elektrik melihat parmaKedua-dua amatur dan pekerja profesional hari ini tidak boleh melakukan tanpa alat yang berkualiti. Parma elektrik telah membuktikan dirinya dari segi kebolehpercayaan dan ketahanan. Walau bagaimanapun, untuk mencapai hasil yang terbaik, beberapa faktor penting harus diambil kira apabila memilih alat elektrik.

Maklumat am

kayu gergajiBilah elektrik mempunyai beberapa kelebihan berbanding dengan model petrol. Yang utama ialah:

 • keserasian ekologi:
 • kurang berat;
 • tahap getaran yang rendah;
 • menghasilkan kurang bunyi;
 • Mudah belajar dan beroperasi.

Pada masa yang sama, bagi mana-mana alat elektrik, gergaji elektrik memerlukan akses kepada sumber kuasa. Ini boleh menjadi masalah penting apabila bekerja di plot rumah besar. Untuk minus lain, kemungkinan untuk membawa kebergantungan terhadap keadaan cuaca. Dalam keadaan kelembapan yang tinggi dan dalam hujan, unit mungkin gagal. Satu lagi ciri elektrofil rantaian, termasuk Parma – keperluan untuk membuat rehat tetap bekerja setiap suku satu jam.

Loji Inkar-Parma telah menghasilkan gergaji elektrik selama 10 tahun. Terima kasih kepada bahan berkuasa tinggi, ciri-cirinya bersaing dengan rakan-rakan Barat, serta harga yang beberapa kali lebih rendah daripada orang Eropah, pengeluaran gergaji Rusia adalah permintaan di kalangan pengguna.

Pengubahsuaian Parma-M dan Parma 2-M

elektrik melihat Parma 2MKuasa, kesederhanaan dan harga rendah adalah tiga kelebihan utama dari pam elektrik Parma-M. Masters Perm bekerja keras pada peranti, memastikan kebolehpercayaan dan kestabilan kerja. Ia digunakan secara meluas dalam perusahaan perhutanan dan bengkel. Mempunyai kuasa yang berkuasa tinggi 2 kW dan sarung yang kukuh, gergaji itu pasti akan bertahan lama.

Malangnya, model ini tidak digunakan untuk orang yang diubah suai. Tiada mekanisme untuk pelinciran automatik, serta perlindungan sekiranya terdapat slip tangan. Gambar model sawung Parma yang lama anda boleh lihat di bawah:elektrik melihat lama Parmamodel lama

Related  Pemotong rumput petrol yang digerakkan sendiri – pilihan yang sesuai untuk kawasan besar

Oleh itu, walaupun kualiti pemasangan dan pembinaan monolitik, kedua-dua kelemahan ini tidak membenarkan orang yang tidak berpengalaman untuk selamat dan produktif dengan gergaji.

Dalam versi 2-M yang lebih maju, pengilang mengambil kira kekurangan model sebelumnya dan memuktamadkannya. Pam elektrik 2-M Parma mempunyai mekanisme brek rantai, yang dengan ketara meningkatkan keselamatan kerja dengannya. Terdapat juga butang untuk melindungi terhadap permulaan yang tidak disengajakan dan sekering sekiranya berlaku peningkatan kuasa secara tiba-tiba dalam rangkaian. Pelinciran automatik unit gergaji juga ditambah dengan model 2-M.

kuasa enjin 2000 W dan reka bentuk litar bekerja membolehkan penggunaan alat-alat untuk pembalakan dalam kuantiti yang kecil, untuk pelbagai Carpentry dan menggergaji kayu dalam mana-mana arah.

Walau bagaimanapun, kedua-dua model mempunyai berat badan yang tinggi. Set lengkap seberat 9 kg, jadi tangan yang tidak disiapkan pada mulanya akan menjadi sukar.

Manual dan data teknikal

pengangkutan mudahSet lengkap termasuk arahan. Elektrik Parma mudah dipelajari dan digunakan, jadi anda boleh menggunakannya sebaik sahaja kenalan dengan manual mudah.

Jangan lupa untuk mengetatkan rantai tepat pada masanya, kerana pendakap automatik dalam versi M dan 2-M tidak disediakan.

Kami mengesyorkan anda juga mendapatkan kord sambungan, kord tetap agak pendek. Untuk membawa semua jenis elektrik Parma dilonggarkan dengan sepana heksagon. Setelah mengeluarkan tayar, anda dapat dengan mudah mengangkutnya, banyak ruang yang tidak mengambil kit.

Sentiasa letakkan unit pada unit sebelum memulakan. Kami juga mencadangkan untuk mencabutnya dari bekalan kuasa untuk masa tidak aktif dan gangguan dalam operasi.

Ciri-ciri teknikal saw Parma 2-M:

 • berat set – 9 kg;
 • kerja voltan – 220V;
 • brek rantai automatik – ya;
 • kuasa – 2000 W;
 • panjang tayar – 40 cm;
 • bilangan pautan – 57;
 • pelinciran automatik – adalah.

Related  Kami belajar peraturan memilih minyak untuk gasket pelbagai jenama

Sebuah elektrik atau petrol melihat?

Jawapan kepada soalan ini agak mudah. Jika anda merancang untuk menuai hutan pada skala perindustrian, dan juga bekerja dalam keadaan kelembapan yang tinggi, maka anda harus memilih pilihan pada petrol. Habuk tersebut lebih berkuasa dan membolehkan kerja hampir tanpa gangguan selama beberapa jam. Di samping itu, mereka mudah alih berbanding dengan yang elektrik.

Galian elektrik sesuai untuk bekerja di dalam rumah. Ia kos pesanan yang kurang dan tidak memerlukan banyak prosedur penjagaan kereta sebagai petrol.

Bilah Parma sesuai untuk kerja musim panas. Untuk menyalakan kayu untuk menyapu mandi, atau untuk memotong pokok, sehingga tebal 35 cm, tidak akan menjadi sukar. Menjaga sumber kuasa dengan kord lanjutan, dan juga mengisi tangki minyak dalam masa, dari mana pelincir akan diagihkan secara automatik. Jika anda memantau keadaan instrumen dan melindunginya dari hujan, ia akan berfungsi sebagai iman dan kebenaran selama bertahun-tahun.

Ujian video elektro rantai