Velpleie sunn budgerigarI dag tilbyr dyrebutikker et stort utvalg av ulike feeder for papegøyer, hvorav hoveddelen er kornblandingen. Det er ønskelig at dette produktet er pakket i en tett forseglet pose. Sørg for å være oppmerksom på varens utløpsdato.

Nedenfor er feeds av utenlandske produsenter, som er preget av sin utmerkede kvalitet:

 • XtraVital (Nederland);
 • Fiory (Italia);
 • Prestige (Belgia);
 • Sluis (Nederland);
 • Vitakraft (Tyskland);
 • og mange andre. et al.

Blant innenlandske produkter kan du også velge en god mat.papegøye mat

Vurder den daglige rasjonen når du matretter kornblandingen:

 • feed for bølgende papegøyer – 1-2 ts. skjeer;
 • for mellomstore fugler – 3 ss. skjeer;
 • for stor – 4 ss. skjeer og mer.

Papegøyen skal spise all maten som tilbys, bare etter det legger en ny porsjon til den. Det er verdt å merke seg at en kornfôr ikke er nok, dine fjærede kjæledyr trenger ekstra mat.

Kosthold for budgerigarene

papegøyer elsker grønneHva å mate de bølgende papegøyene, foruten hovedmat? Dette spørsmålet interesserer mange eiere av en eksotisk fugl. La oss se nærmere på det.

Animal feed

kokende eggadditivProteiner bør være inneholdt i bølgenes mat. Derfor er det så viktig for fugler å spise kokte egg, fettaktig ost. Egg kan legges til grønnsaksblandinger, og hytteost – til frukt og bær.

Fortynn blanding ved romtemperatur forverres raskt. Derfor, etter en halv time, bør slik mat kastes i søppel.

Fôr av vegetabilsk opprinnelse

Energi til mennesker og dyr er gitt av karbohydrater og vitaminer. I utgangspunktet finnes de i mat av vegetabilsk opprinnelse, som lett absorberes av kroppen. Vegetabilske fôr til papegøyer er delt inn i grønnsak, frukt, bær, frokostblandinger (dette inkluderer frø), valnøtt og flerårig.

Grønnsaker, frukt, bær

bær for fôring av papegøyerFrukt, grønnsaker, bær, greener kuttes i små stykker eller gnides på et rivejern. Sett deretter inn en separat mater eller blandet med andre produkter. Pære og eple kan være friske, kokte eller tørket. Fugler er veldig glad i aprikoser, plommer, granateple, sitrus, banan. Fruktene skrelles fordi de kan inneholde kjemikalier.

Vifter kan også mates bær (fersk, tørket eller dampet):

 • bringebær;
 • mountain ash;
 • druer;
 • rips;
 • kaprifolium;
 • hofter;
 • Geitvedslekten.

Fra grønnsaker kan papegøyer gis en rope, rødbeter, gresskar, courgette, søt pepper – alt friskt. Papegøyer elsker kjøtt og frø av tomater. Men denne frukten skal være moden, fordi i undertonen – det er et gift av solanin. Bønner, erter, mais bør være unge når de er fylt med “melkeaktig” juice.

Foretrukket er miljøvennlige grønnsaker dyrket i sin egen hage og ikke inneholder pesticider.

Salat og spinat å gi i små doser, for ikke å forårsake vaginale venner lidelse i tarmene.

Korn og frø

Hovedmat av papegøyer hirseHvis du ikke bruker ferdigmatet papegøyemat, kjøp hirse (gul, rød, hvit) og havre, og gi 80:20 som kornblanding.

Andre tillatte korn er: hvete, bokhvete, bygg. Noen ganger kan det legges til kosthold kjæledyret noen frø av eng gress, samt sesam, raps, kanarifugl, hamp, linfrø, UG Abyssiner, solsikke og gresskarfrø.

fuglen spiser det spirede kornetSprukket korn er et verdifullt næringsprodukt, et stimulans for kroppens vitale aktivitet. Spirer frøene av korn (hirse, havre, hvete, bokhvete, bygg) er spesielt nødvendig under skallskifte fugler og oppdra unger. For-suge noen slags frokostblandinger i 11-13 timer.

Det dårlige kornet vil overflate, det gode vil forbli på bunnen.

Når frøene er hovne, la dem stå i et par dager for å spire. Emerging spirer er veldig nyttige. Det er viktig å sikre at kornet ikke har veldig lange spirer, fordi de inneholder mer verdifulle stoffer enn i grønne “tykkelser”.

Nøtter, frø

Nøtter og frø i sternen for papegøyerPapegøyer adore frø og nøtter: hasselnøtter, pistasjenøtter, valnøtter. Merk at nøtter er et veldig fettprodukt, som er kontraindisert for daglig fôring av fugler. Å behandle papegøyer med denne delikatessen kan ikke være mer enn en gang om 10-15 dager.

Vitaminer og mineraltilskudd

Vitaminpinner for papegøyerI et bur bør papegøyer inneholde mineralkomponenter og vitamintilskudd. I dag tilbyr dyrebutikker et bredt spekter av slike ekstra dressinger. De er fullpakket med briketter, som er praktisk å kle seg inn i buret.

Når det gjelder mineraler, er de to typer:

 • Organisk (kritt, sepia, shell rock, ben marion, aktivert karbon, eggpisk) – er kilden kilden;
 • Uorganisk (gastrolitter) – normaliser fordøyelsen.

Også for fjærfe er nyttige tabletter av glukonat og kalsiumglyserofosfat. Du kan kjøpe dem på en veterinærklinikk eller apotek. Uten vitaminer og mineraler kan papegøyeorganismen ikke fungere normalt.

Evig mat

papegøyefôr til papegøyerHva kan du gjøre med papegøyer, bortsett fra ferdigretter og hjemmelaget mat? Fugler liker å gjøre noe med sin skarpe nebb. Frigjøres fra fly celler, prøver de alt som kommer deres vei: whitewashing, tapet, gesims- listverk og andre uspiselige ting. For å distrahere kjæledyret fra en slik gnagning, vil det hjelpe friske kvister av trær. Papegøyer vil bryte sine poter på dem og tygges gjerne på nyrene og bjeffe.

Det viktigste er at i vanntanken er det rent og ferskvann. I det kan du noen ganger legge til et par dråper sitronsaft.

Forbudte produkter

Hva kan du ikke spise papegøyer? Disse er:

 1. Hirse – som det kan utvikle seg i fugler sykdommen i fordøyelseskanalen.
 2. Slike eksotiske frukter som persimmon, mango, avokado kan forårsake forgiftning i fuglen.
 3. Meloner og vannmeloner kan provosere en tarmlidelse i kjæledyret, som truer sin død.
 4. Til forbudte grønnsaker er: reddik, reddik, daikon, aubergine, selleri, hvitløk, løk.
 5. Husk – Kål produsert i Kina inneholder nitrater som er helsefarlige.
 6. Det bør også være oppmerksom på at noen planter har en skadelig effekt på fuglens organisme. Derfor kan ikke papegøyer mates med persille, dill, hyssop, selleri, koriander og andre krydder.
 7. Ikke gi dine birdies grener av eik, fuglkirsebær, lilla, akacia, poppel. Det er ekstremt sjelden å tilby en papegøyepinne av nåletrearter.
 8. Stekt frø er farlige for papegøyer. Ikke risiker fuglens liv.
 9. Peanøtter er inkludert i de fleste ferdige matvarer, slik at du ikke trenger å gi det ekstra, siden valnøttfilmen ofte påvirkes av mugg.
 10. Ferskt brød er strengt kontraindisert for fugler. Men med en skare av hvitt brød, behandle dine bevingede venner oftere.

Ved å velge den optimale maten til parakitter vil kjæledyrene dine spise det med glede og føle seg bra. Tross alt er helsen og lykken til kjæledyret ditt direkte avhengig av riktig ernæring.

Hvordan og hva å mate papegøyer – video