grundfos stesen pam untuk rumah Stesen pam Grundfos adalah produk syarikat Jerman dengan nama yang sama. Kuasa pengilang adalah tinggi, permintaan terhadap produk adalah 50% dari permintaan dunia. Dengan produk berkualiti tinggi yang konsisten, syarikat itu membuka anak syarikat. Produk mereka disesuaikan dengan ciri iklim di rantau ini. Di Rusia, cawangan beroperasi di Istra, kualiti stesen pam Grundfos berada di bawah kawalan pakar dari Jerman. Dengan kebolehpercayaan yang tinggi, peralatan tersebut dijual pada harga yang berpatutan.

Pelbagai model stesen pam pengeluar Jerman

peranti stesen pamStesen pam digunakan dalam sistem air untuk kegunaan domestik dan perindustrian:

  1. Pemadam kebakaran pemadam api dicirikan oleh produktiviti tinggi dan tekanan kepala tinggi.
  2. Stesyen pam rumah tangga Grundfos digunakan di rumah persendirian. Mereka terkenal kerana kekompakan dan operasi yang tenang.
  3. Peningkatan stesen pam digunakan di perairan perbandaran dan dalam industri. Mereka dipanggil stesen pendakian kedua.

Mana-mana siri peralatan yang disenaraikan dibentangkan dalam pelbagai reka bentuk, memenuhi tugas-tugas tertentu. Pengilang telah mempermudahkan pemasangan peralatan sebanyak mungkin. Pemilik rumah musim panas yang tidak berpengalaman boleh mengatasi pemasangan, mengikuti arahan untuk menyelenggara stesen pam Grundfos.

Ciri-ciri produk Grundfos

Stesen pam GrundfosKebanyakannya, permintaan untuk peralatan pengeluar terkenal di dunia pertanian. Di sini, pam diperlukan untuk pengairan tanah, untuk meningkatkan tekanan dalam sistem yang terletak jauh dari sumber bekalan air. Pengguna boleh memilih peralatan untuk pengairan atau bekalan air domestik.

Keistimewaan stesen pengepam grundfos adalah susunan pemikiran dari unit-unit yang membentuk satu sistem. Badan yang diperbuat daripada keluli khas melindungi unsur kerja dengan pasti. Kompleks ini boleh mengepam air dari takungan terbuka, telaga dan telaga. Siri MQ, JPB dikembangkan menggunakan teknologi syarikat, tetapi syarikat-syarikat subsidiari hanya dihasilkan untuk rantau mereka, tanpa hak untuk mengeksport.

Related  Memilih dan memasang antena untuk memberi

Siri siri JP

siri stesen pam JPSiri JP mewakili pam penyesuai sendiri, yang dilengkapi dengan stesen pam “Grundfos” JP Booster. Pam dengan kapasiti 24-60 liter dimasukkan dengan pam, bergantung kepada kapasiti. Sistem pengairan terbaik adalah stesen jenis peluru, yang membekalkan air dari takungan terbuka dan kolam.

Sistem suntikan menimbulkan air dari kedalaman 25 meter, manakala enjin terletak di permukaan, dan mekanisme angkat diturunkan ke dalam sumur. Oleh itu, sistem berfungsi hampir dengan senyap.

Yang paling terkenal dalam siri ini adalah grundfos JP Basic 3pt. Pam mandiri dengan pelepasan tenggelam mempunyai nisbah kualiti harga terbaik dari semua pam rumah di syarikat ini. Produktiviti tinggi, 3,6 cu. m / jam, tekanan 47 m air. Seni. dan penumpuk membran mencirikan permintaan untuk peralatan. Semasa operasi, pam menyampaikan air tepu dengan udara, sementara tidak mengurangkan prestasi. Selalunya pam digunakan dalam isi rumah persendirian.

Siri peralatan Grundfos Hydrojet JP berbeza ketahanan. Lapisan anticorrosive dibuat dari luar dan dari bahagian dalam. Automasi yang boleh dipercayai membawa proses dalam mod ekonomi. Dengan aliran air yang berpanjangan, pam itu sepenuhnya ditutup.

Pam berfungsi dengan mewujudkan tekanan 5 atau 6 atmosfera dalam sistem. Stesen ini dilengkapi dengan tangki bateri jenis membran yang berbeza kapasiti. Stesen minyak grundfos hydroijet jp5 untuk bangunan kediaman dilengkapi dengan tangki 24 liter. Tetapi lebih merata parameter disimpan oleh sistem di mana penumpuk hidro 60 liter dipasang. Dengan kuasa 0.75 kW, pam mempunyai ketua 43 m dan menelan kos 13.800 rubel.

MQ Pumps

Stesen pam MQPam lengkap dengan tangki membran mewakili siri stesen untuk kegunaan domestik. Bateri dibahagikan dengan partition membran. Dalam satu bahagian daripadanya terdapat air, di sisi lain, udara dibekalkan di bawah tekanan. Akibatnya, tekanan dalam sistem air akan sentiasa stabil, dan pam akan menerima arahan untuk beralih tidak kerap. Peralatan tersebut dihasilkan dengan tangki hidraulik dan tanpanya.

Related  Chrysopil Husqvarna – teknologi yang boleh dipercayai untuk amatur dan profesional

Satu siri grundfos pam mq 3-45 beroperasi dengan tangki simpanan. Sistem bertekanan sehingga 4.5 bar atau 45 m air. Seni. Ia bertujuan untuk organisasi bekalan air rumah persendirian. Peranti boleh digunakan sebagai rangsangan. Produktiviti peranti adalah 3 meter padu sejam. Sistem ini mempunyai penyesuaian diri dari kedalaman sehingga 8 meter. Berat pam adalah 13 kg. Ciri-ciri yang sama disediakan oleh grundfos stesen pam dari 3-35, 35 meter tiang air.

Untuk kerja-kerja stesen pam ini, penurunan tekanan adalah kritikal. Peralatan tersebut tetap beroperasi pada 220-240 V, dalam julat lain pam akan gagal. Untuk keselamatan peralatan, perlu menggunakan regulator voltan. Untuk kemasukan yang jarang berlaku, gunakan tangki simpanan tambahan.

Varieti stesen pam “Grundfos” digunakan dalam industri

stesen tekanan tinggiSistem pemadam kebakaran adalah sistem untuk membekalkan air dan buih di bawah tekanan. Pam Grundfos Hydro MX mempunyai lebih daripada 60 model. Peralatan boleh dipilih untuk sistem pemadam kebakaran yang berbeza:

  • prestasi – 1,1 – 55 kW, dengan sistem permulaan automatik;
  • produktiviti – sehingga 120 meter padu sejam;
  • kepala – 145 m.

Stesen pam Grunfos, yang mampu membekalkan buih, adalah alat utama dalam pemasangan pemadam kebakaran. Sistem sedemikian mahal, dari 882 ribu rubel.

Grundfos Hydro stesen mewakili jenis peralatan baru. Stesen-stesen ini berfungsi untuk meningkatkan tekanan dalam sistem saluran air. Stesen-stesen pam Grundfos Hydro 2000 adalah permintaan dalam ekonomi perbandaran. Stesen ini bersaiz kecil, beroperasi dalam mod automatik, termasuk apabila tekanan jatuh dalam sistem. Pemasangan padat mempunyai ciri teknikal berikut:

  • produktiviti – 600 cu. m / jam;
  • kepala – 144 m;
  • suhu maksimum ejen ialah +70 C;
  • tekanan kerja 16 bar.

Pam boleh dipasang di sistem pemanasan.

Related  Pemotong rumput elektrik – penarafan model terbaik pengeluar terbukti

Pengilang bukan sahaja menyediakan peralatan permukaan, tetapi juga stesen pam tenggelam. Kos mereka jauh lebih tinggi, tetapi sistem adalah yang paling dipercayai dalam operasi.

Ulasan tentang kerja stesen pam “Grunfos”

stesen pemadam kebakaranSebelum anda boleh membeli peralatan mahal, anda perlu melihat ulasan, mengetahui pendapat pengguna. Sebahagian daripada mereka akan diperkenalkan.

Sergey dari Ukraine:

Saya menggunakan stesen sejak 2013. Saya berpuas hati dengan peranti itu. Stesen pam MQ 3-35 untuk memberikan yang betul. Kelemahannya ialah ia tidak mengepam air kotor. Sebelum memasang pam, telaga baru perlu dipam oleh mesin yang kurang mencabar. Pada tali pinggang anda perlu meletakkan jaring perlindungan. Sekiranya pasir tersumbat oleh kipas yang dipasang di sensor aliran, sistem itu tidak dapat dipastikan. Saya menggunakannya, dan saya menasihati orang lain.

Vladimir Nizhny Novgorod:

Pumping station grundfos JP Basic 3pt, selama 2 tahun.

Kelebihan: perhimpunan berkualiti, memegang tekanan, diperbaiki.

Kelemahan; selepas terbiar selama beberapa hari, air dalam kes besi-cast berkarat.

Sebagai hakikatnya, tidak ada komen. Digunakan dalam mod automatik. Selepas tergesa-gesa hos di sedutan, pam itu mengepam banyak udara, kotak pemadat seramik jatuh ke dalam kerosakan. Letakkan yang lain, ia berfungsi.

Pemasangan dan pentauliahan stesen pam Grundfos – video