AL-KO Lawn MowerSebelum membeli unit murah untuk menjaga harta pusaka, adalah perlu untuk menganalisis peralatan yang dicadangkan untuk kebolehpercayaan dan kecekapan dalam operasi. Mari kita gunakan maklumat – pemotong rumput elektrik: penarafan model terbaik 2016, disusun, mengikut maklum balas pelanggan, mengenai analisis pakar, atas permintaan model tertentu dari pengguna.

Baca juga tentang: cawangan taman elektrik pemotong.

Justifikasi pilihan alat kuasa

Pemotong rumput padat diperlukan untuk penjagaan rumputAlat untuk memotong rumput – trimmer, motocos, mesin pemotong mempunyai aplikasi yang sama, tetapi berbeza dengan sifat dan jumlah operasi yang dilakukan. Pemotong rumput dipanggil alat besar-besaran, di mana kerangka pemacu dan empat roda ditetapkan. Selalunya di platform dipasang peranti untuk mengumpul atau mengisar rumput. Troli boleh menjadi roda hadapan atau memandu roda belakang sendiri. Pemotong adalah kuat, tertutup, simpul dipanggil dek.

Bekerja dengan tukang periuk itu dikaitkan dengan bahaya kecederaan. Apabila memotong, anda tiba-tiba boleh membuang batu itu dengan pecutan. Pakaian pekerja mesti memastikan keselamatan. Pembaikan apa-apa kerumitan, pembersihan pisau atau penyumbatan tersumbat hendaklah dilakukan dengan peranti de-tenaga. Tidak boleh ada anak-anak atau haiwan di tempat kerja.

Pemotong rumput merawat bersih, walaupun rumput tanpa belukar semak. Untuk podkashivaniya tempat yang tidak selesa, bekerja di sudut, anda perlu menggunakan trimmer atau motokosoy.

Ciri-ciri teknikal modelCiri-ciri teknikal pemotong rumput elektrik:

 • kuasa – 0,75-2,0 kW;
 • lebarnya ialah 30-45 cm;
 • Ketinggian pemotongan adalah 30 -60 cm.

Bergantung pada bahan fabrikasi bingkai, dek, kehadiran penangkap rumput atau helikopter, pemotong rumput elektrik untuk kotej berbeza dalam harga.

Pemilihan mesin lawn elektrik adalah dibenarkan dengan adanya rangkaian dan ketersediaan sambungan. Kawasan kerja alat elektrik adalah 60 meter dari titik sambungan dengan kabel kuasa. Kelebihan model berbanding dengan pemacu petrol:

 • kurang berat;
 • permulaan dan kawalan yang mudah;
 • Kurang bunyi semasa operasi.

Kelemahan penting adalah kawalan berterusan kord yang menarik dan pergerakan terhad mekanisme.

Pemilihan pemotong rumput yang tepat

Pemotong rumput Skil 1170 RADi antara banyak syarikat yang menawarkan produk mereka kepada penduduk kampung, dari tahun ke tahun jenama yang sama didengar, produk mereka dibeli, mengabaikan model lain. Atas permintaan, syarikat perdagangan membuat penilaian dan memerintahkan produk terbaik. Pemotong rumput elektrik mempunyai penilaian – model terbaik 2016 mengikut versi penjualan di MI, menurut sumber Yandex Market, menurut ulasan pembeli pada bulan Julai 2016.

Apabila memilih alat, berguna untuk melihat maklum balas mengenai model. Tidak semestinya memuji model hanya pengeluar terkenal. Oleh itu, adalah mungkin untuk membuka motosik lawnmower Amerika Skil 1170 yang murah. Ia mempunyai platform pada 4 roda, yang mempunyai enjin 1.4 kW, penangkap rumput 30-liter keras. Pemotong rumput menyediakan oak 33 cm, jumlah berat peranti adalah 9.5 kg. Model ini tidak mempunyai ulasan mengenai ulasan. Tidak seperti model terkenal syarikat terkenal, harga mesin lawn elektrik untuk dacha tidak melebihi 4,5 ribu pada runcit.

Jangan selalu memberi keutamaan kepada jenama terkenal. Lebih rendah pada harga yang anda boleh membeli produk berkualiti dengan penarafan yang rendah. Produk yang sama pada lantai perdagangan yang berbeza adalah berbeza dengan harga. Gunakan saat ini apabila terdapat diskon pada alat cuti semasa jualan bermusim.

Walau bagaimanapun, ini adalah pengecualian yang baik kepada undang-undang umum pembangunan jenama. Syarikat-syarikat yang termasuk dalam senarai pemimpin nilai reputasi mereka, sentiasa mengemaskini barisan. Oleh itu, dari tahun ke tahun syarikat-syarikat ini membelanjakan wang bukan pembangunan, model mereka tidak mahal. Jika anda melihat penarafan model pemotong rumput elektrik terbaik mengikut versi pasaran Yandex, enam kedudukan pertama untuk nisbah kualiti harga untuk 1, 2, 6 tempat adalah model Bosh. Mengikut hasil penilaian populariti penghasil pemotong rumput mengikut versi Buku Panduan untuk Julai 2016, tempat pertama diberikan kepada produk Bosch. Kos model penarafan adalah sederhana dari 10 hingga 14 ribu rubel.

Related  Rantai gergaji – penjagaan dan penajaman

Pemotong elektrik BoschPemotong rumput Bosh Rotak 32 mengambil kedudukan utama dalam ranking model terbaik. Harga produk adalah 4500 rubel, yang tidak tipikal bagi jenama itu. Pemotong rumput dilengkapi dengan enjin 1.2 kW, mempunyai pengendalian dan prestasi yang sangat baik. Ulasan tentang model hanya positif.

Mengambil kira tempoh jaminan besar untuk peralatan dan ketersediaan rangkaian pusat perkhidmatan yang luas, pemotong rumput Bosch mengenai sebarang konfigurasi akan menjadi pengambilalihan yang berfaedah.

Mereka mengesyorkan diri mereka sebagai pengeluar peralatan yang boleh dipercayai, menurut Panduan Perdagangan, syarikat itu:

 1. Bosh, produk mereka telah memberi suara kepada 36,649 pelanggan.
 2. Makita menerima 25,175 ulasan bersyukur.
 3. AL-KO – umpan balik positif 24521.
 4. Husqvarna – 18717 pembeli yang bersyukur.
 5. MTD – 17736 ulasan.

Makita ELM 3710Membuat penarafan kebolehpercayaan pemotong rumput elektrik, algoritma kegagalan teknologi semasa tempoh jaminan, kegagalan yang paling ciri pada model tertentu terlibat. Akibatnya, pengeluar terkenal dengan modelnya, Makita ELM 3710 mendapat anti penarafan. Benar-benar semua produk jenama ini mempunyai roda belakang yang menonjol dari badan dan pecahnya. Apabila simpanan musim sejuk menyeret galas enjin, walaupun pemuliharaan.

Membuat pilihan mesin pemotong rumput elektrik untuk dacha, anda perlu ingat tentang palsu. Apabila membeli harus memberi amaran kepada pelaksanaan yang luar biasa atau tidak jelas dari platform dan dokumen yang dipersoalkan. Tidak boleh dipercayai dan berbahaya adalah alat Cina murah.

Pemotong rumput syarikat Al-Ko

Pemotong rumput elektrik AL-KOSyarikat Jerman Al-Ko lebih daripada 50 tahun membangun dan mencipta peralatan taman. Barisan peralatan untuk memotong rumput termasuk pemotong rumput petrol dan petrol elektrik Al-Ko dan juga robot pemotong rumput. Pelbagai alat direka untuk rumput rumput mulut atau mengumpulnya dalam bekas. Syarikat itu telah menubuhkan penghasil penghancur rumput di Austria sejak tahun 1966, meneruskan tradisi keluarga. Untuk memenuhi permintaan dan membangunkan pengeluaran, pemasangan mesin pemotong rumput juga dibuat di China.

Related  Pemancar air elektrik elektrik dan aplikasinya

Pemotong rumput elektrik Al-Ko mudah dioperasikan, dan permintaan di kalangan penduduk kampung. Dalam penarafan pemotong rumput terbaik pada bekalan kuasa elektrik, model AL-KO Classic 3.82 SE mengambil tempat ketiga. Menonjolkan alat ini:

 • kuasa – 1,4 kW;
 • lebar swath adalah 38 cm;
 • Ketinggian pemotongan – 20-60 cm;
 • jumlah penangkap rumput adalah 37 liter;
 • badan – plastik;
 • berat – 13 kg.

alat dihasilkan di Jerman dengan jaminan 3 tahun. Harga produk 5000 Rubles. Mesin pemotong rumput adalah selesa untuk bekerja di kawasan kecil ceruk roda membolehkan memotong berhampiran dengan pagar.

Model AL-KO 112547 Silver 34 E ComfortModel AL-KO 112547 Silver 34 E Comfort disenaraikan dalam ranking Yandex Market, di mana ia diberikan 4 kedudukan. Kekuatan kencang adalah 1.2 kW, lebar pemotong adalah 34 cm dan ketinggian pemotongan adalah dari 28 hingga 68 cm. Pemotong rumput terkenal kerana keandalannya dalam operasi dan memudahkan penyesuaian ketinggian serong. Ia bernilai purata 11.5 ribu rubel.

Ciri khas alat MTD

Teknik MTD sentiasa mempunyai fungsian yang baik. Syarikat asalnya dari bandar Cleveland mempunyai populariti di seluruh dunia sebagai pengilang alat kebun yang berkualiti. MTT pemotong putar yang pertama dikeluarkan pada tahun 1958. Pembuat lawn yang dicipta kemudiannya dirujuk sebagai pemotong rumput berputar.

MTD Lawn MowerModel berbeza:

 • ketinggian roda;
 • lebar jalur bevelled;
 • jumlah bakul untuk stowage storage.

Semua model dilengkapi dengan motor yang tahan lama, dilindungi dengan penyejukan terpaksa. Badan pemotong MTD diperbuat daripada polipropilena tahan. Roda mempunyai pelindung pukal, ia stabil di rupa bumi yang tidak rata. Pemegang disesuaikan untuk pertumbuhan pemotong dan lipatan semasa pengangkutan. Fungsi pembersih vakum taman menggalakkan pemotongan rumput yang bersih. Kutikula rumput boleh dikeluarkan dan kemudian cerun dikeluarkan dalam perjalanan pulang.

Pemotong rumput MTD 46Sebagai contoh pilihan belanjawan, anda boleh mempertimbangkan pemotong MTD 46. Model ini menarik pembeli dengan fungsi dan kebolehpercayaan. Ini adalah unit berkuasa yang dilengkapi dengan enjin BS 450 E-Series OHV. Data teknikal:

 • kuasa – 2,5 kW;
 • lebar swath ialah 46 cm;
 • Jumlah bakul ialah 60 liter;
 • badan – keluli;
 • berat – 34 kg.

Related  Pemotong rumput petrol yang digerakkan sendiri – pilihan yang sesuai untuk kawasan besar

Harga yang diisytiharkan oleh pengilang adalah 120 dolar.

Dari kategori pemotong elektrik yang paling berkuasa, syarikat itu menawarkan model 48 ESP HW. Unit ini beroperasi dengan genggaman jalur 48 cm dan mempunyai simpulan rumput penggiling menggunakan muncung. Ketinggian gunting itu boleh dilaraskan dalam 6 varian, beg untuk rumput direka untuk 75 liter. Memotong minimum pada tahap 2.5 cm dari tanah. Kuasa motor sebanyak 1.8 kW membolehkan anda bekerja dari rangkaian. Pemotong rumput mempunyai mod operasi sendiri. Terdapat perhimpunan sebanyak 23 ribu Rubel.

Bagaimana memilih pemotong lawn elektrik yang boleh dipercayai untuk kediaman musim panas

Pemilihan pemotong rumput dari segi kebolehpercayaanModel pemotong rumput elektrik nombor lebih daripada seratus, dan penduduk kampung perlu memilih satu-satunya, dan selama bertahun-tahun. Pertama, anda perlu menentukan data sumber. Jenis pemilikan adalah penting untuk memilih jenis motosikal. Bagi pemilik tanah yang gembira dengan elemen reka bentuk lanskap, rumput yang dipangkas, teknologi diesel atau bateri yang kuat diperlukan. Kord elektrik mengehadkan kawasan perkhidmatan. Anda boleh memohon sambungan rangkaian untuk memproses kawasan seluas 4-6 ekar.

Pemotong rumput pada daya tarikan elektrik memerlukan penyelenggaraan yang kurang daripada model dengan enjin pembakaran dalaman. Daripada alat kuasa kurang bunyi bising, ia lebih ringan dalam berat badan dan terkawal. Walau bagaimanapun, kuasa, lebar cengkaman adalah lebih besar untuk mesin pemotong diesel diesel. Harga pemotong rumput elektrik untuk dachas lebih rendah daripada pemotong petrol.

Setelah berhenti di pemotong rumput elektrik, perlu memilih model dengan kekuatan lebih daripada 0.9 kW, walaupun di kawasan yang mudah dijaga. Jangan mengambil model yang dibuat sepenuhnya daripada polimer. Oleh kerana bahan yang berlaku semasa penyimpanan musim sejuk, ia tidak diketahui.

Pemotong HyundaiKami membuat keputusan untuk membuat pembelian, jangan tergesa-gesa:

 • memeriksa tapak, sama ada anda mempunyai kawasan rata yang memerlukan penanaman sistematik;
 • Pilih pemotong rumput dengan parameter yang diperlukan dari katalog;
 • berhati-hati mengkaji maklumbalas pelanggan mengenai produk;
 • Cari model yang diluluskan daripada pengeluar Eropah, mengetahui terlebih dahulu bahawa ia akan lebih mahal.

Apabila memilih alat, pilihan dibuat dengan nisbah harga dan kualiti yang mencukupi. Maklum balas mesti dirawat dengan kritikal. Kadang-kadang maklumat tidak boleh dipercayai kerana persaingan. Tidak patut membuat kesimpulan mengenai model yang tidak sesuai untuk satu kajian. Pakar terbaik boleh menjadi pakar pusat khidmat. Hanya ada yang tahu perkara yang paling lemah dari pemotong lawn elektrik.

Panduan untuk memilih mesin pemotong elektrik – video