Kawasan yang besar adalah yang terbaik yang dikendalikan oleh mesin lawn sendiriMemelihara kawasan desa tanpa mekanisme moden memerlukan usaha fizikal yang hebat. Petrol pemotong rumput berpendingin diri dengan cepat dan bersih akan memotong rumput yang tumbuh ke ketinggian tertentu. Kriteria untuk memilih alat yang betul diketahui. Mari kita bawa maklumat sistem yang ada mengenai mesin pemangkas rumput sendiri dengan enjin pembakaran dalaman.

Kriteria untuk memilih instrumen

Motor pemotong rumput itu boleh menjadi tarikan dan empat lejang. Perbezaan sistem pembakaran bahan bakar membawa kepada keputusan berikut:

 1. Enjin dua lejang lebih kuat daripada enjin empat lejang, tetapi lebih berisik dan menggunakan lebih banyak bahan api sebanyak 30%.
 2. Enjin empat lejang berjalan pada petrol tulen, enjin dua lejang memerlukan campuran petrol dan minyak.
 3. Enjin dua lejang mengeluarkan lebih banyak produk pembakaran yang tidak lengkap ke atmosfer daripada enjin petrol.

Kos peminat petrol sendiri dengan enjin dua lejang jauh lebih rendah daripada enjin pembakaran penuh.

Pengisian bahan bakarIa adalah pada kuasa enjin bahawa prestasi mesin memotong petrol sendiri bergantung. Tetapi penunjuk yang sama banyak memberi kesan kepada kos instrumen tersebut. Oleh itu, prestasi pemotong boleh ditentukan dengan menandakan:

 • S – sehingga 150 m2 rumput sehari;
 • M – sehingga 400 m2;
 • L – sehingga 1000 m2;
 • XL – lebih daripada 1000 m2 setiap hari.

Terdapat definisi kesihatan unit. Pemotong rumput isi rumah mempunyai enjin yang tidak melebihi 5 liter. dengan. dan hayat perkhidmatan selama 500 jam. Alat semi profesional boleh bekerja 700 jam dan kuasa sehingga 7 liter. dengan. Model profesional menggunakan utiliti dan petani.

syarikat enjin dan alat “Honda” dikenali bukan sahaja produk, tetapi juga hakikat bahawa pengasas pertama berfikir tentang litar sambungan dengan enjin pembakaran dalaman dan diberi tugas untuk mereka bentuk struktur yang sesuai.

Satu lagi faktor penting dalam memilih petrol pemotong rumput sendiri digerakkan akan penjajaran dengan penempatan belakang enjin, ia memberikan mekanisme fleksibiliti. Roda roda depan membuat pengendalian yang lebih baik di mana sahaja. Kehadiran kotak gear akan memungkinkan untuk beroperasi pada kelajuan yang berbeza, bergantung pada rupa bumi.

Lebar garisan memotong adalah penting untuk kecekapan, tetapi dengan penjagaan tapak dengan katil bunga dan slaid, alat tidak boleh berfungsi di lorong sempit.

Kehadiran pembersih vakum taman akan memudahkan penjagaan rumput selepas hujan atau embun banyak. Di bawah tindakan aliran udara, rumput meluruskan dan padat sesuai dengan penangkap rumput. Pemangkas petrol sendiri yang digerakkan dengan mulsa akan memudahkan pengumpulan dan pemotongan potong. Cara yang paling memakan masa untuk menuai rumput, apabila ia hanya dibuang.

Model pemotong rumput

Alat yang hebat untuk penjagaan rumputAdalah penting apabila memperoleh mekanisme mahal untuk mendapatkan jaminan keandalannya. Pengilang dan penjual mengkaji permintaan untuk model, maklum balas mengenai kerja dalam keadaan yang berbeza. Oleh itu, penunjuk penting untuk memilih mesin pemotong petrol sendiri akan dinilai. Apabila mengkaji permintaan untuk teknologi, salah satu petunjuk penentu bagi majoriti pengguna ialah kos. Penjimatan harga adalah disebabkan oleh peralatan. Daripada kes stainless, anda boleh menggunakan timah dengan warna. Beg di bawah rumput boleh menjadi kaku atau lembut. Bagaimana untuk memilih gas petrol sendiri, supaya harga sesuai, dan kualitinya tinggi? Hanya selepas mengkaji dokumentasi teknikal, penilaian dan ulasan pengguna.

Bagi pengguna yang menghargai keselesaan dalam kerja, pengeluar menawarkan kelas teknologi tertinggi, dengan penyelenggaraan yang mudah. Pemotong rumput sendiri yang digerakkan dengan kerusi kebanyakannya dihasilkan untuk kegunaan profesional. Penggubal undang-undang fesyen dalam segmen ini adalah syarikat Stiga, Cub Cadet, Wolf Garten dan sejenisnya. Model mesin yang selesa untuk memotong rumput itu beribu-ribu ringgit. Kami menawarkan untuk memberi perhatian kepada kualiti, tetapi produk yang kurang mahal.

Petrol petrol dari syarikat Sterwins ItaliPemotong gasol dari syarikat Sterwins Itali, mewakili model profesional dengan kapasiti enjin empat lejang sebanyak 8 liter. dengan. Travosbornik direka untuk 160 liter. Lebar swath adalah 76 cm, kelajuan pergerakan adalah 6 km / j. Harga produk adalah 80 ribu rubel.

Untuk harga yang sama, anda boleh membeli mesin memotong sendiri gasolin dengan tempat duduk untuk mengendalikan kawasan kecil. Pemotong rumput McCulloch m95 66x mempunyai kapasiti enjin 5, 2 liter. dengan., jumlah tangki di bawah bahan api ialah 1.1 liter, lebar pemotongan adalah 66 cm.

Dalam ranking model terbaik sendiri digerakkan pemotong rumput petrol untuk kegunaan amatur, dalam pengeluar plumbum dikenali peralatan untuk villa penyelenggaraan dan ladang-ladang negara.

Pemotong rumput yang didorong sendiri oleh Al-KoBilangan respon positif yang paling banyak diperolehi oleh beberapa model dengan enjin 2,2 – 3, 0 kW. Kesemua mereka mempunyai fungsi penghancur rumput dan pengumpul rumput keras. Ketinggian pemotongan adalah laras, 3-8 cm, lebar swath adalah 46 dan 51 cm. Kos produk adalah dari 19 hingga 31 ribu rubel. Daripada 10 model yang dipertimbangkan, lima siri pemotong rumput sendiri yang dipandu petrol Al-Ko berada di kedudukan utama.

Dilengkapi dengan enjin empat lejang petrol, 3.5 liter kapasiti. s., Pemotong rumput sendiri MTD 46 S adalah milik model yang paling murah. Enjin petrol ekonomi mencipta penjimatan tambahan dan penyelenggaraan mudah. Mesin pemotong tidak mempunyai fungsi mulsa, penangkap rumput lembut.

Pemotong rumput rumput sendiri HusqvarnaTiga kedudukan dalam kedudukan itu diduduki oleh model jenama Husqvarna yang terkemuka. Pemotong rumput Husqvarna, petrol, warna oren jenama baru yang dipelopori kelihatan elegan. Semua model dilengkapi dengan enjin empat lejang dengan jumlah kebuk pembakaran 190 cm3, brek motor. Husqvarna LB J55S mempunyai fungsi mulsa. Model ini mempunyai cengkaman 55 cm dan merujuk kepada cengkaman yang luas. Kos julat model adalah tinggi, melebihi Al-Ko kira-kira 2 kali lipat.

Menggunakan bahan api bertanda bawah atau bahan api lain, aditif yang tidak disyorkan akan mengakibatkan kegagalan enjin.

Permintaan daripada profesional menggunakan model Husqvarna LB 553S E, dengan pemacu roda depan dan pembersih vakum taman. Pemotong rumput ini mudah mengambil gradien dan berfungsi dengan rumput basah.

Pemotong rumput Husqvarna LB348V (LB48V) adalah profesional. Direka untuk melaksanakan tugas yang sukar, mesin ini mempunyai perlindungan tambahan terhadap kakisan, kestabilan meningkat dengan pergeseran pusat graviti ke bawah.

Penganalisis mengatakan bahawa kualiti prestasi petrol Penganjak Pemotong rumput Husqvarna kalah dengan model yang lebih mahal. Selongsong mereka diperbuat daripada keluli biasa, dan ia perlu menggunakan bahan galvanis untuk melindungi terhadap kakisan.

Pengendali gas pemowered sendiri Makita PLM 4618Dalam ranking model terbaik kedudukan tinggi secara konsisten diduduki oleh pengeluaran pengeluar Jepun alat kuasa “Makita” Di Mahkamah pengguna telah diperkenalkan digerakkan petrol pemotong rumput Makita PLM 4618, menduduki tempat teratas -5 pada akhir 2016. Model ini merupakan alat untuk kegunaan amatur dengan kapasiti 3 liter. dilengkapi dengan enjin empat lejang. Di dalam kit terdapat beg lembut untuk pengumpulan rumput untuk 60 liter dan peranti untuk mulsa. Pelarasan ketinggian serong dilakukan oleh satu tuil yang terletak di pusat. Kualiti tinggi perhimpunan adalah tanda dagangan syarikat. Keadaan ini memungkinkan untuk membahagikan garisan peranti ke dalam model profesional dan amatur secara bersyarat.

Semua produk jenama mempunyai kualiti yang dijamin. Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan asas dalam model ini. Pengilang tidak melindungi motor dari batu atau benda tajam. Oleh itu, pemotong rumput harus bekerja di kawasan yang rapi.

Terlepas dari penggunaan tenaga rumput yang profesional atau rumah tangga, peraturan keselamatan diri harus diperhatikan dengan ketat. Sikap penuh perhatian terhadap peralatan akan dapat menyelamatkan diri dari kemalangan. Ia tidak disyorkan untuk bekerja dalam cuaca buruk.

Dalam penarafan mesin pandu sendiri yang terbaik, Makita PLM4621 pemotong rumput juga jatuh. Ia dilengkapi dengan motor dengan jumlah ruang 190 cm3, brek untuk enjin dan mempunyai lebar lebar 46 cm. Semua model berputar-mandiri dengan kualiti dan fungsi yang tinggi mempunyai nilai anggaran tidak lebih daripada 25 ribu rubel.

Honda HRG466SKE mesin pemotong rumput sendiriSekiranya kesesuaian alat ini bergantung kepada kekuatan dan kualiti enjin, maka bagi alat sendiri yang digerakkan, penunjuk ini akan menjadi tegas. “0% daripada tenaga yang dibelanjakan untuk pergerakan dan rizab yang tinggal harus cukup untuk fungsi utama. Dan hanya pengeluar motor tahu bagaimana untuk meletakkan produk anda dengan cahaya terbaik. Secara semulajadi dan sepatutnya petrol rumput sendiri didorong oleh gas Honda menduduki kedudukan utama dalam penarafan. Contoh model harga rendah seperti Honda HRG466SKE. Berikut adalah spesifikasi:

 • kuasa – 2,6 kW;
 • lebar tangkapan – 46 cm;
 • ketinggian potong ialah 20-74 cm;
 • jumlah bakul herba – 55 liter;
 • berat – 32 kg.

Jumlah tangki bahan api 0.77 liter cukup untuk satu setengah jam operasi berterusan. Di barisan pengeluar terdapat mesin pemotong rumput sendiri dengan kerusi, berharga dari 220 ribu rubel.

Petrol pemotong rumput sendiri Viking 2BModel pemotong rumput gas pemangkin Viking telah lama didengar oleh pengguna yang berminat. Model yang ada dalam dua versi – dengan pemungut rumput keras atau helikopter. Untuk semua produk yang dicirikan oleh sistem enjin turapan pantas dan penyesuaian yang lancar dari variator pengurang kelajuan. Setiap siri model mempunyai pilihan baru. Siri keempat mempunyai pemegang satu arah dengan kawalan mudah. Alat-alat siri keenam mudah untuk digunakan dan cepat. Kami akan menimbang terutamanya model Viking 2B. Pemotong yang boleh diperbaiki dengan keledar keluli dengan mudah bergerak mengelilingi halangan. Tiada beg rumput, pemotong memotong permukaan rumput.

Selain itu, pemotong mempunyai:

 • ketinggian ketinggian tujuh peringkat;
 • roda khas dengan galas berganda;
 • pemegang lipat:
 • pisau eksklusif untuk mulsa.

Kos model ialah 350 dolar.

Tukang masak gas Amerika Syarikat pemotong rumput lawnmowerSekiranya anda mempunyai laman web dengan medan kasar, tidak selesa untuk kebanyakan alat, perhatikan petani tukang masak gas petrol Amerika sendiri. Ia adalah alat profesional produktiviti yang tinggi. Roda besar, badan keluli, pemegang lipat – semuanya memberikan keselesaan dan kebolehpercayaan kepada peranti. Model terbaru, contohnya Pelukis 88776 dicetuskan oleh kunci pencucuhan dan boleh berfungsi serentak dalam 4 mod, termasuk pembersih vakum taman. Alat ini dilengkapi dengan penangkap rumput untuk 83 liter,

Bekerja pada teknologi rumit adalah mustahil tanpa latihan khusus. Pertama sekali, adalah perlu untuk mengkaji manual instruksi petrol petrol yang digerakkan sendiri dan ikut dengan cadangan pengilang tepat.

Menguji mesin pemotong petrol sendiri – video