pencincang di dapurPenyediaan hidangan lazat dan sihat memerlukan banyak masa untuk suri rumah. Alat pencukur untuk sayur-sayuran dan buah-buahan dapat dikurangkan oleh elektrik. Peranti kecil ini dengan cepat akan memotong produk menjadi kepingan, jerami, kiub. Di kedai-kedai moden ada banyak pilihan peralatan seperti itu. Agar tidak dikelirukan dalam pelbagai jenis, ingat beberapa peraturan.

Baca tentang: cawangan elektrik untuk cottage!

Prinsip pengoperasian peranti

alat untuk pengisaran apa-apa produkPencincang elektrik untuk buah-buahan dan sayur-sayuran dipanggil peranti khas, yang mana anda boleh menghancurkan dan menghancurkan pelbagai produk. Peranti ini membolehkan anda mengendalikan apa-apa ramuan herba, kacang, sosis, daging dan banyak lagi.

Operasi peranti sedemikian didasarkan pada putaran bilah keluli yang tajam, yang dilakukan dengan menggunakan motor elektrik. Apabila bersentuhan dengan makanan, mereka memotongnya. Selain pisau, mesin pencincang sayuran mempunyai bekas plastik di mana bahan-bahan dibuang.

Model moden dapat melaksanakan fungsi berikut:

 1. Memotong dalam kepingan kecil dan besar.
 2. Pengisaran produk daging kepada daging cincang.
 3. Mencampurkan komponen untuk mendapatkan jisim homogen.
 4. Pukul bahan-bahan. Dalam kes ini, helikopter bertindak sebagai pengadun yang kuat.

Pelbagai fungsi sedemikian untuk satu peranti dicapai melalui muncung yang boleh diganti. Semakin mereka dibundel dengan peranti, semakin banyak skop aplikasinya.

Kelebihan dan kekurangan

helikopter dapurPenghancur untuk dapur elektrik berbanding dengan analog mekanik mempunyai beberapa kelebihan:

 1. Mudah untuk digunakan. Anda boleh mencincang makanan dengan menekan satu butang. Tiada usaha tidak diperlukan.
 2. Dalam masa beberapa saat, anda boleh memproses beberapa kilogram sayuran dan buah-buahan. Ini penting apabila menyiapkan bahan kerja untuk musim sejuk atau jamuan untuk ramai orang.
 3. Satu peranti melakukan beberapa fungsi sekaligus, jadi tiada peranti tambahan diperlukan.
 4. Padat, jangan mengambil banyak ruang simpanan.

Related  Pemilihan dan pemasangan stesen pam untuk rumah persendirian

Walaupun semua kelebihan peranti tersebut ada beberapa kelemahan: bergantung kepada rangkaian elektrik, sesetengah model slaid di atas meja semasa operasi, membuat bunyi. Tempoh jaminan untuk peranti sedemikian tidak melebihi setahun. Oleh itu, lebih baik membeli produk dari pengeluar yang dipercayai.

Peraturan asas untuk memilih peranti yang berkualiti

Berkesan dengan berkesan fungsinya hanya akan menjadi penghancur berkualiti tinggi – mesin pencincang. Apabila memilihnya, perlu mempertimbangkan aspek-aspek berikut:

 1. Kuasa. Peranti dengan kapasiti kecil tidak dapat menampung produk pepejal. Memilih model dengan angka di atas 600 watt.
 2. Kualiti bahan. Jika mangkuk diperbuat daripada plastik berkualiti rendah, ia akan cepat retak. Nilai pisau juga penting. Contoh-contoh logam gred rendah tidak dapat menampung tugas mereka dengan baik.
 3. Kapasiti mangkuk. Lebih-lebih lagi, lebih banyak produk boleh diproses pada satu masa. Jika anda tidak merancang untuk memasak untuk syarikat-syarikat besar, kemudian pilih model dengan mangkuk kecil.
 4. Kos. Enggan membeli alat pemotong murah untuk sayur-sayuran dan buah-buahan elektrik. Mereka tidak berkualiti tinggi dan tidak akan bertahan lama. Model mahal mempunyai banyak fungsi yang berbeza, tidak semua yang diperlukan secara berkala. Oleh itu, adalah lebih baik memilih unit praktikal bagi kategori harga purata.
 5. Tempoh Waranti. Sekiranya terdapat kad jaminan, anda boleh menghubungi pusat khidmat untuk bantuan sekiranya berlaku pecahan.

Dengan dipandu oleh kriteria ini, mungkin akan memilih peranti kualitatif yang akan mengabdikan kepada anda selama setahun.

Buat pembelian hanya di kedai besar yang menghargai reputasi mereka. Di dalamnya, kuantiti barangan berkualiti rendah adalah minimum.

Model yang paling popular

Ia tidak sukar untuk dikelirukan dalam pelbagai jenis kedai moden. Di rak terdapat pelbagai unit. Antara model yang paling popular pada tahun-tahun kebelakangan ini ialah:

 1. Fresh Express Cube dari Membolehkan anda memotong produk menjadi kiub, jerami, iris, parut dan kekacang. Ia dilengkapi dengan lima muncung. Mudah digunakan. Kelemahannya adalah kuasa kecil dan kos yang tinggi.Shredder Cube Express segar dari Moulinex
 2. MW-1303G dari Maxwell. Ia dilengkapi dengan 6 muncung yang berlainan. Membolehkan memotong kiub, jerami, gosok dan dicincang. Mempunyai mangkuk besar, pembukaan besar untuk makanan. Ia mudah untuk membersihkan dan umpan penyimpanan yang disimpan dengan betul. Antara kekurangan yang disebutkan: kekurangan muncung untuk memotong kiub, produk kadang-kadang boleh terjebak dalam radas.Pemotong MW-1303G dari Maxwell
 3. PKA-FP4 dari Redmond. Alat pencukur elektrik untuk dapur kelihatan seperti penggiling daging kecil. Ia dilengkapi dengan dua jenis teetas dan dua muncung untuk memotong dengan kiub. Cemerlang menampung fungsi yang diisytiharkan. Model ini murah dan mempunyai reka bentuk yang menarik. Satu-satunya kelemahan adalah kuasa yang rendah.helikopter PKA-FP4 dari Redmond

Related  Pemotong rumput petrol yang digerakkan sendiri – pilihan yang sesuai untuk kawasan besar

Pemadanan buah dan sayur-sayuran yang betul akan menjadi pembantu yang boleh dipercayai kepada setiap perempuan simpanan. Dengan bantuan memasak makan malam akan menjadi pekerjaan yang mudah dan menarik.

Video tentang pencincang di dapur