pemotong kayu melihatMitos melihat pada kayu – alat yang dimaksudkan untuk memproses produk kayu. Peranti mempunyai banyak kelebihan. Ini adalah alat yang tepat, mudah dan mudah digunakan yang bahkan seorang pemula dapat mengurus.

Ciri peralatan

pemotongan kayu melihat di tempat kerjaJenis peralatan ini digunakan untuk pertukangan pertukangan dan pemasangan. Ini adalah alat yang sangat diperlukan dalam pembuatan bingkai pintu, bingkai tingkap dan apabila meletakkan lantai. Selalunya perhiasan digunakan untuk membuat kaki hiasan ke kerusi atau meja.

Selalunya keratan akhir digunakan untuk:

 • lamina;
 • aluminium;
 • plastik.

Kelebihan gergaji miter untuk pemprosesan kayu adalah kelajuan kerja yang baik, berat minimum produk, serta ketepatan maksimum penggerudian mereka.

Apabila mencipta peranti, pengilang menggunakan bahan mentah yang berkualiti tinggi, yang mana meningkatkan dengan ketara masa perkhidmatan alat tersebut.

Jenis gergaji

Jualan terdapat banyak model berbeza: dari manual ke profesional. Ciri membezakan utama ialah reka bentuk, dalam semua aspek lain mereka sangat serupa.

Jenis utama:

 1. Stationary. Ini adalah peranti padat yang dipasang pada versts menggunakan elemen khas. Bilah gergaji tersebut digunakan untuk membuka dan memotong papan. Keistimewaan peralatan adalah bingkai cast verstat. Inilah yang memastikan kestabilan alat yang baik semasa pemprosesan bahan.miter bergerak
 2. Tangan. Spesies ini mempunyai pengkhususan sempit. Ini adalah alat yang sangat diperlukan ketika melakukan pemotongan pendek. Dengan bantuan saw tersebut, mungkin bukan sahaja untuk memotong hujung bahan, tetapi juga untuk memotongnya pada sudut yang diperlukan.
 3. Hibrid. Model serupa digunakan untuk pertukangan mudah. Bilah-bilahnya dilengkapi dengan pisau dan cakera. Jadual khas dibekalkan dengan alat ini. Terima kasih kepada ini, lebih mudah untuk mencapai hasil yang diinginkan dalam kerja. Kelemahan sawah hibrid adalah kurang dipercayai dan tahan lama.

Memandangkan pembelian ciri produk semua jenis gergaji, anda boleh membeli unit yang boleh dipercayai, padat dan cekap yang akan bertahan selama bertahun-tahun.

Apa yang perlu saya cari apabila membeli gergaji?

pilihan untuk bengkelBanyak bergantung kepada ketepatan pilihan instrumen. Oleh itu, sebelum memilih cara menyeberang, anda harus mempertimbangkan beberapa ciri.

Related  Bor peralatan yang boleh dipercayai Interskol pada harga yang berpatutan

Peraturan pemilihan:

 1. Cakera memotong. Untuk pelaksanaan pemotongan kasar, lebih baik menggunakan produk dengan gigi yang besar, dan untuk menyelesaikan pemotongan – halus-bergigi. Juga beri perhatian kepada kelajuan putaran cakera.
 2. Perlindungan perlindungan. Satu elemen penting dalam pergerakan berterusan alat. Perlindungan melindungi bukan sahaja peranti daripada pengaruh mekanikal, tetapi juga pemilik dari kemalangan.
 3. Alat ergonomik. Untuk bekerja di rumah, ia akan cukup untuk mempunyai saw dengan kapasiti kecil.

Penunjuk penting ialah saiz instrumen. Apabila memilih agregat, adalah bernilai melihat dengan lebih dekat pada jenis enjin. Dijual ada gergaji dilengkapi dengan motor pengumpul dan asinkron. Pilihan pertama dicirikan oleh torsi yang besar. Kelemahan motor pengumpul adalah keperluan untuk penyelenggaraan yang kerap.

Motor asynchronous sangat popular di kalangan pengguna. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa unit menghasilkan bunyi kecil semasa operasi. Model-model dengan enjin jenis ini boleh bekerja untuk masa yang lama tanpa henti.

Pengeluar popular kayu gergaji

Saw kayuPasaran bahan binaan semasa membentangkan pilihan besar alat ini dari pengeluar yang berbeza.

Syarikat-syarikat terkemuka:

 • Bosch;
 • Hitachi;
 • Makita;
 • Metabo;
 • DeWalt.

Produk Corvette juga sangat popular di kalangan pengguna. Semua trim pengeluar ini mempunyai peranti untuk penarik membujur. Unit ini juga mempunyai penunjuk laser. Terima kasih kepada ketepatan maksimum penggerudian disediakan.

Pemotongan melihat Makita - model LS 1040Mitos yang paling menuntut melihat pemprosesan kayu dari Makita adalah model LS 1040. Ia adalah alat profesional yang sangat diperlukan untuk pemotongan yang tepat dan bersih. Unit ini mempunyai kuasa yang baik. Ia melakukan sehingga 4,600 rpm. Jenis trim ini agak padat. Berat instrumen tidak melebihi 11 kilogram.

Bosch SawBosch saw dibezakan oleh kekuatan dan pergerakannya. Ini adalah kerana aloi aluminium dan magnesium berkualiti tinggi digunakan dalam pengeluaran sokongan dan berdiri.

Related  Apa model sawit elektrik Makita untuk dipilih untuk kediaman musim panas?

Kayu gergaji kayu adalah alat yang unik dengan kuasa tinggi dan reka bentuk yang bijaksana. Kehadiran banyak model memungkinkan untuk memilih versi peranti yang optimum. Untuk membeli unit yang diperlukan, sudah cukup untuk mengikuti cadangan.

Kriteria untuk memilih saw miter – video