pemotongan sisa isi rumahMengalir sink sisa makanan ialah peralatan dapur moden, yang dipasang dalam sistem saliran basuh dan menyediakan pembahagian pecahan sisa makanan besar untuk keadaan di mana mereka tidak slip bebas lulus lagi ke dalam sistem kumbahan dan therethrough masuk ke dalam lubang kumbahan atau kampung septik . Peranti ini dipasang di bawah sinki bukan siphon dan disambungkan ke sistem pembetungan.  

Bagaimana hendak menggunakan mesin pencuci sampah rumah?

shredder sisa isi rumah dalam operasiPeranti dikuasakan oleh elektrik, dan diaktifkan melalui butang serentak dengan pembukaan air paip yang akan mencuci kotoran dan makanan zarah dari pinggan mangkuk, mangkuk, periuk, kuali, dulang, tin, barangan kaca dan bekas lain. Bersama-sama dengan aliran berair pecahan pepejal besar jatuh ke dalam shell penghancur di mana adalah tanah ke dalam zarah kecil dan dibersihkan dengan langkah air lebih jauh ke dalam sistem sisa.

Kenapa kita memerlukan pencincang sisa isi rumah?

sisa isi rumah di dalam sinkiPilih elemen besar pepejal (tulang, kertas, ranting, sekam, penimbang, shell Cancer) semasa basuh peralatan, bekas, bekas dan objek lain tidak sukar, tetapi proses ini mengambil masa yang lama, yang dikenali kepada manusia moden sentiasa berjalan keluar . Setelah menyelesaikan prosedur ini, koleksi kami jatuh ke dalam tong sampah.

Tetapi jika ini tidak dilakukan, zarah melekat bersama-sama, yang diadakan bersama-sama dengan lemak, malt dan terkumpul dalam sistem sifon atau longkang, mengurangkan kapasiti mereka sehingga tersumbat yang lengkap. Selepas ini, sinki memerlukan pembersihan, yang juga memerlukan masa dan usaha.

Pengumpulan sisa di bawah pengaruh bakteria di mana-mana mula mereput dan mengurai, memancarkan bau fetid ke alam sekitar.

sinki bersihSemua masalah diselesaikan dengan bantuan pencincang buangan isi rumah yang dicadangkan untuk dapur. Peranti padat ini sesuai dengan lancar ke dalam dapur atau ruang makan ruang makan. Ia tidak mengambil banyak ruang, jadi ia dijamin sesuai di bawah sinki kecil.

Related  Chainsaw "Partner" 350 pembantu yang boleh dipercayai dengan berhati-hati

pencincang di bawah sinkTerdapat jenis produk:

 1. Dilengkapi dengan sistem pemuatan berterusan. Mereka bekerja dengan cara ini – mula-mula pencincang itu dihidupkan, selepas itu medan kerja masuk ke dalamnya.
 2. Dengan memuatkan dosis. Ruang kerja diisi dengan sisa, selepas itu mesin pencincang mula bekerja secara langsung.

Prinsip pencincang makanan untuk shell

shredder sisa isi rumahSisa makanan jatuh ke dalam peranti ini secara langsung, segera dari sink. Di dalamnya, akibat geseran terhadap dinding rusuk kebuk, yang berputar di sekitar paksi pada frekuensi tinggi, berubah menjadi zarah kecil. Air yang datang dari sinki membuangnya ke dalam sistem pembetungan.

Kelebihan peranti pengisar:

 • pemasangan, penyelenggaraan dan penjagaan yang mudah;
 • ergonomik yang sangat baik, padat, saiz kecil;
 • kesunyian;
 • sistem pembersihan diri;
 • serba boleh, menyediakan kemungkinan menggabungkan peranti dengan mana-mana jenis pencuci yang sedia ada;
 • keselamatan operasi;
 • kepraktisan;
 • keramahan alam sekitar.

Semua ini menyediakan mesin pencincang makanan untuk permintaan sink dan populariti tinggi di kalangan pengguna.

peranti untuk penghancur sisa isi rumahDan mereka dijamin selamat dalam operasi? Kita boleh tegas menjawabnya, ya. Instrumen dibuat mengikut pematuhan penuh dengan piawaian yang ditetapkan oleh negara dalam pengeluaran peralatan elektrik. Suis pneumatik khas menyediakan kemungkinan selamat mematikan / mematikan peranti. Ruang kerja tidak mengandungi sudut dan bilah yang tajam, proses penggilingan disediakan kerana kelajuan putaran yang tinggi. Oleh itu, tidak perlu risau.

Bagaimana hendak memasang mesin pencincang untuk dapur di dalam sink?

pemasangan penghancur sisa isi rumah Peraturan pemasangan:

 1. Kami bertindih bekalan air ke keran.
 2. Kami melepaskan tenggelam dari sistem saliran yang membawa kepada pembetung.
 3. Kami memasang gasket getah pada bebibir.
 4. Kami menyambungkan peranti ke sinki, selepas itu kami membuat sambungannya.
 5. Kami menyambung satu hujung paip dengan pencincang, yang lain ke pembetung.
 6. Sambungkan palam ke kord dan pasangkannya ke soket dengan grounding. Anda boleh menarik garisan kabel yang berasingan dan sambungkan wayar ke soket secara langsung.
 7. Kami menyemak peranti untuk kebolehkerjaan dan berfungsi dengan betul. Kami letakkan di pencemaran sink, mulakan peranti dan menghidupkan air atau, sebaliknya, bergantung pada jenisnya.

Related  Bor peralatan yang boleh dipercayai Interskol pada harga yang berpatutan

Video mengenai peranti penghancur sampah rumah tangga di dapur