Berus elektrik juga boleh dikendalikan oleh wanita rapuhSemua orang tahu gunting secateurs, dengan mana tukang kebun memotong dan memendekkan pucuk yang berlebihan di pokok-pokok dan semak. Tetapi jika anda ingin memotong lindung nilai atau memberikan bentuk baru ke dalam semak hiasan, anda memerlukan pemotong berus elektrik. Terdapat peranti pada daya tarikan petrol, tetapi ia digunakan di kawasan yang besar dari sumber tenaga.

Pelbagai jenis gunting elektrik untuk memotong belukar

Pemetik gigi elektrik dengan kuasa bateriTerdapat pemotong berus elektrik dengan rangkaian dan kuasa bateri. Peranti rangkaian lebih mudah dan lebih murah, tetapi sesuai untuk bekerja di kawasan kecil dengan outlet yang terletak berdekatan. Jangan dikesampingkan bahaya apabila bekerja dengan alat sedemikian untuk tersangkut di dalam wayar atau secara tidak sengaja memotong kord kuasa dan bukan cawangan.

Pemotong berus tanpa wayar lebih berat, lebih mahal. Walau bagaimanapun, ia adalah lebih mudah untuk berfungsi dengan peranti tanpa mengikat. Dalam model mahal pengeluar terkenal bateri lithium-ion yang boleh dipercayai dengan kapasiti tinggi dengan pengisian cepat digunakan. Dalam kit terdapat 2 bateri untuk pengisian ganti ganti. Dengan simpanan musim sejuk, bateri menganggur menjadi tidak dapat digunakan.

Apabila memilih alat, anda harus memberi perhatian kepada:

  • kapasiti radas;
  • peranti knifes;
  • Kehadiran rod untuk bekerja dengan spesimen yang tinggi.

Gunting pemotong berus dengan mengasah dua belahGunting untuk bateri penyimpanan boleh mempunyai satu atau dua sisi pengisaran, panjang yang berbeza dari canggih. Ini memberi kesan kepada kelajuan kerja dan kualiti kontur yang dihasilkan. Alat yang lebih murah mempunyai satu bilah tetap, luka yang lain. Dan mengasah boleh di salah satu atau kedua belah pihak. Gunting itu mencetuskan getaran kuat, dan tangannya cepat letih. Secara organik dan tanpa usaha yang hebat, bilah gergaji pemotong berus dengan dua kanvas bergerak ditekan di kedua-dua belah pihak. Ini adalah alat profesional.

Pisau untuk alat BOSCH syarikat, diperbuat daripada keluli alat khas Swiss mereka. Mengasah mereka dengan kawalan laser dan pemprosesan berlian. Sepanjang musim, kanvas tidak membosankan. Kanvas syarikat dijual di pusat-pusat perkhidmatan.

Pemotong berus elektrik untuk kegunaan amatur boleh mempunyai satu atau dua pemegang bergantung kepada kuasa enjin. Model dengan satu ricih mengendalikan petua yang sangat tidak ke akhir cawangan lignified. Jika set adalah bar, maka peranti akan membolehkan anda memangkas puncak dan memotong rumput. Panjang bilah untuk pemotong berus dengan kuasa 0.4 kW tidak melebihi 16 cm.

Alat pertengahan dan besar dilengkapi dengan dua pegangan, karena beratnya mencapai 4.5 kg, kuasa hingga 1 kW. Tetapi pemotong mereka mencapai 80 cm dan bekerja dengan kekerapan 4000 pergerakan seminit. Potongkan tetapan cawangan kuat ke 2 cm di bahagian silang, dan konturnya sangat bersih.

Related  Para perforator Makita adalah alat profesional

Pilih pemotong berus rangkaian

Penyambung berus elektrikAlat yang murah, mudah, mudah untuk tukang kebun adalah gunting elektrik. Jika soket yang terdekat tidak melebihi 30 meter atau terdapat pendawaian alat elektrik di taman, pemotong berus rangkaian elektrik akan menjadi pembelian yang berguna. Mesin ini boleh dikendalikan hanya dalam cuaca kering, berhati-hati menonton kabel pemakanan, terutamanya ketika bekerja dengan barbell. Gunting elektron beroperasi tanpa henti, jangan mengeluarkan gas berbahaya.

Syarikat-syarikat yang paling terkenal menumpukan kepada model bateri dan gasolin. Dalam kedudukan alat rangkaian, kepimpinan kepunyaan Bosh pemotong berus elektrik. Model yang disampaikan dengan panjang pemotongan 42-65 cm memberikan prestasi tinggi. Kuasa peranti 450 – 700 W membolehkan anda memotong cawangan tebal lindung nilai yang terlalu tinggi, kerana bilah gergaji terletak pada jarak 16 hingga 34 mm.

Pertimbangkan lebih terperinci salah satu daripada model ini, brushchter Bosch AHS 45-16. Peranti ini seimbang dan mudah dikendalikan oleh pemegang. Produk ini direka untuk operasi berterusan, ia tidak menghasilkan getaran kerana pergerakan pesat panjang 42 cm. Pada masa yang sama, enjin mempunyai kuasa 450 watt. Pemotong belukar itu seberat 2.9 kg. Peranti untuk memantau garisan potong secara mendatar telah dipasang.

Bushcutter InterskolSemen belukar Interskol terputus dari rangkaian yang dilakukan sebagai motosikal yang diubah suai. Kebanyakan syarikat itu pakar dalam model petrol. Untuk digunakan di ruang terkurung, model dengan garis potong atau cakera dikembangkan. Tidak seperti gunting Bosh, gunting Rusia boleh dibangkitkan di bar untuk memangkas berdiri tinggi.

Pemotong berus elektrik KRE-23/1000 mewakili peranti dengan alat pemotong. Sistem perlindungan digunakan:

  • lengan penebat elektrik;
  • blok butang pengaktifan tidak sengaja;
  • sistem permulaan lembut.

Malah, ini adalah motocross bertetulang dengan lebar pisau 23, garis 43 cm. Kemudahan tambahan adalah bar yang boleh dilipat, lengan laras untuk pertumbuhan, dan pad penebat elektrik pada pemegang. Kuasa alat adalah 1 kW.

Related  Bagaimana untuk memilih bahagian yang tepat untuk pemotong rumput?

Mengenali gunting elektrik taman bateri

Cordless Garden Electroscissors BoschKelebihan model bateri terutamanya dalam mobiliti mereka. Peranti kecil akan menyentuh semak di tempat yang paling tidak boleh diakses. Peranti berfungsi hampir dengan senyap dan tidak mengganggu yang lain di sekelilingnya.

Mengenai model mahal pengeluar terkenal, terdapat fungsi “paras air” yang membolehkan memotong lindung nilai selari dengan permukaan tanah.

Yang terbaik dalam segmen ini adalah pemotong bateri Bosch. Teknologi kompleks untuk pengguna tidak kelihatan seperti itu. Mengklik pada butang “Mula” – dan alat yang beroperasi. Pemegang yang mudah, ringan, tiada getaran – ciri berjenama alat. Perisai pelindung melindungi pengendali dari terbang pada cawangan berkelajuan tinggi.

Peralatan teknikal peralatan:

  • Penggunaan tenaga ekonomi dalam kombinasi dengan bateri yang berkuasa;
  • pisau berdinding dua dengan kimpalan berlian;
  • penggunaan bateri lithium-ion dengan kapasiti tinggi dan tiada kesan memori tahap pengecasan terakhir;
  • mengimbangi yang baik, mengurangkan keletihan, bunyi bising dan getaran.

Model alat Bosh adalah ergonomik, mereka mahu dijemput dan pergi bekerja.

Kajian semula video pemotong berus elektrik BOSCH AHS 45-16