Pembotong rumput Makita pembantu yang boleh dipercayaiPenyelenggaraan rumput berfungsi sebagai penunjuk penjagaan yang betul di tapak taman. Mesin pemotong rumput Makita – taman yang dikenali dan alat taman untuk memotong rumput. Kebolehpercayaan yang tinggi, penyelenggaraan alat mudah dan harga yang berpatutan memanjangkan zon ketenarannya. Dengan adanya kedai dalam talian, anda boleh membeli peralatan kelas pertama di kawasan kecil.

Memilih pemotong rumput

Memilih model pemotong rumput MakitaSebelum anda membeli tukang tenun, anda perlu tahu bahawa ia berkesan di rumput rata tanpa bungkus semak. Ia dilengkapi dengan 4 roda, oleh itu ia kurang mudah alih daripada motocross atau trimmer. Walau bagaimanapun, pada tahap lawn pemotong rumput Makita berfungsi keajaiban, meninggalkan “landak” yang kemas di rumput yang dipotong sama rata.

Peranti instrumen itu tidak sukar. Mekanisme pemotongan dengan pemacu dan beg untuk mengumpul rumput yang dipotong atau pisau mulsa dan penyebar rumput dipasang pada platform pembawa. Terdapat pegangan yang mana pemotong didorong atau dibimbing. Kadang-kadang makhluk gerak sendiri Makita dilengkapi dengan tempat duduk.

Apabila memilih alat, anda perlu tahu bahawa pemotong adalah:

 • elektrik;
 • petrol;
 • manual;
 • bergerak sendiri.

Dalam kelasnya, alat ini dibezakan oleh kuasa dan lebar cengkaman, mekanisme pemotongan, saiz roda dan penangkap rumput. Tetapi lebih baik dilengkapi pemotong, semakin tinggi kosnya. Julat harga makita agregat ialah 5-35 ribu rubel. Model elektrik lebih murah daripada petrol. Yang paling mahal akan menjadi mesin motor sendiri yang digerakkan dengan cengkaman yang besar.

Pemotong rumput elektrik

Electric Lawn Mower MakitaPemotong rumput Makita elektrik adalah permintaan di kalangan pemilik rumput dengan luas 4-5 ekar. Ini boleh menjadi jejari alat yang dilampirkan pada titik pengekstrakan tenaga. Walau bagaimanapun, pencinta teknologi alam sekitar boleh melakukan pendawaian rangkaian, yang akan membolehkan memproses kawasan besar.

Semakin besar cengkaman mekanisme pemotongan, semakin banyak tenaga yang diperlukannya. Untuk pemotong yang mempunyai cengkaman 30 cm, kuasa 1.1 kW diperlukan, untuk memotong lebar 40 cm atau lebih, satu garis yang diperlukan diperlukan, kerana rangkaian tidak dapat menahan beban.

Mesin pemotong rumput elektrik Makita atau mana-mana yang lain boleh bekerja hanya dalam cuaca kering, langkah berjaga-jaga keselamatan di atas semua. Apabila memproses rumput, anda perlu berhati-hati memantau kehadiran kord, supaya tidak memotong dawai apabila memotong.

Apabila memilih pemotong rumput elektrik, kuasa dan lebar jalur pemprosesan adalah petunjuk penting. Semua mesin mempunyai pelarasan ketinggian. Operasi permulaan yang mudah dan bunyi bising yang rendah menambah kuasa ke alat pada daya tarikan elektrik.

Related  Dalam kes-kes dan untuk kegunaan apakah pendirian (pemegang) untuk gerudi?

Light Electric Lawn Mower

Model mudah elektrik pemotong rumput elektrikDalam penarafan dan banyak ulasan pengguna, mesin eletrik Makita ELM3311 lebih disukai daripada model ringan. Pembakar kecil seperti ini sesuai untuk menjaga susunan kawasan tempatan dan rumput kecil. Pada masa yang sama, kerja itu dijalankan dengan senyap dan tidur pagi ahli keluarga tidak mengganggu.

Peranti ini ringan, beratnya tidak melebihi 12 kg. Berat ringan dicapai menggunakan perumahan polipropilena, tetapi ini juga membuat model kurang tahan lama dalam pengendalian yang tidak tepat. Roda diperbuat daripada plastik tahan lama, tidak merosakkan tanah apabila bergerak.

Spesifikasi:

 • kuasa enjin – 1,1 kW;
 • lebar jalur cerun adalah 33 cm;
 • memotong ketinggian – 3 kedudukan 20-55 mm;
 • travosbornik – lembut, 27 l;
 • melepaskan rumput, ke dalam travosbornik.

Harga model di laman web rasmi pengeluar adalah 6 ribu rubel.

Pemotong elektrik produktiviti purata

Prestasi purata elektrik MakitaKami membentangkan kepada anda pemotong rumput Makita ELM3711, sebuah unit yang lebih baik dan lebih produktif. Ia mempunyai semua kelebihan yang sama menggunakan daya tarikan elektrik – kebisingan yang rendah dalam operasi dan operasi ekonomi yang mudah. Kehilangan emisi berbahaya semasa operasi enjin mewujudkan keadaan yang selesa untuk pengendali dan penduduk rumah negara. Kekuatan enjin yang sedikit meningkat membolehkan peranti digunakan di kawasan dengan rumput, nettles lama. Cengkaman sedikit lebih besar meningkatkan produktiviti pemotong. Roda mudah tidak memenangi rumput. Pusat graviti yang rendah menjadikan model itu tahan terhadap rampasan kuasa.

Bekerja di pemotong rumput, harus diingat bahawa ini adalah alat traumatik. Mana-mana kerja pembaikan dan penyelenggaraan mesti dilakukan hanya apabila unit diputuskan sambungan dari rangkaian. Bersihkan pisau hanya dalam sarung tangan kulit yang melindungi daripada luka.

Penangkap rumput besar dibuat sebagai bakul dan mengambil serpihan yang lebih besar. Dengan cara ini, peranti ini dilengkapi dengan penunjuk tahap dan sistem penggera untuk mengisi beg. Enjin dilindungi dari sampah dengan sarung pengudaraan. Penyejukan motor dipaksa, kipas pendesak. Ini adalah perlindungan tambahan terhadap terlalu panas dan memanjangkan hayat kerja.

Related  Pemotong rumput elektrik – penarafan model terbaik pengeluar terbukti

Roda tersangkut ke dalam selongsong, yang memungkinkan untuk membersihkan rumput dekat dengan pagar. Semasa penyimpanan, lipatan pemegang, dan peranti mengambil sedikit ruang. Setiap roda mempunyai pelarasan ketinggian yang berasingan.

Mencirikan data pemotong:

 • penggunaan kuasa – 1,3 kW / jam;
 • peraturan ketinggian memotong – tiga peringkat, 20-55 mm;
 • lebar jalur mowed adalah 37 cm;
 • jumlah travosbornika – 35 liter;
 • bahan kerangka adalah polipropilena;
 • berat peranti ialah 14 kg.

Harga mesin pemotong rumput Makita 8 ribu Rubles.

Makita ELM 3800 peranti

Makita ELM 3800 perantiPerbezaan utama antara mesin lawnmower yang diwakili Makita ELM 3800 ialah penggunaan motor pemungut sebagai ganti motor asynchronous. Motor berus lebih ringan, menghantar tork yang lebih besar dan bertolak ansur dengan lebih banyak masa.

Untuk mengurangkan kelajuan putaran pisau putar dalam reka bentuk, pemacu tali pinggang digunakan. Untuk memastikan keselamatan apabila tiba-tiba berhenti, halangan berlaku, mekanisme pemotongan dilengkapi dengan brek yang berfungsi dengan segera selepas menurunkan pengapit awal.

Perumahan polipropilena direka untuk memudahkan pembinaan. Ketinggian potongan rambut mempunyai 6 tingkat pelarasan. Bunker rumput mempunyai penunjuk kesesakan.

Parameter teknikal instrumen:

 • penggunaan kuasa – 1.4 kW;
 • lebar swath adalah 38 cm;
 • jumlah travopriememnik – 40 liter;
 • saiz roda – 127,178 mm;
 • berat – 13 kg.

Kapasiti pemotong rumput harga sebanyak 1.4 kW 10 ribu 560 rubel.

Makita Pemotong rumput petrol

Mesin pemotong petrol MakitaMudah alih, tidak terikat dengan elektrik grid, pemotong rumput petrol Makita digunakan dalam bidang besar sebagai alat profesional. Ia digunakan oleh kakitangan perumahan dan perkhidmatan komunal ketika merawat dataran dan rumput kluster bandar.

Kelebihan model dalam enjin empat lejang khas, mampu berjalan pada petrol AI92 dan AI95. Selalunya, model petrol dipandu sendiri, iaitu, mereka tidak memerlukan penggunaan kekuatan fizikal pengendali. Fungsi pekerja dikurangkan untuk menetapkan arah pergerakan dan menyesuaikan ketinggian pemotongan.

Related  Kami membeli pemanas air dengan pemanas untuk kediaman musim panas

Contohnya ialah pemotong petrol Makita PLM4617. Model ini dilengkapi dengan kapasiti enjin 4-stroke Amerika sebanyak 3.75 liter. dengan. Unit ini boleh melaksanakan fungsi mulsa, pelepasan sisi rumput atau menyimpan cerun dalam beg khas sebanyak 60 liter. Lebar jalur serong adalah 46 cm per pas. Pusat graviti dipindahkan supaya peranti mudah memproses cerun dan tempat berhampiran struktur menegak. Apabila mengangkut travosbornik boleh dikeluarkan, dan pemegangnya dilipat.

Dalam satu hari proses mesin seperti kira-kira satu setengah hektar kawasan. Jumlah berat unit tanpa bahan api ialah 29.2 kg. Kos peralatan itu ialah 18280 rubel.

Selain daripada contoh-contoh yang dipersembahkan dari pemotong rumput Makita terdapat pemasangan dengan fungsi lain penjagaan rumput tambahan. Kesemua mereka mempunyai jaminan percuma di pusat perkhidmatan.

Kajian video pemotong rumput Makita