Chainsaw ECHO dalam perkhidmatan lelakiEcho ditubuhkan pada tahun 1963 di Jepun. Beliau terlibat dalam pengeluaran pemotong berus, gunting taman, penyembur, Echo chainsaw dan peralatan lain. Produk Echo dibuat hanya dari bahan berkualiti dan alat ganti, jadi jenama ini dikenali di seluruh dunia. Semua peralatan adalah dibenarkan untuk tempoh sehingga 5 tahun, tertakluk kepada pematuhan peraturan operasi, penjagaan dan penyelenggaraan yang betul di pusat-pusat servis Echo.

Chain Gasoline Saw CS-353ES

Chain Gasoline Saw CS-353ESRantai profesional ini boleh digunakan untuk memproses kayu dengan ketumpatan apa pun. Enjin dua lejang dengan satu silinder, jumlah kerja 34 cm3, udara penyejuk. Kuasa 2,16 hp atau 1.59 kW, kelajuan rantai gergaji bertukar menjadi 13,500 rpm. Dengan beban maksimum gergaji Echo CS-353ES, penggunaan bahan api ialah 0.74 kg / j. Minyak memasuki rantai secara automatik, tetapi tidak ada kemungkinan untuk mengawal kadar aliran. Untuk memulakan saw, manual pemula dengan sistem “Mudah Mula” dan primer digunakan.

Rantaian petrol menyaksikan CS-353ES yang dihasilkan oleh syarikat JepunUntuk menggunakan gergaji yang selamat, terdapat perisai pelindung antara rantai dan pemegang di depan. Sekiranya slip tangan, ia akan melompat ke atasnya, dan brek secara automatik menghentikan putaran rantai. Untuk melindungi pengguna dari peluru yang patah, perisai pelindung disediakan di belakang kes rantai Echo dan penangkap rantai dipasang. Berat rantaian rantai model ini adalah 4 kg, tanpa tayar terpasang, melihat rantai dan bahan habis pakai (minyak, minyak). Untuk kerja yang selesa, ia diedarkan secara merata ke seluruh badan. Bahawa bunyi yang diterbitkan tidak terlalu kuat, ada penyenyapkan khas untuk penindasannya.

Tahap getaran dikurangkan oleh penyerap kejutanPenyerap kejutan yang dipasang dengan ketara dapat mengurangkan tahap getaran semasa operasi, yang membolehkan kawalan lebih tepat pada proses menggergaji dan tidak menghasilkan beban berat di tangan.

Untuk operasi tanpa gangguan dan panjang saw, tidak digalakkan menggunakan petrol dengan nombor oktana kurang daripada 89. Jangan mengisi bahan api yang mengandungi metil alkohol.

Spesifikasi versi Echo 353ES chainsaw:

 • panjang permukaan menggergaji ialah 30-35 cm;
 • Bilangan gigi pada asterisk – 6 pcs.;
 • Sistem pencucuhan CDI;
 • kapasiti reserbor minyak, yang melincirkan rantai – 260 ml;
 • kapasiti kapasiti bahan api – 250 ml;
 • Dimensi (LxWxH) – 39.6×23.2×26.8 cm;
 • tahap kuasa bunyi adalah 115 dB.

Dengan sengaja menekan pencetus pendikit, peranti dipasang yang menyekatnya. Untuk memulakan saw dengan enjin sejuk telah berlalu lebih cepat, karburetor dilengkapi dengan peredam laras untuk memberi makan campuran bahan api udara. Garis berhenti dan tanda penunjuk pada selongsong akan membantu memulakan penggerudian tepat di tempat pengguna memerlukannya. Penapis udara tersumbat boleh dengan cepat dan mudah dibersihkan atau diganti, kerana ia terletak di bawah penutup pembukaan yang mudah. Untuk menggantikan dan menegangkan rantai dari sisi, terdapat skru khas untuk kes itu.

Model asalLengkap dengan gergaji terdapat tayar, rantaian gergaji, manual penyelenggaraan dan pembaikan, penutup pelindung untuk tayar, dan satu set alat yang terdiri daripada pemutar skru kecil, kunci T dan L berbentuk.

Rantaian melihat versi Echo CS-350WES

Rantai Saw Echo CS-350WESChainsaw Echo CS-350WES – alat profesional untuk keperluan domestik. Ia boleh digunakan untuk menggergaji bahan binaan, keratan simpang dan cawangan, dan untuk melancarkan pokok-pokok kecil di taman atau rumah negara. Pengagihan berat badan yang kompeten ke atas badan, mengendalikan ergonomik dan sistem redaman getaran membolehkan pengguna untuk bekerja dengan selesa untuk masa yang lama. Gergaji gergaji dilengkapi dengan enjin dua lejang dengan jumlah kerja 35.8 cm3 dan penyejukan udara. Kuasa alat adalah 1.48 kW, jadi kelajuan putaran rantai maksimum mencapai 13500 rpm.

Adalah disyorkan untuk menggunakan gred gasolin 89 atau dengan nombor oktana yang besar. Jangan mengisi bahan bakar di mana lebih daripada 10% alkohol etil.

Echo 350 chainsaw bermula dengan CDI pencucuhan elektronik dan sistem “Mudah Mula” dengan primer. Untuk dengan cepat memulakan saw dengan motor sejuk, terdapat pemegang pada badan yang mengawal flap campuran bahan api udara untuk karburetor. Sama seperti model alat sebelumnya, rantaian itu dimasak secara automatik, tetapi adalah mungkin untuk mengawal intensiti pemakanannya. Pada penggunaan bahan api maksimum untuk 1 jam daun 1.12 liter. Untuk keselamatan, gergaji dilengkapi dengan perisai perlindungan di depan pemegang dan brek inersia rantai gergaji. Rantaian ini ditegangkan menggunakan skru penyesuaian sampingan.

Berat rantai CS-350WES ialah 3.6 kgSpesifikasi jenama gergaji Echo versi CS-350WES:

 • panjang saw blade – 40, 30 dan 35 cm;
 • padang rantai – 9.53 mm;
 • kapasiti minyak takungan minyak pelincir – 230 ml;
 • kapasiti kapasiti bahan api – 370 ml;
 • dimensi (LxWxH) – 39.2×23.3×24.2 cm;
 • tahap kuasa bunyi adalah 110 dB.

Berat rantai melihat CS-350WES adalah 3.6 kg, tetapi tanpa rantai gergaji, tayar, dan bahan habis pakai (petrol dan minyak). Agar pemicu gas tidak ditekan secara tidak sengaja, terdapat penyekat pada alat itu. Untuk melindungi tangan anda dari rantai yang patah atau patah pada gergaji, penangkap rantai dan penutup pelindung untuk pemegang belakang dipasang. Pemutar pernafasan Echo CS-350WES-14 mempunyai selongsong yang menghalang pengguna daripada terbakar secara tidak sengaja apabila ia bersentuhan dengannya.

Kit alat lengkapLengkap dengan alat ini ialah rantaian gergaji dengan tayar dan penutup, manual pembaikan dan penyelenggaraan, kunci berbentuk T (10×19 mm) dan pemutar skru kecil.

Jadual perbandingan dengan ciri-ciri gergaji 350WES dan 353ES:

CS-350WES-14 CS-353ES
Kuasa, kW 1.48 1.59
Jumlah kerja, cm3 35.8 34
Kelajuan putaran rantai, rpm 13500 13500
Jumlah takungan minyak, ml 230 260
Jumlah tangki bahan api, ml 370 250
Tahap bunyi, dB 110 115
Dimensi, cm (HxWxD) 39,2х23,3х24,2 39,6х23,2х26,8
Berat, kg (tidak termasuk kegunaan, tayar dan rantai) 3.6 4

Mudah dan mudah untuk beroperasi Echo chainsaw

Kedua-dua model Echo chainsaw mudah dikendalikan dan akan sesuai dengan pemula dan profesional. Perkara utama adalah, semasa penggunaan alat itu, untuk mematuhi semua peraturan keselamatan dan menjalankan penyelenggaraannya pada masa yang tepat. Kemudian rantaian rantai akan berlangsung selagi mungkin, dan bekerja dengannya akan selalu menjadi kesenangan.

Pembuatan gergaji ECHO – video