prvem dnevu.
 2. Hrana od 2 do 10 dni.
 3. Dieta od 10 do 21 dni.
 4. Krma za grmičasto podrast, od 21. dne življenja.

Hranjenje dnevnih goslings

Večletne goslings iz inkubatorjaDa bi krmili goslings v prvih dneh svojega življenja, je treba z veliko odgovornostjo pristopiti. Od prve krme bo odvisno od njihovega nadaljnjega razvoja in rasti. Poleg tega je treba zapomniti, da imuniteta v prvem dnevu piščancev še, je sistem zelo šibek, zato mora biti prehrana lahko prebavljiva.

V prvem dnevu je treba doma gosi doma s sesekljano trdo kuhano jajce.

Pijte le vrele vode, ki naj bi dodali k 1 ml na liter vode Chiktonik vitaminov za preprečevanje metaboličnih motenj, vitaminov in pomanjkanjem proteina, je možno uporabiti druge vitamine, okrepijo imunski sistem in gosi rasti.

Treba je omeniti, da je krmljenje dnevnih goslings, ki so bile v inkubatorju in na tradicionalen način izpuščene s pomočjo gosja-kokoši, nič drugega. Prva hrana se daje goščam takoj po sušenju. Čim prej dobijo hrano, večji je delež njihovega preživetja. Pogostost hranjenja se razlikuje od 6 do 8-krat na dan.

Prehrana gosje od drugega dne življenja

Od 2. dneva se goslings lahko izpustijo v zaprtem prostoru, urejenem na cesti, pod pogoji dobrega vremena.

Čebula za goslings cut iz prvih dniObrok lahko že vključuje ne samo zdrobljena jajca, ampak tudi narezana zelišča čebule ali detelje, majhne koruze in rumenjaka.

Bolje je, da voda še kuhamo. Hrana naj se razprostira na nizki paleti ali majhnem kosu plošče iz vezanega lesa, tako da lahko gos najhitreje doseže hrano, ne pa ga grdi. Krmne dnevne goslice so lahko vsake 3 ure, kar zagotavlja aktivnost pridobivanja teže in rasti. Nenehno je potrebno zagotoviti, da je voda v skodelicah za pitje vedno čista, da je treba kontaminacijo spremeniti.

Related  Simptomi bolezni lakih kokoši in pravila njihovega zdravljenja

Teden piščancevOd tretjega dne se jajca lahko odstranijo iz prehrane gosi, dajo več koruze in derti. Takšno prehrano je treba upoštevati pred 10. dnevom življenja.

Hranjenje goslings od 10 do 21 dni

Od 10. dne dalje se aktivna rast piščancev začne, zato potrebujejo čim več hrane, ki vsebuje beljakovine in beljakovine. Med temi vrstami krme so grah in drugi stročnic. Skupaj s testo dobro 4-5 krat na dan, mleto namočeno grah, fižol ali fižol in dati goslings. Če ni časa za namakanje in grundiranje graha, potem lahko malo drobite. Količina hrane, ki jo hranimo, naj bi bila za 30-35% večja kot v prvih dneh.

Gusiatam 10 dniPoleg glavne hrane priporočamo prehrambene prehranske dodatke, kot so ribje olje, kostna moka, začetna mešana krma PK-5. Priporočljivo je redno dodajanje kalijevega permanganata v vodo. Od 14. dne dalje je mogoče v obrok živilskih gosi uvesti različne šopke, ki morajo vključevati krompir, korenje in pesa. V skladu z doslednostjo mora biti perutnina suha, zlahka razpadla, vendar nikakor ne razteza ali ne, da bi se izognili zamaševanju nosov ptic.

Hranjenje gosje od 21. dne

Gusiatam 21 dniŽe od treh tednov starosti, goslings lahko preživijo veliko časa v kletki. Hrana iz te starosti naj bi bila trije obroki na dan. Prehrana goslings vključuje:

 1. Bran ali zdrobljena pšenica.
 2. Žita (pšenica, ječmen).
 3. Torta (dodana glavnim živilom, ne več kot 100 gramov na dan).
 4. Sol.
 5. Mel.
 6. Morske školjke (prodane v zdrobljeni obliki).
 7. Zelena trava.
 8. Drobni kruh, ostanki iz kuhinjske mize (ne pokvarjeni).

Še en pomemben vidik vzdrževanja goslings je vzdrževanje čistoče v ograjenem prostoru, hranilnikih in vodotokih.

Voda je treba nenehno spreminja, ostanke hrane, vsak dan je treba odstraniti iz hranilnice v procese fermentacije in gnitje še ni začela, ki lahko privede do okvare prebavil goske in razvoj bolezni, kot so aspergilozo. Priporočljivo je, da se stelja spremeni vsakih dveh dni.

Related  Dobiček ali neplen zajec kot domače podjetje

Gozice rastejo hitro, v dveh mesecih pa bodo mladi polnopravni gosi hodili po kmetiji. Začetni živinorejci se morajo spomniti, da gosi raje veliko zelene trave in radi plujejo.

Hranjenje goslings v prvem dnevu – video